Hero Dash 125 Gelen Ses

Motosikleti
Hero Dash 125

Merhabalar foruma yeni üye oldum çözemediğim bir sorun üzerine sizden yardım almak istiyorum.

Hero dash 125 scooter'ımda servisin arka varyatörümü temizlik amaçlı parçalayıp birleştirememesi üzerine sinirlenip gidip parçaları satın aldığım Rize'deki Hero servisimden orijinal arka varyatör alıp sıfır şekilde değişimini yaptım. Daha sonra baga'ların biraz eridiğini görüp onların değişimini de sıfır olarak gerçekleştirdim ancak motordan gelen bu sesi bir türlü çözebilmiş değilim gaz verip kayış sıktığı anda kesildiği için bagaların bu sesi yaptığını düşünmüştüm ancak yanılmışım. Motorum 2023 Model ve 15.000 kilometre ayrıca yakın zamanda başlamış olan kilometre okumama sorunu mevcut çukura girince düzeliyor sonra kafasına göre geri gidiyor servise sorduğumda akü kaynaklı olabilir dedi çünkü dijital ekran marşa bastığım anda sıfırlanıp tekrar açılıyor sebep akü olması bana mantıklı geldi.

Sonuç olarak bu iki sorunun ana kaynağını bulamamakla birlikte gelen sesin ne olduğundan hiçbir şey anlamayan insanların servis ve motorcu olmasından bıkmış durumdayım yardımlarınızı bekliyorum. :)

2. videoda gaza bastığımız zaman sesin gittiğini görebilirsiniz tam olarak aktaramadım bir elimde telefon varken çoğu kişi bir şey olmaz ondan diyor ancak oldukça rahatsız oluyorum ve bu şekilde satamam. İlk video'da ise ekran sıfırlanmış ve motor ışığı sönüyor ancak normalde kilometre okunmadığı zaman tam tersi şekilde ekran sıfırlanıyor ve o motor ışığı asla sönmüyor.

Motosikleti
Hero Dash 125
5 sene yada 50.000 km garanti sağlanan bir motosikletin yetkili servisi, motosikletin varyatörünü mü toplayamadı?

Motosikleti
Ns200 15"
Ayak marşının yarım ay dişlisine baktınız mı? Motoru varyatör kapağı sökükken çalıştırmanızı öneririm.

Merhaba hemşo sanırım ön varyatör tırnakların bollaşmış düşük devirde böyle ses yapar , yola çıkıp yüke binince keser , kalkıştada duyulur ,

kayış uzamışsa çırpmada yapar ama böyle metalik bir ses üretmez , varyatörü neden toplayamadı servis o kadar zor iş değil , Rize o kadar vasatmı yav servis motor tamir konularında 😬

arkadaki varyatörün balatalarınada bakılsın , yaylarını çıkarınca elle çok rahat açıp kapatabilmelisin , yuvası korozyon yapıp sıkışabiliyor , kalkarken yada tam durmak üzereyken titreşime sebep olur ,

o balataların motor durur haldeyken dayandığı yuvarlak plastikler vardır , kolay kolay bozulmazlar ama sök tak esnasında deforme ettiyseler yada takmayı unuttuysalar böyle fena ses üretir..

Motosikleti
Hero Dash 125
5 sene yada 50.000 km garanti sağlanan bir motosikletin yetkili servisi, motosikletin varyatörünü mü toplayamadı?
Evet tam olarak bu şekilde garanti olayı da yalan gibi bir şey zaten ön diskim durduk yere yamuldu yardımcı olmadılar kilometre okuyucum bozuldu yine yardımcı olmadılar ne fatura kesiliyor ne fiyatta yardımcı olunuyor ne de garanti için destek alabiliyoruz.
Ayak marşının yarım ay dişlisine baktınız mı? Motoru varyatör kapağı sökükken çalıştırmanızı öneririm.
Hocam ayak marşının dişlisi iyi durumda değildi hareketi engelliyordu bende ayak marşının ucunu çıkartıp ayak marşını iptal ettim oradan geldiğini sanmıyorum o yüzden varyatör kapağı sökükken nasıl çalıştırabileceğimi tam bilmiyorum yardımcı olursanız yaparım bir kere denemiştim ama marş motoru boşta kaldığı için çevirmemişti tekrar deneyebilirim.
Merhaba hemşo sanırım ön varyatör tırnakların bollaşmış düşük devirde böyle ses yapar , yola çıkıp yüke binince keser , kalkıştada duyulur ,

kayış uzamışsa çırpmada yapar ama böyle metalik bir ses üretmez , varyatörü neden toplayamadı servis o kadar zor iş değil , Rize o kadar vasatmı yav servis motor tamir konularında 😬

arkadaki varyatörün balatalarınada bakılsın , yaylarını çıkarınca elle çok rahat açıp kapatabilmelisin , yuvası korozyon yapıp sıkışabiliyor , kalkarken yada tam durmak üzereyken titreşime sebep olur ,

o balataların motor durur haldeyken dayandığı yuvarlak plastikler vardır , kolay kolay bozulmazlar ama sök tak esnasında deforme ettiyseler yada takmayı unuttuysalar böyle fena ses üretir..
Varyatör tırnakları dediğiniz eğer bu ise tam olarak bunu düşünüp bu plastikleri de sıfır şekilde sipariş edip taktım bagalarıda bununla birlikte değiştirdim.

Rize'de değilim Antalya/Manavgat ilçesindeyim Rize'den parçalarımı sıfır olarak alıyorum çünkü burada adamı kazıklamak için 10 takla atıyorlar denebilir. Varyatörün toplanamama sebebi 37 veya 38 lokması var varyatörün arka tarafında adamların elinde daha kendi servisi oldukları motoru söküp takabilecek ekimpanları yok.

Kayış'ta sıfır değişti söylemeyi unuttum hepsiyle birlikte onu'da değiştirdim. :) Arka varyatör dediğim gibi sıfır daha hiçbir şekilde korozyon başka bir şey yok bizzat kitapçığıyla geldiği şekilde takıldı ama arka varyatörü elim ile sıkıştıramıyorum ancak motorun performansı gayet yerinde ve iyi önceki varyatör'de de elimle sıkılıp açılamıyordu ama yayları çıkarılmış şekilde değil kayışı takmak için sıkmayı denedi arkadaşım ama olmadı.

Hiç cevap gelmeyeceğini sanmıştım desteğiniz için sağolun umarım çözeriz bu problemi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu ihtimal kafamı kurcalıyor hocam birazda olsa ancak tırnaklar ve bagaları ihtimalden çıkardığımız zaman acaba ön varyatörün yatağında mı sorun var diye düşünmüyor değilim o büyük metalleri de değiştirdikten sonra da düzelmez ise kafayı sıyırırız yavaştan.

Direkt bu parçadan bahsediyorum bazen terimleri tam unutuyorum o yüzden böyle daha rahat oluyor. :)
Bu varyatörün geçtiği ince uzun bir mil var şanzımandan çıkan parçaya oturacak şekilde oradan gelme ihtimali var mı sizce öyle olsa daha farklı bir ses duyulur muydu bilemiyorum. Sanayiye gidip tek tek soracağım artık galiba.

Bu parça.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sadece bagaları değiştirdiysen ki öyle anladım , Hafif gelmiş olabilir..Gazı verince bagaların oturduğunda ses kesiliyor demişsin...Ya da ön tasın fazla aşınmış ,bagaları koyduğun yuvada bolluk vardır...
Bagaların kaç gram diye soracağım ama verdiğin linkte de yazmıyor zaten... Set halindeki linki vermişsin..

Motosikleti
Yamaha XSR700
Rodaj bakımında benim motora 1 litre yağ koymuşlar. 1 litre demek olması gerekenden %40 kadar falan fazla yağ koyulması demek. Motor 1 haftada heryerinden yağ attı.

Motosikleti
Hero Dash 125
Sadece bagaları değiştirdiysen ki öyle anladım , Hafif gelmiş olabilir..Gazı verince bagaların oturduğunda ses kesiliyor demişsin...Ya da ön tasın fazla aşınmış ,bagaları koyduğun yuvada bolluk vardır...
Bagaların kaç gram diye soracağım ama verdiğin linkte de yazmıyor zaten... Set halindeki linki vermişsin..
Hocam bagalar servisten alındı attığım linkten değil aynı şekilde orijinal bagalar var yani şu an motorun üzerinde galiba son çare olarak dediğiniz gibi ön tasta aşınma var bu nasıl mümkün oluyor bilmiyorum aynı motorun 30 bin km lerinde hiçbir tıkırtı yok gayet yerindeler isterseniz bagaları bulayım size ama dediğim gibi orijinaller. Hocam ayrıca bu şekilde kullanım sorun teşkil eder mi sizce yoksa bir an önce çözülmesi gerekir mi?

Rodaj bakımında benim motora 1 litre yağ koymuşlar. 1 litre demek olması gerekenden %40 kadar falan fazla yağ koyulması demek. Motor 1 haftada heryerinden yağ attı.
Aynı sorundan muzdariptim arka kapağın her yeri yağ oluyordu pisleniyordu yerini bile tespit edemiyordum ne zaman bakımlarını kendim yapayım dedim kendine geldi. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motorun rölantisi de dalgalı bu arada.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hocam bagalar servisten alındı attığım linkten değil aynı şekilde orijinal bagalar var yani şu an motorun üzerinde galiba son çare olarak dediğiniz gibi ön tasta aşınma var bu nasıl mümkün oluyor bilmiyorum aynı motorun 30 bin km lerinde hiçbir tıkırtı yok gayet yerindeler isterseniz bagaları bulayım size ama dediğim gibi orijinaller. Hocam ayrıca bu şekilde kullanım sorun teşkil eder mi sizce yoksa bir an önce çözülmesi gerekir mi?

:)
Eğer bagalar orjinalse , bir şekilde tas zarar görmüş.. Aşınmış ya da başka bir sebep oluşmuş..
En fazla tasın içinde bagalar sıkışır motorun çalıştırır çalıştırmaz yürümeye başlar.. Daha ilerisi ön debriyajı dağıtır..

Motosikleti
Hero Dash 125
Motorun rölantisi de dalgalı bu arada.
Ben tam olarak anlayamadım bunu daha dikkatli bakmam gerekiyor galiba emin misiniz?
Eğer bagalar orjinalse , bir şekilde tas zarar görmüş.. Aşınmış ya da başka bir sebep oluşmuş..
En fazla tasın içinde bagalar sıkışır motorun çalıştırır çalıştırmaz yürümeye başlar.. Daha ilerisi ön debriyajı dağıtır..
O zaman tası da en kısa sürede değiştiriyorum eğer devam ederse görüşelim tekrar. :) :(

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dönmesi mi iyi dönmemesi mi?
Ön debriyaj arızalarında bagalar açık durumda sıkışır kalır .... Bu da kayışı sıkıştıracağından , motoru çalıştırır çalıştırmaz yürür... Frenle motoru durdurduğunda stop eder...Marşa bastığında tekrar yürür...
Ön taz tamamen dağılana kadar öyle gider... En sonunda şanslıysanız krank eğilmeden yırtarsınız... Ki krank çok daha hassastır vitesli motorlara göre... Milimlik eğiklik koltuk altınıza vuruyormuş gibi balans yaptırır...

Motosikleti
Hero Dash 125
Skuterlerde dönmemesi gerekir, eğer dönüyorsa rölanti yüksek veya kavrama kendini bırakmıyor demek.
orta sehpada rölantide motor çalışırken arka teker dönüyor mu ? dikkat ettin mi hiç
Arkadaşlar merhaba sesin kaynağı ön varyatör'den alakasız arka varyatörden geliyormuş sıfır aldığım parça olduğu için hiç şüphelenmemiştim. Bulunduğum bölgede kimse arka varyatörü açıp bakmak bile istemiyor önce serikten bir servisle görüştüm istemediler daha sonra Alanya bölgesindeki Hero baayi servisiyle görüştüm. Durum şu an şu şekilde önce motorumun garantisi soruldu ki daha 15 bin km de ve 2 senesi dolmamış bir motor buna istinaden ruhsattan kontrol yapılmış ve buradaki servisim benim sadece 2 kere servis kaydığımı gerçekleştirmiş bunlar 500 km de ve 3000 km de başka bir kayıt girilmemiş ancak motorum 12 bin km ye kadar servise gitti ve bu bakımlar gerçekleşti buna istinaden firmayla iletişime geçeceklerini söylediler ve Hero nun benimle iletişime geçeceğini söylediler daha önce bu durumlarda baayiliği alınan yerlerin bile olduğunu eklediler.

Bu konuşmadan sonra şu an aranmayı bekliyorum ancak önümüzdeki hafta içinde kendim de Hero ile iletişime geçip durumu bildireceğim en başından beri herkesi kazıklayan bu teknik servis diye geçinen hırsızları bildirmeden de bırakmayacağım. Hero'nun malının arkasında durduğunu ve çözümlendikten sonra yardımcı olacağını söylediler Alanya'da görüştüğüm kişiler burayı güncellemeye devam edeceğim.

Manavgat'ta yaşıyorsan oradaki Hero bayi o kadar iyi değil. Benzer sorun için 3 defa gittim yine çözülmeyince başka tamirciye gideyim dedim. Zaten motosikletlerimin bakımlarını kendim yaptığım için garantiden çıkmıştı en sonunda Side'de Ertunç Motor var oraya gidip çözmüştüm. İstersen bir oraya da uğrayabilirsin.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Arkadaşlar merhaba sesin kaynağı ön varyatör'den alakasız arka varyatörden geliyormuş sıfır aldığım parça olduğu için hiç şüphelenmemiştim. Bulunduğum bölgede kimse arka varyatörü açıp bakmak bile istemiyor önce serikten bir servisle görüştüm istemediler daha sonra Alanya bölgesindeki Hero baayi servisiyle görüştüm. Durum şu an şu şekilde önce motorumun garantisi soruldu ki daha 15 bin km de ve 2 senesi dolmamış bir motor buna istinaden ruhsattan kontrol yapılmış ve buradaki servisim benim sadece 2 kere servis kaydığımı gerçekleştirmiş bunlar 500 km de ve 3000 km de başka bir kayıt girilmemiş ancak motorum 12 bin km ye kadar servise gitti ve bu bakımlar gerçekleşti buna istinaden firmayla iletişime geçeceklerini söylediler ve Hero nun benimle iletişime geçeceğini söylediler daha önce bu durumlarda baayiliği alınan yerlerin bile olduğunu eklediler.

Bu konuşmadan sonra şu an aranmayı bekliyorum ancak önümüzdeki hafta içinde kendim de Hero ile iletişime geçip durumu bildireceğim en başından beri herkesi kazıklayan bu teknik servis diye geçinen hırsızları bildirmeden de bırakmayacağım. Hero'nun malının arkasında durduğunu ve çözümlendikten sonra yardımcı olacağını söylediler Alanya'da görüştüğüm kişiler burayı güncellemeye devam edeceğim.
Chatgpt ile ingilizce bir mail yazıp hero india'ya attığın zaman hero türkiye tutuşmuş gibi seni arıyor. Tecrübeyle sabit.

Hocam benim scooterda çalışırken dönüyor bu bir sıkıntı mı? Neye delalet ediyor. 10 bin kilometrede jupiter 110

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar