Motoru alacak olan arkadaşlara bilgilendirme yapayım. Motoru alalı 25 gün oldu motor fiyat/performans olarak çok iyi düz yolda 135 yokuş aşağı 140 km hız yaptım şuan 1000 km de. Ama motordaki titreşimden yan ayaklık kendisi açılıyor ve kaç kere düşüyodum ayaklık yüzünden. Lanet olası kafa zırıltısı yüzünden iki tane servise götürdüm ve ikiside yapamadı. Motorun en çok kullanılacak devir aralığında kafası ötüyor resmen ve servis hiçbir çözüm sunmuyor, olacak o kadar diyor fabrikanın gönderdiklerini yapmışlar işte diyor. Hergün cbf kullanıyorum kendi motorumdan inip cbf e binince yok böyle bi rahatlık diyorum resmen titreşim 0 rahatlık bi o kadar tatmin edici. Motorun arka freni hiç bi işe yaramıyor resmen basınca kazıyıp gidiyor sadece. Sanki durdurmak için değil lastiği eskitmek için yapılmış. Ama yine de o paraya alınabilecek bi motor fiyatı ve performansı için. Biraz sürecek ufak bi rahatsızlığım var iyileştikten sonra yine mağduriyetim devam ederse ve ilgisizliklerine devam ederlerse motor ve firma aleyhi için gerekli bütün yollara başvurcam . Herşey lafla olmuyor icraat lazım lafla peynir gemisi yürümez arkasında duracaksın yaptığın işin.
Öncelikle motosikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanın , tüm karizmalar Türkiye'ye orta sehpa ile giriş yaptı yan ayaklık Hindistanda ithal edilen motorların bünyesinde gelmedi. Servis ve bayiler müşteriyi üzmemek adına ellerinde uyan yan ayaklık varsalar onu taktılar bu yan ayaklıkta bulunan yaydan kaynaklanabilir o açılma hiç bir motosikletin yan ayaklığının böyle engebeli, bozuk, düzgün olsa bile banketli yollarımız varken titreşimden açılacagını düşünmüyorum.
Kafa zırıltısı olayı bende de vardır servise götürdüm ustam ugraştı ses gelen yerleri tespit etti şuan ses granajlı bir motor kadar . nasıl çözüldüğünü buradan yazdım özelden numaranızı verirseniz size resimlerini de atarım sorununuz çözülür.
yine cbf 150 kıyaslaması olmuş keşke kullanıcı biraz eleştrisel olsada 10 yıllık 11 küsür beygir makinalar titreşim yok diye ülkemizde ragbet görmese. bakınız Hindistan piyasası adamlar Karizmayı ,Pulsarı ,Tvs yi ;Suzuki ve Yamahanın küçük cc li bizim ülkemize gelmeyen modelleriyle karşılaştırıyor
neden adamlar piyasada tutunmak adına bu ürünleri piyasaya sürüyorlar bizde öyle bir dert yok zaten 10 yıldır satılıyor makina ( çok sevdiğimiz Cbf de hero teknolojisi bakınız Karizma serisinin ilk motoru cbf 150 zaten daha sonra Hero dan patentini alıp Çinde üretilmeye başlandı hatta ilk çıktıgı yıllarda Hero Honda diye satıldı sonradan Cbf 150 oldu)
ilgisizlik yorumunuza katılmıyorum servisler genel müdürü Serhat Bey beni 1 kere şahsi telefonundan aramak suretiyle 3 kerede mailime cevap vermek suretiyle iletişime geçti.
bende bir kez fabrikayı aradaım Serhat Beyle konuşmak istiyorum dedim direkt bagladılar 20 dk kafamdaki soruları cevapladı .
Her zaman yazışmalarınız resmi olsun mail atın , fabrikayı genel merkezi arayın motoru aldığınız servislere bağlı kalmayın.
Titreşim olayına 1200 km boyunca rahatsız olmadığımı aynı anda sizin gibi iki motosikleti kullandığımı belirtmiştim 110 la stabil dahi giderken titreşimden rahatsız olmadım.
Tüm süreçlere başvurun size naçizane bir tavsiyem olacak tecrübeme dayanarak ki daha önce Kuralkan ve Ünitesk motorla uzun bir mahkeme süreci yaşadım o dediğiniz işlerde öyle olmuyor dikkat edin de Hero size dava açmasın (yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum içeriği merak edersen özelden yazarım)
Yine katılmadığım bir nokta bu motorların 135 -140 zor yapacagı çünkü dişli oranları şehir içinde seri pratik ve ekonomik olacak şelilde ayarlanmış
malum video sitesindeki son hız videosunu izlediniz sanırım .