Honda activa---bws 100 ?????!!!...

Evet arkadaşlar bu iki motor arasında kaldım.Hangisini tavsiye edersiniz,Farkları nedir.Özel bir durumdan dolayı seçenekler bunlarla sınırlı lütfen başka motor tavsiye etmeyiniz.
Şimdiden Teşekkürler...:cat::cat::cat:

arkadaştan duyduğumu aktarıyım-->bws daha çok yakıyomuş..ne kadar doğru bilemem:silent:

CBA

evet bw çok yakıyor ama activadan 5-10 km daha hızlı gidiyor.
Ayırca Bws nin tipi activadan daha güzel.
Bws 0 km almak istersen imkansız gibi bişey çünkü hiç bi bayiide kalmadı diye biliyorum.
Activa çirkin ama bws den daha dayanıklıdır gibime geliyor..
Ayırca bws nin granajları plastik, activanın saç (activanın bi tek kafa granajı plastik).
Bws nin kalkışı activadan daha seri.
Bwsde yedek parça sıkıntısı belki çekebilirsin vede biraz pahalı olabilir activaya göre.

szr

Her iki motoruda kullandım; ikisininde birbirine göre avantaj ve dezavantajları var;

1- İki kişi kullanımlarda Activa daha kullanışlı ve sele olarak daha rahat zira Bws ile artçı zor durumlara düşüyor ve egzost dumanında üzeri başı kokuyor;

2- Bws gerek kalkışta gerek ara hızlanmalarda daha seri bi motor; bu özelliği ile kullanım olarak sahibine daha çok keyif veriyor;

3- Yakıt olarak Activa Bws ye göre baya cimri zira 1 sene bws kullandığım zaman diliminde ilk başlarda motor 100 km'de 3 Lt yakarken satmama yakın 4Lt civarı yakıyordu sorun neydi çözemedim ama activa'nın az yaktığı kesin

4- Bws grenaj yapısı olarak daha derli toplu daha tok durur ve Activa'dan daha sağlamdır ve toprak v.bunun gibi yollarda Activa'ya göre hiç ses yapmaz ve kalın ve dişli lastikleri sayesinde Cros bile yaparsın; ben çok yaptım:)

5- Sele altı bagajı Bws nin activa'ya göre daha geniştir; bir kask alabilir bagaj boşsa,

6- Parça sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum geçen seneye kadar istediğim parçasına rahatça ulaşabiliyordum Bws'de; tabi Activa'da da yaşamazsın...

Bir de Bws ayak koyma yeri bakımından Activaya göre biraz dardır boyun uzunsa problem olabilir; ikiside kendi klasmanında iyi motorlar bence ikisinede şöyle bir bin ve biraz turla ve ona göre al:cat:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Her iki motoruda kullandım; ikisininde birbirine göre avantaj ve dezavantajları var;

1- İki kişi kullanımlarda Activa daha kullanışlı ve sele olarak daha rahat zira Bws ile artçı zor durumlara düşüyor ve egzost dumanında üzeri başı kokuyor;

2- Bws gerek kalkışta gerek ara hızlanmalarda daha seri bi motor; bu özelliği ile kullanım olarak sahibine daha çok keyif veriyor;

3- Yakıt olarak Activa Bws ye göre baya cimri zira 1 sene bws kullandığım zaman diliminde ilk başlarda motor 100 km'de 3 Lt yakarken satmama yakın 4Lt civarı yakıyordu sorun neydi çözemedim ama activa'nın az yaktığı kesin

4- Bws grenaj yapısı olarak daha derli toplu daha tok durur ve Activa'dan daha sağlamdır ve toprak v.bunun gibi yollarda Activa'ya göre hiç ses yapmaz ve kalın ve dişli lastikleri sayesinde Cros bile yaparsın; ben çok yaptım:)

5- Sele altı bagajı Bws nin activa'ya göre daha geniştir; bir kask alabilir bagaj boşsa,

6- Parça sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum geçen seneye kadar istediğim parçasına rahatça ulaşabiliyordum Bws'de; tabi Activa'da da yaşamazsın...

Bir de Bws ayak koyma yeri bakımından Activaya göre biraz dardır boyun uzunsa problem olabilir; ikiside kendi klasmanında iyi motorlar bence ikisinede şöyle bir bin ve biraz turla ve ona göre al:cat:

+1:cat:

sport seri her koşulda giden farklı bir scooter istersen bws bence tek dez avatajı activadan çok yakmasıdır

amacın keyifli sürüşse bws. ekonomik bir ulaşımsa activa. her ikisi de dayanıklı ve kaliteli. ben alacak olsam kesinlikle bws alırdım. yokuş yukarı bile bir kalkışı var motorun 100lük demessin.. ee 2 zamanlı farkı. görüntü olarak da activadan çok çok daha ii bence..

jr.

emektar beat pilotu olarak ben, 100lük honda gördü mü aksi istikamete doğru kaçarım. bws parca sorunu cıkarabilir, kymco agility öneririm.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler...
boyum uzun 1.82 hangi motor daha kalıplı acaba yani altımda çokda sırıtmasın istiyorum.

CBA

bence bu boyla BWs de sorun yaşarsın. Ama bi yerlerde denemekte fayda var..

yakıt onemlı degıse bws al.problemsız makına,kolay kolayda bıkmayacagın zevklıbır makınsı vardır.2 zamanlı zevk ısı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar