Hocalar bu küçük kanallar normalde böylemi yoksa kopmuş mu?

Gözüme çarptı bunlar ne işe yarıyor normal mi yoksa kopmuş mu?
MODEL HONDA CBR 125 2013

Son düzenleme:
Benzerlerinden bende de var, biri akü sıvısı tahliyesi, biri benzin tahliyesi biri hava filtresinin su tahliyesi bende. Ancak sizin motorun markasını bilemediğimden net konuşup yanıltmak istemem.

o bir cbr 125 r mı :D yok onlar oyle tahliye borusu 2 delık olanda o kapalı olanı bılmıyorum :D cevapları beklıyorum :D

Kapalı olan karter havalandırma hortumu
Açık olanlardan biri aküde buharlaşma olduğunda suyu atması gereken hortum diğeri karbüratör boşaltma hortumu

Bende cbr125r kullanıcısıyım. Benim motorda da var onlar (Kaç tane ama bilmiyorum dikkat etmedim).

Hocam nasıl anladınız hayret motosiklet zarrafı maşallah :D
Anormal bir durum yok diyorsunuz yani ?

yukarıya bakmadım sadece gecen gun cbr ıma baktıgımda aynı sekılde gordum dum sonra baktım yan granaj benzıyor ama arka taraftakı boru bende yoktu oyle gozukmuyordu sordum kusura bakma ;) birda başka bir motor koyarsan direk net cevap verebilirim :)

3 boru şunlar için

biri benzin kapağını açtığınızda çukur kısımda bir delik görürsünüz burada biriken su yağmur suyu vs boşaltmak için sonuçta benzin kapağını açtığınızda giriş yeri depoya göre daha aşağıda kalıyor kapağı açmanız ile burada biriken su sıvı vs ne ise deponun içine boşalmaması için

biri yukarıda arkadaşların yazdığı gibi hava filtresinin olduğu kutuda ram airden giren su sıvı vs ne ise bunun boşaltılabilmesi içindir burada 2 ayrı hazne olur. ilki havanın içeriye giriş yaptığı ilk alan ve filtreden geçip hava borazanlarının olduğu bölme

son boru ise yine yukarıda yazıldığı gibi radyator tahliyesidir burada su genleşir ise önce yedek hazneye gider ( aynı zamanda genleşme kabıda denir rezerv soğutma sıvısı kabı yerine )eğer yedek haznede dolar ise buradan tahliye edilir fazla olanı

bilgilerinize :)

3 boru şunlar için

biri benzin kapağını açtığınızda çukur kısımda bir delik görürsünüz burada biriken su yağmur suyu vs boşaltmak için sonuçta benzin kapağını açtığınızda giriş yeri depoya göre daha aşağıda kalıyor kapağı açmanız ile burada biriken su sıvı vs ne ise deponun içine boşalmaması için

biri yukarıda arkadaşların yazdığı gibi hava filtresinin olduğu kutuda ram airden giren su sıvı vs ne ise bunun boşaltılabilmesi içindir burada 2 ayrı hazne olur. ilki havanın içeriye giriş yaptığı ilk alan ve filtreden geçip hava borazanlarının olduğu bölme

son boru ise yine yukarıda yazıldığı gibi radyator tahliyesidir burada su genleşir ise önce yedek hazneye gider ( aynı zamanda genleşme kabıda denir rezerv soğutma sıvısı kabı yerine )eğer yedek haznede dolar ise buradan tahliye edilir fazla olanı

bilgilerinize :)

Öğrenmiş oldum bende.. Teşekkürler hocam :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar