Her sene bi cbf çöpe atıyorum

Herkes aynı dertten yakınıyor.

Kısaca tecrubemden bahsedeyim.

16 yıl sigara içtim. son 10 yıl boyunca sıgarayı bırakmaya çalışarak geçti ve sonunda kazanan ben oldum.

Sigarayı bırakmak kolay değil ama zor da değil. Gözünüzde fazla büyütmeyin. Birakabilmek için tek ihtiyacınız olan KARARLILIK.

Şimdi bakıyorum da 6 yıl bitmek üzere. ( 30 ağustos 2005 ) Ettiğim karla alabileceklerimi siz hesaplayın ben size sağlığımın nekadar iyi olduğunu anlatayım. Tansiyon, nefes darlığı, kalp sıkışması, gibi bir düzine rahatsızlıkla hayatıma devam ediyordum ve bu rahatsızlıkların bu güne kadar nekadar ilerlemiş olabileceğiniz siz düşünün. 5-10 katı soluksuz çıkmak yada 1 saat boyunca koşmak benim için sorun değil ve çokşükür en ufak sağlık sorunum yok. Gerisini siz hesaplayın artık.

Sigarayı bırakmak istiyorsanız Sigarayı bıraktığınızda kazanacaklarınızı düşünmek sizin için en iyi motivasyon olacaktır.

ŞİMDİ sigara içen gencler yeri gelır ekmek yemeye para bulamaz, ama nasıl olur bilmem cigaraya para bulur cigaraya...

Kesiinlikle bırakmak için tek ihtiyacınız KARARLILIK.Biz nişanlım ile birlikte bıraktık.Hoş çok içmiyorduk ama bu meretin çoğu azı aynı. ikimizin aylık sigara masrafı az içmemize rağmen minimum 187,5 tl oluyordu.Bırakalı bir sene oldu 187,5*12=2250 cepte...

Esas önemli olan ise kazandığımız sağlığımız :)

Ben de yaklaşık 1,5 ay kadar önce hiç param yokken bankadan kredi çekerek 2.el Cbf 150 aldım ve motosikleti aldığım gün son sigaramı içtim. Şimdi ise sigaraya verdiğim para kredi taksitlerini ödüyor... ;))

arkadaş sigara yüzünden 1 akciğerinin 1 lobunu ameliyat masasında bırakmış biri olarak söylüyorum bunu ağır olabilir belki o yüzden kusura bakmayın
sigara içen insan kesinlikle gerizekalıdır evet itiraf ediyorum ben bir gerizekalıyım zaten öyle olmasam herkes uyarmasına rağmen içmezdim
çektiğim acının bir tarifi yok sadece o aptallığı yaptığıma üzülüyorum
kimse beni çekip karşısına insan gibi uyarmadı hiç hep erkeklik saydım sigarayı aslında insanlığımı yitiriyormuşum haberim yokmuş
hep kızdılar dövdüler ulan içme diye babam bi insan gibi anlatın ulan şu zıkkımı niye içmeyeyim belki bırakırım ama yok sadece höt
abimin yanlış yaklaşımları sonucu dahada bağlandım sigaraya
sonuç yarım kalmış bir ak ciğer bitarafımdan alınan zar zor nefes
8 yıldır içmiyorum içenlerede vücudumdaki yaraları gösterip insan gibi anlatıyorum bakın böyle olursunuz diye
sağlık bakanı çok iyi yaptı sigarayı kapalı ortamda yasak etmekle
keşke yasak ettiği gibi denetlesede gittiğimiz yerlerde sigara içilmediğnden emin olsak

Moderatör
Otopsici, haklisin bende gerizekaliydim bir zamanlar. Simdi aciyorum icenlere. Heh kizardim icerken boyle atip tutanlara, simdi varsin bana kizsinlar ben gorevimi yapayimda.

Biri bana sigara ikram ettiğinde gözlerinin içine bakıp "Hayır Kullanmıyorum" dediğim an karşımdakinin değişen surat ifadesi hissettiği ezikliği hemen yansıtıyor. Biliyum ki tiryakilerin %90 ı yaptıkları yanlışın farkında ve bir türlü kurtulamıyor.

gönül isterdi ki,
sigara serbest olsun,
ucuz olsun,
60 ımda kanserden gideyim ama imkansızlıklar işte ...

içkiden, kumardan beterdir sigara. içkiye, kumara paran olduğunda verirsin, paran bittiğinde durursun.

sigara öyle mi? açlıktan ölecek olsan kimseden bir dilim ekmek isteyemezsin, ama hiç tanımadığın adamdan sigara istersin. tiryaki de bunu hoş karşılar.

20 yıl önce başlamıştım, arada 3 yıl bıraktığım bir dönem oldu. 6 ay önce çok şükür bıraktım. umarım herkes tez vakitte sigarayı bırakır.

çok saçma gelecek ama inanın ben alışmak için çok uğraştım ama olmadı.. iyiki olmadı..şimdi uzatırlarsa içime çekmeden içiyorum paket felanda almam..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar