Her iki motoruda kullandım; ikisininde birbirine göre avantaj ve dezavantajları var;
1- İki kişi kullanımlarda Activa daha kullanışlı ve sele olarak daha rahat zira Bws ile artçı zor durumlara düşüyor ve egzost dumanında üzeri başı kokuyor;
2- Bws gerek kalkışta gerek ara hızlanmalarda daha seri bi motor; bu özelliği ile kullanım olarak sahibine daha çok keyif veriyor;
3- Yakıt olarak Activa Bws ye göre baya cimri zira 1 sene bws kullandığım zaman diliminde ilk başlarda motor 100 km'de 3 Lt yakarken satmama yakın 4Lt civarı yakıyordu sorun neydi çözemedim ama activa'nın az yaktığı kesin
4- Bws grenaj yapısı olarak daha derli toplu daha tok durur ve Activa'dan daha sağlamdır ve toprak v.bunun gibi yollarda Activa'ya göre hiç ses yapmaz ve kalın ve dişli lastikleri sayesinde Cros bile yaparsın; ben çok yaptım
5- Sele altı bagajı Bws nin activa'ya göre daha geniştir; bir kask alabilir bagaj boşsa,
6- Parça sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum geçen seneye kadar istediğim parçasına rahatça ulaşabiliyordum Bws'de; tabi Activa'da da yaşamazsın...
Bir de Bws ayak koyma yeri bakımından Activaya göre biraz dardır boyun uzunsa problem olabilir; ikiside kendi klasmanında iyi motorlar bence ikisinede şöyle bir bin ve biraz turla ve ona göre al:cat: