Honda Honda Activa bilgi paylaşımı

Activa 125 ile Beykozun köylerinden Şile'ye gittim.Sorunsuz rahat bir şekilde gitti.Hiç yorulmadım desem yeridir.
Sadece beykozda ıslak zeminde arka lastik kıç attı zor toparladım.orjinal lastikler çok kötüymüş onu anladım.az biraz ıslaklıkta arka teker hemen kayıyor.
Onun haricinde bir sorun yaşamadım.Toplamda 183 km yol yaptım.100km/2.03lt benzin yaktı.

Kronik Sorun

Merhaba arkadaşlar bu activalardaki kronik sorun benimde başıma geldi.Servis garantiye girmiyor dedi.Stop lambasının altındaki plastik grenaj kendiliğinden çatladı.dışardan hiçbir darbe olmadan.

Son düzenleme:
selamlar:king:
geçen hafta teslim aldım,ilk motorum
200km oldu göstergede yakıt litre başına km olarak gösteriyor şu an 58.5km - 1l
kitapçığında rodajı için ilk 500km tam gazla kalkışlardan ve ani frenlemelerden kaçının yazıyordu ben de gaz kolunu en fazla yarıya kadar çevirdim ve 60ı geçmedim şimdilik
sürüşünü çok sevdim yani yumuşacık, yolda akıyor resmen titreşim yok, oldukça da rahat bana göre, gidonu çevirirken bacaklarımı hareket ettirmek zorunda kalmıyorum bu çok hoşuma gitti
lastiklerinden şikayet ediliyordu pek anlayamadım iyi mi kötü mü diye kaymadı şimdiye kadar
arka stop camı yakıt doldururken benzin damladığında çatlıyormuş ben de her seferinde bezle kapatıyorum
olumsuz yanı sele altının minnacık olması diyebilirim de pek eşya koymuyorum, genel olarak motorumdan çok memnunum
iyi sürüşler:p

Bayii 1000 bakımında 10-40 yağ koyduğunu söyledi ancak kitapçıkta 10-30 yazıyor. Sebebini sorduğumda Türkiyedeki hava sıcaklığına göre 10 40 ın daha iyi olduğunu söylediler. Henüz bakıma sokmadım. Ne yapmamı öneririsiniz

10w40 yağ 10w30 a göre daha iyidir. Nerden mi biliyorum çünkü sıcak viskozite sınıfı daha yüksek. biz yağın soğukta akışkan sıcakta viskoz olmasını isteriz. Soğuk havalarda da akışkanlık sağlar, ancak sıcaklık arttığında viskozitesi 40 seviyesine çıkar. Bu, daha yüksek sıcaklıklarda motoru daha iyi koruyabileceği anlamına gelir.

Honda hemen hemen tüm modellerinde hava ve mevsim şartlarından bağımsız olarak 10-30 viskozitede yağ önermektedir. O nedenle "Adamların bir bildiği vardır elbet" demek bence daha doğru bir yaklaşım.

:rendeer:
tfpzwxr.JPG

motor yağı için kitapçık bilgisi

henüz 400 km ama 1000 bakımında yağı kendim alıp servise götürmeyi düşünüyorum buradaki servis de 10 40 koyuyormuş
ayrıca şanzıman yağını da değiştireceğim

benim motor 500km oldu yakıt ortalaması da düştü:p
c8cezo2.JPG

şimdilik kroniklerin hiçbiri başıma gelmedi gidon düzgün yakıt alırken stop camına bez örtüyorum şanzıman ötmüyor

fileli sele kılıfından memnun değilim toz kir kılıfın altında selede kalıyor çıkarıp temizlemek gerekiyor deri kılıf alacağım
koruma demirini kendim alıp taktırdım diğer demirler motorun çizgileriyle uyumlu değildi
r25dv59.JPG

bugün Kawasakiyi garaja çekip Activa ile ataşehire gidip geldim
1.köprüden anadolu yakasına geçtim dönüşte avrasyayı ve sahil yolunu kullandım

motor 80km ye geldi :)

motor acayip pratik geldi bana hele vitesliden inip binince çok pratik
şaşırtıcı derecede titreşimsiz bir motor bi ara 90km/h hız ile gittim
arkaya çanta taktim valla medeniyet geldi ön boşlugada bilgisayar çantamı koyuyorum acayip keyifli
yakıt ortalaması 2.0lt/100km
ama
- motorda fren yok alışmışım ben frenin ısırmasına küt diye amortisörlerin kapanıp motorun durmasına
- motorda hızlanma yok
- motorda lastikler küçük gidon kısa o yüzden denge sıfır
- MRF lastikler insanı gerçekten çok tedirgin ediyor

ama yine de çok keyifli ve pratik sanırım motor artık gitmem diyene kadar benimle kalacak :)

Merhaba arkadaşlar;
Bugün motor garantiden çıkmasın diye 6 ay kuralı nedeniyle 783 km de ilk bakımını yaptırdım.
ilk bakım Honda Alp de 620 tl.tuttu.bir dahaki bakım 3000km veya 6 ay sonra.

Son düzenleme:
ben geçen sene sonlarında 450tlye yaptırmıştım bu bakım fiyatları ilk sefere özel mi yoksa bütün bakımlarda aynı fiyat mı?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben geçen sene sonlarında 450tlye yaptırmıştım bu bakım fiyatları ilk sefere özel mi yoksa bütün bakımlarda aynı fiyat mı?
değişiyor.çünkü yapılan işler farklılık gösteriyor.

125cc bir çok model gelmez artık.gümrük vergisi sebebiyle.

Son düzenleme:
Bugün activa 125 ile vedalaştık.Cuma günü ilana koydum bugün sattım.Yeni sahibine hayırlı olsun.

bugün bu videonun yardımıyla motorumun 1000km bakımını yaptım filtreden ufak metal ve silikon gibi parçalar çıktı
şanzıman yağını da değiştirdim motor yağı ile aynı yağ çıktı motul scooter gear koydum ve ekrandan bakım anahtarını sildim
1l motor yağı + 150ml şanzıman yağı toplam 700tl tuttu yağ için gerekli anahtar sele altında vardı
şimdilik motorun gaz kolu tepkisi biraz iyileşti:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar