Hero sayfsında ben pek şikayet görmedim. Olan şikayetlere de %100 oranında Hero Motor Türkiye'nin dönüşü var.
Bu forumda 150 lik motor isteyen kimi görsem Hero özellikle Hunk tavsiye ediyorum. Benim de manifolt motordan çıktı, pancar motor gibi bağıra bağıra servise gittim. Yolda gazlayamadım ki millet küfretmesin. Vida çıkınca manifolt da yerinden çıkmış. Taktılar düzeldi. Kuzenimde de aynı motor var. Onun da vites pedalı çıktı. Zar zor 2 ye atmış. 2. viteste servise gitti. Pedalı yerine taktılar. Yine benim durup dururken sol elcik dış plastik topuzu uçtu gitti. Servise gidip taktıracam.
Ama motoru aldım 5.500 liraya. Lastik aldım, takımı 235 lira. Ön dişliyi büyüttüm 38 lira. 3 bin bakımı yaptırdım 50 lira. 100 km de 2.3 litre falan yakıyorum. Egzosta paslanmalar oldu. Servis dedi egzos boyası var ısıya dayanıklı. Al getir boyarız. Dedim egzos komple değişse ne kadar, valla 50-100 bişey bunların komple seti dedi.
Önceden İnzuma kullanıyordum. 13 bin lira para vermiştim 2015 de. Servise bir gitmem 250 lira tutuyordu en az. Dişli-zincir seti 600 lira. Lastik takımı 1.000-1.200 lira. Ön far 600 lira. Egzosun değişmesi veya çocuğu yurtdışında dil okuluna götürme arasında tercih yapmam gerekecekti.
Bir defa düştüm ve sürüklendim, 1.700 lira çıkma parçalarla tamir oldu. Mesela çıkma ön çamırluk 650 lira idi. Sıfırı 900 lira. Yani altı üstü 250 lik motor. Ama parçaları faciha.
Bu açıdan da değerlendirmek lazım. Motor 6.000. 5 sene kullansan, bakımlarını yetkili servise yaptırsan ve bozulanı hep değiştirsen hepi topu 5 senede 2-3 bin lira anca cebinden çıkar. Ben kendi adıma, zaten fazla büyük masraflar çıkarmadığı için ve tamiri ucuz olduğu için fazla önemsemiyorum.