Hippi Kaplaması! :)

Herkese merhaba! Geçen hafta içi elektrikli scooterim talihsiz bir şekilde yan şekilde yere düştü. Hafif çizikler ve küçük bir kırık vardı. 3-4 gündür bunu görmek gerçekten canımı sıkıyordu, bu sebeple kaplama yaptırtayım diye karar verdim. Bununla ilgili bilgi almak için reklamcılara gittiğimde kimsenin bununla uğraşmayacağını, uğraşsalar bile devasa -benim için- paralar isteyeceklerini farkettim. Tanıdık vasıtasıyla gitmediğim bir reklamcıda sağ olsun Mehmet isimli bir ağabey yardımcı oldu. Desenli birşey yapabileceğimide öğrendiğimde hemen eve gidip photoshopu açtım ve gerekli ebatlarda tarzım olan grafiklerle bir kaplama tercihi oluşturdum.

Kaplama tarzım, yaşantıma biraz-cık- uygun olan Hippi olacaktı. Hippi tarzını bilmeyen arkadaşlar için (bknz. Toplumsal düzene, hiyerarşiye, şiddete karşı duran barışçıl bir akım...devamı>>) Ertesi gün(23.11.2013) soluğu reklamcı Mehmet ağabeyin yanında aldım. Bundan sonrasını fotoğraflarla anlatmayı isteyerek sizler için bir kaç kare çektim.

Öncelikle Scooterimin İlk Hali:

utvfy.jpg

utvg6.jpg

utvgk.jpg

Bu gidon bölgesinin kaplanmaya başlanmış hali:

utvmj.jpg

Gidon bölgesinin bitmeye yakın hali:

utvn0.jpg

Hemen sol ve sağ tarafındaki boşluklar bu şekilde kaplandı:

utvnj.jpg

utvp2.jpg

Çamurluğun başlanmış ve bitmiş hali:

utvpy.jpg

utvqs.jpg

Sol bölüm yapılırken:

utvqy.jpg

utvs5.jpg

Buda sağ tarafın bitmiş hali:

utvsg.jpg

Son hallerinden:

utvu1.jpg

utvub.jpg

Açıkçası isteğim bunu yaptırtmak değil airbrush yaptırmaktı. Fakat burda acemi ve fazla fiyat veren birini görünce vazgeçtim. Ayrıca pek alışamadım scooterimin bu haline, burdaki insanlar birazcık böyle şeylere tersler ve güldüler lâkin ben mutluyum! :) Görüşmek dileğiyle!

Son düzenleme:
Çok güzel,cilveli,neşeli bir motor olmuş.Eski siyah hali çok asık suratlıymış.Güle güle kullan.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
bende mı yaptırsam yahuu o kadar begendım yanıı

bence olumlu anlamda çok farklı olmuş. ömürlük bi motor aldığımda kişileştirmelerimin başında gelicek airbrush:)

Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim! :)
Kaskımada bu şekilde bir desen yapıp, paylaşacağım :) Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Ben çok beğendim şahsen. Olumsuz yorumlara, görüşlere kulak asmayın. Çok tatlı olmuş :)

Kaplarken folyodaki desenlerde kayma oldumu esnediği için bended siyah arka pilan üstüne beyaz bir amblem tasarladım ancak motorun yakıt deposuna uygulanırken esnettikleri için görüntü kayar diye endişeleniyorum

Teşekkurler tr_select :)
Olmaması için;
10x10 bölgelik bir yeri 14x14 gibi bir ebatta baskı yaparsanız uçlarında yani 4x4 bölmesinde kayma olur sadece. Mutlaka bu yapılacak zeminede bağlı. İyi şekilde metre kullanırsanız bu problemi aşabilirsiniz.

İzmir İl Temsilcisi
valaha olmuşşş. Bu kadarda beklemiyordum..

şimdi tatlı bir schooterın tatlı renkleri ve desenleri olmalıydı öyle olmuşş tam bir hediye gibi duruyor..

çok neşeli güzel bir tasarım olmuş. airbrush veya boya daha iyi olurdu belki ama pratik ve hesaplı çözümler hippie ruhuna daha uygun bence :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar