Kuş kasalara karşı bi sempatim olduğundan söylemiyorum ama o arabaların günümüzde hala yaygın olarak kullanılması sağlandığından yani gereğinden uzun süre üretildiğinden dolayı bu sorun kaynaklanıyor,aslında bana göre kuş kasa falan değiller,2000lerden sonra kuş kasa tabiri yaygınlaştı çünkü yaygın kullanıldıkları için kazalara karışıp cüsse açısından çok hafif kalmaya başladılar..
Sorunun bir nedenide yeni araçlar gerçekten artık çok seri ve ataklar,kullanıcılarına fazlasıyla güven ve cesaret veriyorlar,araç arka tamponumun dibinde ilerlerken karşı şeritten gelen araçla aramda 100metre gibi bir mesafe olasına rağmen bir anda gazı yapıştırıp selektörleşmeler arasında kılpayı sollama yapıyor,uzun yolda onlarca kez karşılaşıyorum bu durumla,önceden ''geçsin aman gircekler şimdi birbirlerine'' diyip fren yapardım artık onu bile yapmama gerek kalmıyor fişuvvvv diyip kaşla göz arasında gözden kayboluyorlar zaten..
Gerçekten sürücülerini çok cesaretlendiriyorlar,bunun yanı sıra darbe emici özellikleri aşırı gelişti,yukarda bahsettiğim gibi bir durumda o hızla o araçla olurda sollama kazayla sonuçlanırsa hava yastığı,darbe emiciler,koruma barları,abs,esp,msd,ksd,asd... derken karşısındaki garibim kuş kasaysa vay haline,o yuzden artık kuş kasa işte..