Her Racing Alan Kaza Yapar Mi?

Arkadaşlar kime sorduysam bana mutlaka patlarsın dediler.Tutkumun önüne geçemediler fakat önyargıyla motor kullanmama sebebiyet verebileceklerini düşündüğümden bu kaygımı sizlere sunmak istedim.
Her racing kullanıcısı kaza yapmışmıdır?yani ben racing motor alsam ve dikkatde etsem buna rağmen kaza olma ihtimali 100% mü?
Başka bir değişle bu motoru(racing) kullanıpta hiç kazasız sürücü varmıdır?

çok saçma. her racing motoru olanın %100 kaza yapacak diye bir şeyi yok. spor araba alacak birine bunu alırsan kesin kaza yaparsın demek gibi saçma bişey :wiinkk:

Super Moderator
bence kaza yapmayan racing ci yoktur ben görmedim daha
umarım sen kazasız belasız gidersin:rendeer:

arkadaşım kaza riski senin tecrübenle,kullanım stilinle ve reflekslerinin gelişimi ile ilgili göreceli bir kavramdır.fakat racing motor kullanıcıları diğer motorlara göre trafikteki diğer kullanıcıların dikkatsizliğinde ençok zarar görecek olandır.Motrunun gaz kolu senin elinin altında ve senin kontrolünde zannediyorsun ama bir an geliyor saniyenin onda biri gibi bir anda içine şeytan giriyor veya trafik,yol şartları gerektirdiği için biraz fazla çeviriyorsun;işte o an tecrübenin ve reflekslerinin diğer motorlara göre daha çok olması gerektiği andır.Yoksa hüzün ve zarar kaçınılmazdır.Diğer motor türlerindede aynı şartlar geçerli olmakla birlikte risk aynı oranda değildir.

evet racıng makinelerin coğu kazalıdır kaza yapmamışını bulmak zordur ama ben bunu sürücüye bağlarım nedeni ise motor alan kişi özenti üzerine alır bütün modeller için gecerlidir bu ama motorla kaza yapankişi ya tecrübesizdir ya acemidir yada uykusuz alkollü yorgun v.b. sebeplerden dolayı kaza yapabilir racing motor diğer motorlara göre kaza yapma oranı düşüktür cünki motor kullanırken müzik dinleyemessin birisiyle konusamassın cep telefonunun acamassın sağa sola bakamassın yola adapte olursun kurallara da uyarsan niye kaza yapasın ben bunu söylerim..
kazasızz günler...

bende bı racıng kullanıcısıyım bende bı oncekı motorumla kaza yaptım ama benım hıc hatam yokken oldu adam u donusunun yasak oldugu yerde donuverdı ıste
sona ben senı gectın zannettım dıyodu yanı halkımız aynaya fazla bakmıyo
ve kurallarada uymuyo benım ayak parmaklarım hala yamuk duruyo
dıkkatlı ol sen kardesım
ınsallah allah kaza bela vermez

GEP

saphire ilk once sunu soylemek isterim..

92 yilindan beri motosiklet uzerindeyim bu benim profesyonel oldugum anlamina gelmez.. tam bi tecrubem oldugu anlamina hic gelmez..

unutmayalim ki tecrubeler hatalardan dogar.. ve insanlar hata yaparak ogrenirler cogu seyi.. (bu sozum hata yapilsin anlamina gelmiyo, bazen bildiklerimiz yanlis olabiliyo)

yeni bir motosiklet kullanicisinin racing motosiklet kullanmasi cok yanlis..

bence racing kullanmak gibi bi dusuncen var ise once ufak bi motosikletten baslayabilirsin..

kimsenin senin ufak bi motosiklet kullandigin icin sana gulecegini dusunme.. ufak motosiklet kullanicilari oyLe dusunur her zaman buyuk motosiklet kullanicilarinin kendine guldugunu, kucuk gordugunu dusunurler.. unutma ki buyuk bi motosiklet kullanicilari her zamn ufak motosikletlerle oraya gelmislerdir..

arkadaslariminda benimle ayni dusuncede olduklarina inaniyorum..

sana yardimci olabilmek icin elimizden gelen herseyi yapmaya haziriz..

aramiza hosgeLdin.. :rendeer:

2kere kaza yaptim, farkli racing makinelerle. Denildigi gibi ne kadar dikkat edilirse edilsin ya karsi tarafin hatasi ya da sizin yaptiginiz ufak bi hata kazaya sebebiyet veriyor. Bende adam gibi gidicem, hiz yapmiycam diyodum ama olmadi. Ben basaramadim sanirim.. :)

Kazasiz surusler..

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..sanırım kafamdakiler biraz daha şekillenmeye başladı.yakında karar aşamasına gelirim zannediyorum.Küçük bi motorla başlamaktan çekiniyodum gerçekten takii hyosung gt250r' ı görene kadar.Hiç deilse 600lükler gibi gözüküyor diyorum kendi kendime.neyse hayırlısı olsun..Başkanım ve arkadaşlarım hepinize göstermiş olduğunuz ilgi ve zahmetten dolayı şükranlarımı bir borç bilirim...tekrar teşekkür ederim..
Saygılar...

Yazıya koymam gereken en önemli cümleyi unuttum sanırım :) CENABI ALLAH sizleri ve tüm kardeşlerimizi azıcıkda olsa şeytana ve nefsine uymaktan muhafaza eylesin ve kaza,bela vermesin..

Son düzenleme:
GEP' Alıntı:
saphire ilk once sunu soylemek isterim..

92 yilindan beri motosiklet uzerindeyim bu benim profesyonel oldugum anlamina gelmez.. tam bi tecrubem oldugu anlamina hic gelmez..

unutmayalim ki tecrubeler hatalardan dogar.. ve insanlar hata yaparak ogrenirler cogu seyi.. (bu sozum hata yapilsin anlamina gelmiyo, bazen bildiklerimiz yanlis olabiliyo)

yeni bir motosiklet kullanicisinin racing motosiklet kullanmasi cok yanlis..

bence racing kullanmak gibi bi dusuncen var ise once ufak bi motosikletten baslayabilirsin..

kimsenin senin ufak bi motosiklet kullandigin icin sana gulecegini dusunme.. ufak motosiklet kullanicilari oyLe dusunur her zaman buyuk motosiklet kullanicilarinin kendine guldugunu, kucuk gordugunu dusunurler.. unutma ki buyuk bi motosiklet kullanicilari her zamn ufak motosikletlerle oraya gelmislerdir..

arkadaslariminda benimle ayni dusuncede olduklarina inaniyorum..

sana yardimci olabilmek icin elimizden gelen herseyi yapmaya haziriz..

aramiza hosgeLdin.. :rendeer:

Saphire aradığın cevap burda.... Yolun açık olsun...

CUM

kaza yapmanın racingle bir alakası olmaz her motorda kaza yapabilirsin sadece race makinalar hızlı ve kontrol edilebilmesi tecrübe isteyen makinalar olduğu için yeni başlayanlayanlar açısından risklidir , bakımları pahalıdır o yüzden çoğu bilinçsiz racingci bakımsız kullandığından ya freni tutmaz ya lastikler aşınmıştır vs. gibi sebenlerle kaza yapar yada gazı aniden açar ön teker havalanır yere doğru inderemez felan filan,, birde hızlı makina olduğu için kaza anında ölüm riski daha fazladır çok fazla dikkat gerektirir racing motora binmek marifet değildir onu kullnmak marifettir e bunu da herkez anlamaz anlayan ve bilen zaten gazı açar uzar gider anlamayan ve bilmeyen racingci olduğunu sanarak gazlar ve kaza istatiklerinde yerini alır ( bu arada racingten başlayanlar alınmasın çünkü genelde savunmaya geçiyolar asıl kazaya sebeb veren şey dikkatsizlik ve kontrolsüzlüktür) , yoksa öcü değil arkadaşım her kullanan kaza yapar denemez ama "her motorcu düşer" demek bence "her racingci kaza yapar" mantığından daha doğrudur. Allah kimseye kaza bela göstermisin motorlarımızı herzaman gülümseyerek kullanalım inşallah ....

ne alakası var yaaa ?
ben bırak racingi kaza yapmayan motorcu görmedim. herkesin bi kaza olayı vardır.ister scooter ister racing. küçük olsun tecrübe olarak kalsın.

hehehe:mrgreen: ben yaptım cbr600' le kazayı, 2 sene motordan uzak kaldıktan sonra gidip 250cc lik cruser aldım, şimdi yavaş ama keyifli gidiyorum, bence donald duck' ın motosiklet teorilerini bi oku derim arkadaşım, bayağı faydasını göreceksin:cat:

Dostum,eskiden motosiklet işi bu kadar gelişmemişti.Hız-daha çok hava meraklısı insanlar,bir-iki scoter kullanıp iyi kötü öğrenir,sonra da maddi durumuna uygun bir supersport motor alırdı.Bu insanlar da haliyle sık sık kaza geçirir,motosikletin imajı da ölüm makinesine çıkardı.Bütün kaza geçirme hikayesi de bundan ibaret.Ha düşmek var tabii ama o farklı.

kardes..benim ikinci motorum racingti..o kadar dikkat etmeme ragmen,2 kere kaza yaptim bi keresinde virajda..saga virajda sagima araba girdi tek serit yolda uzunda bi virajdi,ve kenardaki kumun uzerinden dusmemek icin inan ettigim dualarin sen bana sor..kayip vuracam diye referujlara..bi keresinde isiklarda kirmizida durdum..herifin biri geldi arkadan bi vurdu ben aynen yerde..bi sorun daha var arabanin arkasina park edince..amcam geri bakinca gormuyor,motoru..bu yuzdende bi kere dusmustu motorum..bu olaylardan sonra zaten dedim..bu is boyle gitmez hemen bi enduro aldim..bak simdi herkese ben yuksekten bakiyom..herkesi goruyorum dizim arabalarin dikiz izasinda gerisini sen dusun..bence enduroya alis..derim..yolun ve farin acik olsun...

bencede mutlaka kontrol elde olmalı ama... bir an şeytan gıdıklıyo..
mesela ; dün akşam otobanda kadın sürücü sağ şeritte arkadan beni korna ve sellektör yapara bunalttı (sıkıştırdı) de diyebiliriz... o anda scooterimle 100km hızla seyir halindeydim... artık elimle işaret ettim beni sollamasını ama anlamadı... emniyet şeridinden beni solladı ve sıyırma geçti bana...

o anda ah dedim almak istediğim amkine GT250R olacaktıki altımda senin de arkana ben geçerdim ama... olmadı işte... böylece beni de şeytan dürtmüş oldu...

anlıyacağınız siz yada bir başkası içinizdeki şeytanı dürtüyo yada dürttürüyor... ve kaçınılmaz son km saatine bir bakıyoırsunu 175km hızdasınız...

99 dan beri 7 yıldır racing kullanıyorum racing makinalar hızlı ama bir o kadarda güvenlidir.Denge üzerine yapılmışlardır frenleri mükemmeldir. Yalnız insanın beyninin sağ eline hakimiyetini ölçerler.Ben kendi motorlarlarımla kaza yapmadım. ama bir arkadaşın gilera 125lik motorunu kullanıyordum kendisi arkamdaydı (bana güvendiği için direksiyona zorla beni geçirmişti) onun zorlamasıyla şehir içinde gaza bastım anadol pikap önümüze doğru döndü ve yolun ortasında durdu ne yazık ki o dandik motor bütün frenlere asılmama rağmen durmadı ve kasaya 40 km hızla çarptık ikimizde bir iki sıyrıkla kurtulduk.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar