Herkes haddini bilecek. 800.000 km ! Respect!!!!

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
eşşeğin eşşeklik etmesi normal tartışılması gereken çoban neden eşşeği önümüze çıkarıyor

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yanında piyaz yoksa köfte boşa gitmiştir. Onu bilir onu söylerim .

turkische-piyaz-salat-mit-kofte-oder-kofte-traditionelle-speisen-mp0nk0.jpg

Yanında piyaz yoksa köfte boşa gitmiştir. Onu bilir onu söylerim .

turkische-piyaz-salat-mit-kofte-oder-kofte-traditionelle-speisen-mp0nk0.jpg

erzurum'a atandığım ilk dönemler.
iş yerinden arkadaşlarla bir balıkçıya gittik.
önden mezeler, falanlar filanlar geldi.
bir tabakta da fasulye, marul ve soğanlı bir şey geldi. bu ne derken piyaz olduğunu söylediler.
kaldırın şunu gözüm görmesin dedim.
noldu abi, hayırdır dediler.
olm dedim, piyaz dediğin bol tahinli, yumurtalı ve sirkeli olur.
kısacası piyaz, antalya usulü olunca piyazdır. bunun dışındakiler tencerede haşlanmış fasulyeden öteye gitmez benim nazarımda.
ulan ne canım çekti sabah sabah yaaa.....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
erzurum'a atandığım ilk dönemler.
iş yerinden arkadaşlarla bir balıkçıya gittik.
önden mezeler, falanlar filanlar geldi.
bir tabakta da fasulye, marul ve soğanlı bir şey geldi. bu ne derken piyaz olduğunu söylediler.
kaldırın şunu gözüm görmesin dedim.
noldu abi, hayırdır dediler.
olm dedim, piyaz dediğin bol tahinli, yumurtalı ve sirkeli olur.
kısacası piyaz, antalya usulü olunca piyazdır. bunun dışındakiler tencerede haşlanmış fasulyeden öteye gitmez benim nazarımda.
ulan ne canım çekti sabah sabah yaaa.....
Yumurta ve sirkeye laf yok da (yumurta çok meraklısı değilim aramam - bazı yerlerde bıldırcın yumurtası koyuyorlar hoş bir detay oluyor - limon ve sirkesiz olmaz bence zaten...) tahin pek yakışmıyor piyaza. Çok yoğun tadı olan bir şey zaten, neye koysan diğer tatları eziyor. Kabak, Hayrabolu, Kemalpaşa tatlıları üzerine yakıştırıyorum ama, şerbeti güzel dengeliyor.

Zevkler / renkler çok farklı oluyor gerçekten...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Haşlanmış fasülye, maydonoz ,dereotu,yeşilsoğan, ve olmazsa olmazı kuru soğan.. Sirke limon zeytinyağı... Üzerine ince dilimlenmiş haşlanmış yumurta...
Yukarıdaki resimdeki fasülye haşlamadan başka bişii diil... :)
Tahini pek piyazda düşünemiyorum..Ama piyazı piyazlıktan çıkaracağı kesin... Belki tadi güzel olur ama o şekilde piyaz olmaz... buna Piyaz dersen fasülyeler ağlar ağlar ;)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Köfte, piyaz, tahin, vs. konuyu sulandırıyoruz, iyi güzel de, halen daha şifresi çalınan! üyeden veya moderasyondan ses yok!

Ne konular kapatıldı, ne üyeler atıldı forumdan ama şöyle ciddi bir durumda ilgililerin kafayı kuma gömmesi bir tek bana mı acayip geliyor yahu? Hiç mi merak etmiyorsunuz kişisel güvenlik konusunu?

Şu durumda 2 seçenek kalıyor geriye...

Ya adına konu açılan üye, kendi şifresini burada troll diye defalarca yaftalanan ve forumdan atılan birine bilerek ve isteyerek veriyor, yada bizim şifrelerimiz korunmuyor, biraz işi bilen biri siteyi hackleyip şifrelerimizi çalabiliyor...

Şimdi soru şu,

Hangisi?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Ben de piyaza tahin konmaması gerektiğini düşünenlerdenim.

Bir gün öyle bir imkanım-fırsatım-yetkim olursa Serik başta olmak üzere Antalya merkez ve diğer ilçelerine olan tahin sevkiyatını durdurur, güzelim piyazın tadını daha fazla bozmalarını engellerdim. :LOL: O derece yani.

Hatta kabak tatlısına bile konmamalı bence.

Tahin + pekmez varken başka ne gerek var başka ürünlerin kimyasını bozmaya.

Tek başına kaşık kaşık bile yiyebilirim tahini.

Ama başka yiyeceklerle kombin edilmişse, "bunun üstüne tahin dökmeden servis edilmesini" istediğim olmuştur eğer mümkünatı varsa.

Sirke çok faydalı bir şey ama çoğu yerde sirke yerine limon tercih ediyorum ayrıca.

Sirke de tahin gibi çok baskın geliyor bana.

Şalgam suyu, turşu suyu ve hatta sirkeyi tek başına içebilirim.

Ama salatalarda bile önceliğim limon.

Ayrıca görüyor ve de arttırıyorum:

Salatalık da sadece domates + biberle birlikte yapılan çoban salatalarda kullanılmalı.

Antakya tarafında havuç salatasına salatalık da doğruyorlar.

Başka birşey oluyor o.

Yiyemiyorum.

Daha doğrusu havuç salatası değil de içinde marul+domates+maydanoz+havuç+salatalık ve yanlış hatırlamıyorsam soğan da olan tam bir "salata" karışımı var.

Beni aşıyor.

Havuç + turp + maydanoz + yeşil soğan olur.

Ama domates ve/veya salatalık olmaz yaa.

Üstte de yazdığım gibi salatalık sadece domates + biber ve belki soğanla birlikte yapılan çoban salatalarda kullanılmalı bence.

Her ürün her karışımın içine katılmamalı.

Buyrun buradan yakın.

Motosikleti
KTM 790 Adventure
Yine mi Muzo? yasaklanmaktan hiç bıkmayan arkadaşımız, yine aramıza dönmüş. Adamın yeteneğine hayran kalmamak elde değil.
Her yasaklanıp geri dönüşünde, 'Testere' serisinden bir sahne canlanıyor gözümde. Bir sonraki hamlesi ne olacak merak ediyorum.
Belki forum adminleriyle bir 'death match' düzenlerler, kim kazanırsa forumda kalır hesabı. Adam takıntılı! Muzo gelirse, kaçın!

😂

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben de piyaza tahin konmaması gerektiğini düşünenlerdenim.

Bir gün öyle bir imkanım-fırsatım-yetkim olursa Serik başta olmak üzere Antalya merkez ve diğer ilçelerine olan tahin sevkiyatını durdurur, güzelim piyazın tadını daha fazla bozmalarını engellerdim. :LOL: O derece yani.

Hatta kabak tatlısına bile konmamalı bence.

Tahin + pekmez varken başka ne gerek var başka ürünlerin kimyasını bozmaya.

Tek başına kaşık kaşık bile yiyebilirim tahini.

Ama başka yiyeceklerle kombin edilmişse, "bunun üstüne tahin dökmeden servis edilmesini" istediğim olmuştur eğer mümkünatı varsa.

Sirke çok faydalı bir şey ama çoğu yerde sirke yerine limon tercih ediyorum ayrıca.

Sirke de tahin gibi çok baskın geliyor bana.

Şalgam suyu, turşu suyu ve hatta sirkeyi tek başına içebilirim.

Ama salatalarda bile önceliğim limon.

Ayrıca görüyor ve de arttırıyorum:

Salatalık da sadece domates + biberle birlikte yapılan çoban salatalarda kullanılmalı.

Antakya tarafında havuç salatasına salatalık da doğruyorlar.

Başka birşey oluyor o.

Yiyemiyorum.

Daha doğrusu havuç salatası değil de içinde marul+domates+maydanoz+havuç+salatalık ve yanlış hatırlamıyorsam soğan da olan tam bir "salata" karışımı var.

Beni aşıyor.

Havuç + turp + maydanoz + yeşil soğan olur.

Ama domates ve/veya salatalık olmaz yaa.

Üstte de yazdığım gibi salatalık sadece domates + biber ve belki soğanla birlikte yapılan çoban salatalarda kullanılmalı bence.

Her ürün her karışımın içine katılmamalı.

Buyrun buradan yakın.
Sevkiyatı durduramazsınız, tahin zaten oralardan çıkıyor. Ayrıca Tahin kırmızı çizgimiz. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar