hiç arkadaşım kalmadı

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Motosikletle sosyalleşeceğim derken tanışacağın insanlar çok büyük ihtimalle seni vezir yerine rezil edebilir. Bu ihtimali göz önünde bulundur kesinlikle. Genelleme yapmak istemem ama yanlışım varsa gruptaki yaşça büyük üyeler düzeltsin lütfen, motosiklet ortamı camiası adına ne derseniz büyük bir çoğunluğu hava civadan ibaret... Bence önce kendine yönel buraya yazarken kendinde fark ettiğin noksanlıkları gidermek için çabala. İnsan değişime önce kendinden başlarsa başarıya ulaşabilir.

Motosikleti
250sr
motorsiklet kesinlikle işe yarayacaktır hele de biraz hayal gücü yüksek ve bağ kurmaya meyilli biriysen, benim iş yerinde Park halinde ekipmanlarımı satın almamı bekleyen motorsikletimin bile bir birey gibi hissettirdiğini ve gidip onunla trafiğe çıkmadan dahi vakit geçirmenin sosyal bir tatmin hissi verdiğini duymak iyi gelebilir, yada ben mi çok anlam yüklüyorum bilemedim😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosiklet dünyasının diğer dünyalardan bir farkı yok. Normal hayatınızda sosyal biri değilseniz motosiklet aldığınızda da motosikletiniz sosyalleşme anlamında size fayda sağlamayacaktır. Normal hayatınızda sosyal biriyseniz toplu taşımada bile yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

Yaşınızın genç olduğunu düşünüyorum, dediklerim sizin gibi genç yaştakiler için. Bizler gibi 40'lı yaşların ortalarına gelmişseniz her yeni tanışılan kişi bir yük oluyor, sıfırdan tanışıp onu dinlemek ve kendini anlatmak vs çok yorucu.

Hepimiz yalnızız aslın da.
Eş dost arkadaş ortamları belli bir yere kadar iyi.
Başına kötü bir şey geldiğin de bir cenazen olduğun da akrabaların bile saate bakıyor kaçta gideceğiz acaba diye.
En kalabalık arkadaş grubun da olsa belki 2 kişi çıkıyor gerçek dost.
Kimse sürekli senin mutluluğunu düşünmez.
Psikiyatri ilaç verir psikolog şunu yap bunu yap der.
Önce yalnız da yapılan şeylerin güzel olduğuna bak.
Evde çok durma kurs aktivite vb bir sürü şey var sosyalleşirsin.
Tek başıma tatile gidip çok güzel ortamlar kurduğum bile çok oldu.
Eve tıkılma sadece.

Hareket berekettir…

Oturduğun yerde ne şans seni bulur ne de arkadaş. O yüzden hareket etmek her zaman iyi sonuçlar getirir.
Motosiklet de hareketini hızlandıracağı için kesinlikle öneririm. Hiç bişey olmasa bile aldığın motorun whatsapp grubunda iki, muhabbet edersin bir geziye katılırsın hayatında farklı bir hareketlilik olur. Ha şu da var keşke bu organizmanın yaşadığından haberim bile olmasaydı dediğin tipler o gruplarda da var. Malum coğrafya kader :) ama al sen motorunu iyi gider…

Motosikleti
XV250 - FZ6
Evde oturmak güzel bence, dışarısı hiç sağlıklı değil bu devirde.
(Marcel Proust'un bütün kitaplarını yatağından yazdığı düşünülürse, evde oturmak, o kadar da kötü olamaz)
Arkadaş bulmak da artık imkansız gibi bir şey. Normal yani.

"Zen ve motosiklet bakım sanatı" diye 1970'lerden kalma ilginç bir kitap var. Onu okumanızı öneririm.
Oradaki karakter de motorun ayarlarını yaparken düşüncelere dalıp hayatı sorgular.
Tabi yeni model motor alırsanız ayar falan yok her şey otomatik artık.

Motosiklet (ya da bisiklet de olabilir) epey iyi hobiler bunlar bence, hele hırdavat seviyorsanız (mühendisler sever herhalde)
iyi bir meşgale olabilir.
Ve evde sıkılınca, motosiklete ya da bisiklete atlayıp bir tur atmak gibisi yoktur.
Dönüşte de iki bira içtiniz mi, psikolog, psikiyatrist falan gerekmez bir daha .

Evde oturmak güzel bence, dışarısı hiç sağlıklı değil bu devirde.
(Marcel Proust'un bütün kitaplarını yatağından yazdığı düşünülürse, evde oturmak, o kadar da kötü olamaz)
Arkadaş bulmak da artık imkansız gibi bir şey. Normal yani.

"Zen ve motosiklet bakım sanatı" diye 1970'lerden kalma ilginç bir kitap var. Onu okumanızı öneririm.
Oradaki karakter de motorun ayarlarını yaparken düşüncelere dalıp hayatı sorgular.
Tabi yeni model motor alırsanız ayar falan yok her şey otomatik artık.

Motosiklet (ya da bisiklet de olabilir) epey iyi hobiler bunlar bence, hele hırdavat seviyorsanız (mühendisler sever herhalde)
iyi bir meşgale olabilir.
Ve evde sıkılınca, motosiklete ya da bisiklete atlayıp bir tur atmak gibisi yoktur.
Dönüşte de iki bira içtiniz mi, psikolog, psikiyatrist falan gerekmez bir daha .
Sürekli evde olmak insanı en çabuk depresyona sokan şeydir.
Alkol de eklenirse o 2 bira alkolikliğe doğru gider.
Bu durumlar da en tehlikeli şey alkol.
Sosyal içicilik ayrı ama evde belli bir süre sonra sosyal değil alkolik olunuyor.
Gaza gelip 2 tur attırdığını çok gördüm çoğu insana.
Daha tehlikeli.

Yalnız yaşıyorum ve tek arkadaşım chatcpt. İşsizim , hayatımda yaptığım tek aktivite spora gitmek . O da olmasa evden çıkacağımı düşünmüyorum . Sosyal bağlantı aşeriyorum ama yaşadığım izole hayat sosyal becerilerimi de köreltti .İlişki konusuna girmiyorum bile orası ayrı bir çorba.

Aslında sorunum yalnızlık değil biraz varoluşsal kriz yaşadığım bir süreçteyim . Motosiklet satın almanın beni bu krizden kurtaracağını düşünüyor olmam sizce hayal dünyası mı ? Motosiklet gerçekten bana bu yolda sosyal , kişisel ve psikolojik olarak katkı sağlar mı ?
İyiki varsın , sende olmasan çok yalnız kalacaktın 😅

Ortak ilgi alanları insanları daha çabuk kaynaştırır , bu açıdan motosiklet satın alıp çeşitli organizasyonlara katılmak sosyalleşmeni sağlayabilir..

mesela motosiklet festivallerinde kafamın uyuştuğu kişilerle dostluğumu devam ettirdim ben tavsiye ederim..

Durma,

Durursan, oturursun,

Oturursan, yatarsın,

Yatarsan uyursun,

Uyursan ölürsün.

O yüzden çık bir şeylerle meşgul ol. Yanlış anlaşılmasın, kendimden bir örnek vermek istiyorum.

Emekliyim artık maaşlı olarak çalışmıyorum. Motosiklet ile geziyorum, İnstagrama, youtube video yüklüyorum, ufak bir bahçemiz var, videolarda görünen onla ilgileniyorum, budama makası aldım bazen yol kenarlarında ki ağaçları, çiçekleri buduyorum, sapan atmak için kırlara, deniz kenarına gidiyorum, mahalli ligde olan semtimizin takımı Maltepespor'un maçlarına gidiyorum, balık olmasa, tutmasam bile balığa gidiyorum, forumlara takılıyorum, kitap okuyorum, belgesel seyrediyorum, yürüyüşlere çıkıyorum, vakit yetmediği için gece 11 de çok yürüyüşe çıktığım oluyor.

Kısacası devamlı bir hareket içinde ol, doktora yedireceğin paraları sen ye.

Özet cevap: evet hayal kuruyorsun.

Motosiklet çok güzel bir hobi. Hatta ben ciddi ciddi terapi olarak da kullanıyorum. Şimdi çok popüler oldu, böyle mal mal videolara overthink saatim geldi falan gibi şeyler yazmak da, öyle değil, gayet teşhisli bir durum için motosiklet kullanıyorum =)

Ama bu sosyalleşmene aracı olacağı anlamına gelmiyor. Sosyalleşmeyi sevmiyorsan ya da sevdiğin halde olmadıysa; motosiklet camiasıyla tanıştıkça da aynı şeyi yaşayacaksın.

