- Konu Yazar
Merhabalar foruma yeni üye oldum çözemediğim bir sorun üzerine sizden yardım almak istiyorum.
Hero dash 125 scooter'ımda servisin arka varyatörümü temizlik amaçlı parçalayıp birleştirememesi üzerine sinirlenip gidip parçaları satın aldığım Rize'deki Hero servisimden orijinal arka varyatör alıp sıfır şekilde değişimini yaptım. Daha sonra baga'ların biraz eridiğini görüp onların değişimini de sıfır olarak gerçekleştirdim ancak motordan gelen bu sesi bir türlü çözebilmiş değilim gaz verip kayış sıktığı anda kesildiği için bagaların bu sesi yaptığını düşünmüştüm ancak yanılmışım. Motorum 2023 Model ve 15.000 kilometre ayrıca yakın zamanda başlamış olan kilometre okumama sorunu mevcut çukura girince düzeliyor sonra kafasına göre geri gidiyor servise sorduğumda akü kaynaklı olabilir dedi çünkü dijital ekran marşa bastığım anda sıfırlanıp tekrar açılıyor sebep akü olması bana mantıklı geldi.
Sonuç olarak bu iki sorunun ana kaynağını bulamamakla birlikte gelen sesin ne olduğundan hiçbir şey anlamayan insanların servis ve motorcu olmasından bıkmış durumdayım yardımlarınızı bekliyorum.
2. videoda gaza bastığımız zaman sesin gittiğini görebilirsiniz tam olarak aktaramadım bir elimde telefon varken çoğu kişi bir şey olmaz ondan diyor ancak oldukça rahatsız oluyorum ve bu şekilde satamam. İlk video'da ise ekran sıfırlanmış ve motor ışığı sönüyor ancak normalde kilometre okunmadığı zaman tam tersi şekilde ekran sıfırlanıyor ve o motor ışığı asla sönmüyor.