bu arada bişi merak ettim arkadaşlar. ben motoruma shell den 97 oktan benzin alıyorum acaba 97 oktanın bir zararı varmı yada faydası???
ben 1 yıldır kullanıyorum, 20500 km.deyim 97 oktan daha hızlı olur ama, servis tavsiye etmiyor, ben 95 oktan aldım, motorun sesi iyice toklaştı ve sustu.
97 oktan ise baya bağırtıyor.
rodaj olayına gelince, ilk 1000 km. de kesinlikle ani kalkış ve ani duruş yapma, eğer yaparsan bunun zararını motoru bitirene kadar çekersin.
burada tecrübe konuşuyor dostum bak cbf 150 veya cg125 almadığıma hergün pişman oluyorum, gerçi şimdi otobandan çıktım, düz yolda 120 yaptım. 20000 olmasına rağmen, yanlız benzini mutlaka bp den alman lazım ve 95 oktan..
yağ ise mobil den şaşma, castrol shell gibi yağlar motoru soğutmuyor ve viteslere rahat geçmiyor, asla tavsiye etmem. mobil yağ 10/40 yarı sentetik ten asla değişme. zararını görürsün benim gibi.
dediğim gibi ilk 1000 km, doğru dürüst kullanırsan ilerde çok faydasını görürsün. mesela ben şu an 2. viteste 70 e çıkıyorum hemde yokuş yukarı..
motora binerken dizlerin marş düğmesine çarpabilir, dikkat et, benim motorda bazı yerleri çatladı ve ses yapıyor.
arka lastik çok kolay patlıyor ama değişme,iç lastiği mutlaka değiş ve asla irc marka iç lastik alma, malezya malı şambryel aldım 10000 km sonra ancak jantdan dolayı patladı, en iyisi malezya malıdır bunu unutma. ben çok zararını gördüm, başkaları irc yi sana överse inanma, yanılıyorlar. Yol tutuşu ve frenler konusunda bu lastiği (dunlop)sonuna kadar eskit. ben hala kullanıyorum ön lastiği, arka lastiği değiştiğim için çok pişmanım, şimdi arkaya pirelli taktım, müthiş.
ilk bakımda 17 ytl den fazla para isterlerse itiraz et verme parayı, hemen honda yı ara durumu düzeltirler. eğer parça değişme olayına girerlerse yalandır garantiden faydalan. hondayı aramak aklında olsun, mutlak sonuç alırsın
4000 bakımında ise sadece 25 ytl bakım ve 17 ytl yağ parası var, bunlardan hariç kesinlikle masrafı yok, bu ta 20000 e kadar böyle gidiyor, yani 40 ytl yi geçmez.
80 le giderken bile istediğin gibi aniden durursun, çok güvenlidir, bu konuda en iyisidir.
hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan.
ama ilerde iyice kullanmayı öğrenip benim gibi cg125 ve cbf150 ye binince keşke bunlardan alsaydım diyeceksin bundan emin olabilirsin.