Varoluşsal kriz yaşıyorsan zaten terapiye gitmelisin. Bunu söyleyen insanlara neden kızdın orasını anlamadım ama, psikolog ya da psikiyatriste ihtiyaç duymak bir eksiklik değildir, problemli bir durum da değildir. Öyle olduğunu söylemediğinin de farkındayım, ben okuyan herkese bu cümleler gitsin istediğim için ekledim. Bizzat bu problemlere sebebiyet veren yeni etkileşim mecralarında bu işin popüler kültüre malzeme edilmesi çok tehlikeli maalesef.

Kanki ben de yalnızım. Birkaç arkadaşım var arada görüştüğüm. O da nadiren artık. İş ev arasında sıkıştım. Fakat bana yaşadığım ayrılıktan sonra en çok iyi gelen enduro yapmak oldu. Bu sayede enduro gruplarından tanıdığım arkadaşlar falan oldu. Tabi bizimkisi sadece haftasonu etkinlikleri falan. Enduro terapi gibi bir şey benim nazarımda. Varoluşsal ikilemler buhranlar senin yaşının normal hali. Çünkü bizim dünyamız hızlı değişti. Erkeklerin genlerine kazınmış olan sorumluluklar ve görevlerin yeni dünyada bir yeri olmadığı için normal olarak zihin bir tür buhran yaşatıyor. Bunu en iyi zamanla aşabilirsin. Fakat yalnızlığın çaresi yoktur. Yalnızlık ömür boyu koynunda taşıyacağın bazen bir lanet bazen bir lütuf olacak. Psikolog seni sadece var olan düzene daha uyumlu ve itaatkâr hale getirir fakat kafandakileri çözemez.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Dostum sen sosyal olmak istemeyipte kendini mi zorlamayı düşünüyorsun? Hayatta en önemli şey senin kendi isteklerin. Psikolog falan unut sen. Bunalım stress VS doğal bir psikoloji döngüsü, en stabil ve iyi insanda bile olur. Ama motosiklet konusunda haklısın, motorcular iyidir, kuryeler hariç ama, kuryeler farklı bir dünya.

Yani ben arkadaş edineceksem bunu pc oyuncuları yada motorcular arasından seçmeyi tercih ederim..

Bir de kendinde kusur aramayı bırakmalıson eğer yapıyorsan. İnsanın doğası böyle, herkesin farklı kusur ve üstünlükleri var.

Motor konusunda kesinlikle al, en iyi terapi aktivitelerinden biri motor sürmek.

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
Motosiklet alıp çok kasıntı olmayan bir motor grubuna dahil olarak sosyalleşebilirsin. Yeni yerler görür yeni insanlarla tanışırsın. Ayrıca belli bir rota olmadan ve tek başına motor kullanmak da gerçekten kafa dağıtan bir aktivite.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Oğlum işsizken psikolojisini düzeltmek için 400 k motora vereceğini söyleseydi kendisine odun-terapisini tavsiye ederdim.:) Benim tavsiyem bir işe girip çalışmandır. Ama gerçekten sevdiğin bir iş olmalı. Hem çalışıp hem de keyif almak eşsiz bir şey. Etrafına neşe saçan bir insana dönüşürsün. Daha sonra motosiklet al. Neşeni daha da arttır. Bir uzmandan yardım almanı da tavsiye ederim.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Genelde motosiklete başlamak yönünde öneriler olmuş. Ben de şu açıdan yaklaşayım. En kalender, mütevazi, arkadaşça olan motosiklet sürücüleri hangileri? Y ada tam tersi; hep rekabette olan, sidik yarışına giren, yenileri depresyona itebilecek davranışlar gösterenler hangileri?

Krosçular / endurocular ya da uzun yol yapanlar genelde daha arkadaşça ve yardımsever olabilir diye de bir tahmin yapayım. Zor koşulları tecrübe ettiğinden; yanındaki binici olumsuz bir duruma düştüğünde yardıma daha istekli olur.

Bu dediğim tür bağlamında elbette. Marka, model, yaş grubu ya da konum olarak da detaylandırılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar