Honda Honda Africa Twin XRV 750 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

bir africa kullanıcısı tek bir sorun yaşadım oda benzin pompası oldu. onuda mitsubishi pompası ile çözdüm şu an hiç bir sorunum yok. bu motorlar öyle arıza yapmıyor. tek kronık sorunları bu pompa onunda çözümü depoyu boş bırakmicaksın bu kadar. sonrası bas marşa tüm yollar senin. =)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
blck chopper,bir kere debriyaj halatı koptu ondan yolda kaldım,birde frenin havasını almamışım,o biraz yavaşlattı,başka yolda kalmadım gezi resimlerine bakıyorsan Adana mt mersin 3 hafta önce kuma gömdüm banamısın demedi tek problemi yüksek tork olduğu için ilk kalkışta titreme oluyor ondanda ben büyük haz alıyorum,gücü hissediyorsun,anahtar vurmadan 3 yıl daha binerim

Son düzenleme:
teşekkür ederim endurocu01 abi daha önceden bakmıstım videolarınızı filanda seretmiştim titreme olmasında pek sorun görmem çünkü haykırışta diyebiliriz eğer temizinden bitane afrika veyahutta DR800 daha doğrusu DR serisinden hiç affetmicem emin olabilirsin teşekkür ederim

öncelikle herkese selamlar. yıllardır hayalini kurduğum Africa'ma nihayet 1 hafta önce kavuştum. :mrgreen: havalardan dolayı fazla kullanma imkanım olmasa da kullandığım kadarıyla motorun inanılmaz bir dengesi olduğunu söyleyebilirim. motorum 90 model olduğu halde tek bir sorunu yok halen standart ayarları ile duruyor. motoru bir tanıdığımdan aldığımdan çok iyi tanıyorum. 80000 de ve henüz anahtar değmemiş bir motor. bakımlarını zamanında düzenli olarak yapmanız halinde hiç bir zaman sizi üzmeyecek bir motordur. havalar yüzünden motor garajda kalacağından genede bakımlarını yaptım ve yağ olarak castrol tercih ettim. bu zamana kadar bütün motorlarımda aynı markayı kullandım ve hiç pişman olmadım. motoru kullandıkca zaman geçtikce benzin yakışı vs herşeyi aktarmaya çalışacağım.:)

90 model miiiii. insan olsa 19 senede 19 defa sorun çıkarır. Bu meret insandan da saglam mı :)

eskiler çok iyi ne varsa eskilerde var zaten

eskiden çünkü japon markaları parçayıda üretimide her şeyide en kaliteli ham maddeden ve sıfırdan kendileri yapıyordu..

şimdi artık o kalmadı

ham madde kaliteli değil eskisi kadar eskiden çelik demir kullanılan yerde şimdi artık dayanıklı plastik kullanılıyor neticede ama plastik..

ayrıca artık büyük firmalar taşaron çinli firmaları işçilikde kullandığı için eskisi gibi üretimin her safhasında motorun başında olup iyi denetleyemiyorlar...

o yüzden ne varsa eskilerde var

arkadaşlar madem güncel olmuş yazayım motorla şimdiden 10000 devirdim şu an 90000km de :) bakımları halen 3000km de düzenli olarak yapılmakta. benzin olarakta şehir içinde 6.4lt yakmakta. yani ortalama 20tl = 100km. yavaş yavaş motor istediğim şekle geliyor. aldığımdan beri yaptıklarım.

lastik değişimi anakee
zincir dişli set d.i.d
elcik değişimi harris xrv
ön diskler ebc
balatalar ebc
topcase boyaması
egzos boyaması
koruma demiri krom (henüz takamadım :mrgreen: )
yeni akü bosch
bujiler, kabloları ve pipolar ngk
benzin pompası
sis farı hella

şimdilik aklıma gelenler bunlar. tabi bir yapılacaklar listesi var ki sormayın. konu tamamen duygusal olunca yavaş yavaş yapılıyor işte:mrgreen:
en yakın zamanda buraya birde foto çekip koyarım.

saygılar.

arkadaşlar madem güncel olmuş yazayım motorla şimdiden 10000 devirdim şu an 90000km de :) bakımları halen 3000km de düzenli olarak yapılmakta. benzin olarakta şehir içinde 6.4lt yakmakta. yani ortalama 20tl = 100km. yavaş yavaş motor istediğim şekle geliyor. aldığımdan beri yaptıklarım.

lastik değişimi anakee
zincir dişli set d.i.d
elcik değişimi harris xrv
ön diskler ebc
balatalar ebc
topcase boyaması
egzos boyaması
koruma demiri krom (henüz takamadım :mrgreen: )
yeni akü bosch
bujiler, kabloları ve pipolar ngk
benzin pompası
sis farı hella

şimdilik aklıma gelenler bunlar. tabi bir yapılacaklar listesi var ki sormayın. konu tamamen duygusal olunca yavaş yavaş yapılıyor işte:mrgreen:
en yakın zamanda buraya birde foto çekip koyarım.

saygılar.

90 model africa'yı kaça almıştın

bir tanıdıktan aldım ben baya kelepir oldu açıkcası. herşey dahil 6000TL :)

işe giderken her gun gordugum her defasında kafamı cevirip baktıgım motor nazar degmesin :)

Bir katkı da ben yapayım bari...
Africa Twin'in önünü kaldırmak hiç aklımdan geçmemişti, adam düşünmeyi geçmiş uygulamaya gelmiş...
[YT]XxqwW1lgMsM[/YT]

Video yu beceremzsem link şu şekilde...
http://www.youtube.com/watch?v=XxqwW1lgMsM

Moderatör tarafında düzenlendi:
o bir Enduro efsanesidir.Her ne kadar cruisercıda olsak.Geceleyin çadır başında Afrika Twin hikayeleri dinlerdik.(EMOK)

africatwin laf edilemez zaten kaç defa dakarı geçmiş haylada üçüncü sınıf markalar ve bireyler dakarda kullanıyorlar en son dakarda görmüşdüm iki tane africatwin üsütne gps falan montaj etmişlerdi..

ama o motorda alınırsa şehir içinde öldürmemek lazım biraz iş güç sahibide olmamak lazım yani özgür ruhlu olmak lazım kapıda yatırmamak lazım o motora yazık olur o motora bindinmi km leri deviriceksin..

dakarı geçen motor türkiyeyi 5 defa boydan boya geçse ne olur..

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Honda bu motorları sorun çıkartmadığı ve de satış sonrası getirisi olmadığından mı kaldırdı???

Hayir dostum. Başta BMW'nin 1100 RT'si olmak üzere hondanin diğer rakipleride güçlü touring ve enduro tipi makinalar piyasaya sürünce honda afrika twin ile bunlara karşı koyamayacağını anlayıp piyasadan çekti. Yerine varadero'yu sürdü...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar