''herkeZ'' değil ''herkeS''

forum sayfalarında yorumları okurken acayip şekilde gözüme takılan bir yazım yanlışı var:eek: da başlıkta belirttiğim yazım yanlışı.burası sözlük değil biliyorum ama lütfen daha dikkatli olalım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aman... Tabiiki dikkat edilesi bir vaka.....

Şimdi herkeşler bişiyler yazar...... :queen::queen:

Bişi değil birşey ve foto değil resim veya fotoğraf şeklinde söyleyin şu kelimeleri yazdığımız yazıları yüzlerce kişi okuyor lütfen

yaw değil yahu
eksoz değil egzoz
kalbülatör değil karbüratör
slm değil selam
mrb değil merhaba
kib değil kendine iyi bak (ne demekse)
ulen/hulen değil lan
cant değil jant
dubleks değil tubeless
form değil forum
.....

Hepsine ayrı ayrı başlık açmak istemedim de :) Toptan buraya yazdım ilk anda aklıma gelenleri.

yaw değil yahu
eksoz değil egzoz
slm değil selam
mrb değil merhaba
ulen/hulen değil lan
cant değil jant
dubleks değil tubeless
form değil forum
.....

Hepsine ayrı ayrı başlık açmak istemedim de :) Toptan buraya yazdım ilk anda aklıma gelenleri.

:queen::queen: :queen:

Mersin İl Temsilcisi
yaw değil yahu
eksoz değil egzoz
slm değil selam
mrb değil merhaba
ulen/hulen değil lan
cant değil jant
dubleks değil tubeless
form değil forum
.....

grenaj değil, karenaj
motoRsşklet değil, motosiklet
"ülke" değil, ÜLKEMİZ :)

Aman... Tabiiki dikkat edilesi bir vaka.....

Şimdi herkeşler bişiyler yazar...... :queen::queen:

Bak başlığı işe yarar hale getiriverdik hemen ::p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:12 ----------

Bişi değil birşey ve foto değil resim veya fotoğraf şeklinde söyleyin şu kelimeleri yazdığımız yazıları yüzlerce kişi okuyor lütfen

Foto kelimesi Türkçe'de mevcuttur victorist kardeş :cat: Fotoğraf kelimesinin kısaltılmışı olarak resmen kullanılıyor yani :)
http://www.tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=foto&ayn=tam

bir hata düzeltilmeye calisirken baska hatalar yapiliyor, bu konuda oldugu gibi.

kisaltmalar yanlis degildir, sonucta istanbul'a kisaca ist. yazmak gayet kural dahilindedir. yani_;

slm, mrb, kib gibi kisaltmalar hata degildir.

bir hata düzeltilmeye calisirken baska hatalar yapiliyor, bu konuda oldugu gibi.

kisaltmalar yanlis degildir, sonucta istanbul'a kisaca ist. yazmak gayet kural dahilindedir. yani_;

slm, mrb, kib gibi kisaltmalar hata degildir.

Ben derim ki, bu kısaltmalar SMS gönderirken karakter sınırlaması nedeniyle kullanılabilir, ama forumlarda mrb yerine merhaba demek daha sıcak olmaz mı?

mrb bana sanki mekanik gibi geliyor, ama merhaba insancıl...

türkçe kelimelerin içerisine yabancı karakterler ile yazılması asıl o beni deli ediyor. yok yerine yoq yazılması gibi. Bunun için iş eğitimden geçiyor sanırım eskiden böyle bir şey varmıydı ya...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Egzozdan sonra en çok dikkatimi çeken yanlışlar, eğlence, değişik gibi kelimelerde eylence, deyişik şeklinde "ğ" yerine "y" kullanılması. .

türkçe kelimelerin içerisine yabancı karakterler ile yazılması asıl o beni deli ediyor. yok yerine yoq yazılması gibi. Bunun için iş eğitimden geçiyor sanırım eskiden böyle bir şey varmıydı ya...

Bir de coq yazanlar var kardeş :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem(dogrusu Ulan) bana bulasmayin.
Zaten kullanici adimi hala çok zannedenler varmis.
coq haklisin abi diye espri yaptiklarini zannediyorlar, sinir oluyorum.:)

Viyana;
kisaltma diye her halti kisaltamazsin.
Merhaba nin Mrb diye kisaltmasi olmaz.
O kadar uzun boylu degil.
Istanbul yerine Ist; yazmak dogrudur.
Selam yerine slm yazmak yanlistir.

Santimetre yerine cm yazabilirsin ama nasilsin yerine nslsn yazamazsin.
Kisaltmanin da bir kaidesi kurali var.:wiinkk:

slm, mrb, nbr. gibi kisaltmalari ben de samimiyetsiz buldugumdan kullanmamaya calisiyorum. ama bunun yanlis ya da hata oldugunu düsünmüyorum, sonucta kisaltma kriterlerini yerlesik kullanima göre belirleriz, ve bu bahsi gecen kelimeler yerlesmistir. santimetrenin kisaltmasi cm'dir peki neden sm degil türkce'de? cünkü cm evrensel kisaltmadir.

kisaca kisaltmanin kaidesi kurali; cm, km, mph gibi evrensel kullanima dair belirlenir, iletisimde ise yerlesik kisaltmalar kaidesi söz konusudur ist, ank, antep, urfa, slm, mrb, s.a, a.s. gibi.

viyana, bahsettiğin kısaltmalar dediğin gibi evrensel kısaltmalardır ve literatüre bu şekilde geçmiştir. Slm, mrb gibi kısaltmalar ise SMS ve MSN gibi anlık sohbet yazılımlarının gelişmesi ile bu teknolojileri kullanan insanlar arasında oluşturulmuştur.

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
''mıydı'' ayrı...

forum sayfalarında yorumları okurken acayip şekilde gözüme takılan bir yazım yanlışı var:eek: da başlıkta belirttiğim yazım yanlışı.burası sözlük değil biliyorum ama lütfen daha dikkatli olalım.

haklısın herkezler ''herkez'' yazıyo bencede ''herkes'' olması lazım:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar