Selam arkadaşlar
Ruhsat işlerini daha bitiremediğim için motoru fazla kullanamıyorum. Haftasonu mahalle aralarında kullanma şansım oldu. Motorun gerek görünüşü ve parça kalitesi oldukça iyi. Rodaj sürecinde olduğu için performans hakkında çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim ama ölü bir motor değil kesinlikle. İvmelenmesi oldukça iyi.
İlk izlenim olarak artı ve eksilerini şu şekilde özetleyebilirim.
Artıları
- Başlangıç için gerçekten ideal. Sizi güç olarak ne sıkar ne de çılgın gibi gider.
- Görünüşü muaddilleri arasında gerçekten güzel ve kaslı.
- Parça ve malzeme kalitesi iyi.
- Vites geçişleri rodajda olmasına rağmen çok iyi. (Boşu bulmakda çok rahat)
- Ağırlığı ve kontrolü çok rahat. (170 boy ve 60 kg olmama rağmen rahatça kontrol edebiliyorum.170 altındaki arkadaşlar biraz parmak ucu ile kullanmak zorunda kalabilir)
- Gösterge ve aydınlatmalar yeterince iyi.
- Benzin deposunun kapağı menteşeli yapılmış. Elinizde gezdirmenize gerek yok.
Eksileri
- Kafa tasarımını çok beğenmedim (Kişiden kişiye değişebilir)
- Yan ayaklık orjinalinde gelmemekte ve ayak açıkken motor uyarı vermemektedir. (Serviste yada aldığınız bayiden ayak takılmasını rica edebilirsiniz.)
- Koruma demiri ekstra olarak satılıyor.
- Rodajdan mıdır bilmiyorum ama. Havalar sıcak olmasına rağmen ilk çalıştırmada rolantide çok oynak motor tam ısınmadan durmadan stop edebiliyor. Hafif gaz vererek yada cikleyi biraz açarak uğraşmak gerek.
- Ön far rölantide iken kısık gaz verdikçe de fazla yanıyor.
- Arka fren pedalı biraz yukarıda yapılmış gibi. Sürerken ayağım az da olsa frene basıyor. Basmamak için ayağımı yukarı kaldırmak zorunda kalıyorum buda ayağımda ağrı yapıyor. (Zamanla alışacağım veya servisde ayarlatacağım)
- Hararet göstergesi yok. Yada ben bulamadım

(Bilen varsa bilgilendirsin.)
Not : 1-2 arkadaşım moturu denedi titreşim var dedi. Bende kullanıyorum ama öyle bir titreşim hissetmiyorum. Buda sanırım kişiden kişiye değişiyor. Beni rahatsız edecek bir titreşim hissetmiyorum. Ayrıca sonuçta hemen altımızda benzinle çalışan bir motor var elbet az ayda çok titreyecek.
Çok kısa süredir kullanıyorum ama şu anda memnunum. Umarım ilerleyen zamanlarda büyük problemler çıkarmaz.