Evet arkadaşım genç ve tecrübesiz. Kasayi teker bijonlarını vs. İncelemek aklına gelmez ve bedelini ödüyor... Şimdi muayene pahalı değil diyorsunuz ama boş yere alınan 5 lira bile pahalı demektir. Ben size muayene yaptırmaya para bulamıyorum demedim, ona niye boşuna para vereyim dedim çünkü bana faydası yok.. Tekrar ediyorum, ben muayene yaptırmaya para ayirabilirim ama bu haksız kazanç.
Herhangi birimiz kanun koysa daha aklı başında bir kanun koyar. Kanunları koyanları bir görmek lazım, bu kanunlara niye bu kadar güveniyorsunuz ben onu merak ediyorum, çok kusurlu kanunlar.
Evet arkadaşım genç ve tecrübesiz. Kasayi teker bijonlarını vs. İncelemek aklına gelmez ve bedelini ödüyor... Şimdi muayene pahalı değil diyorsunuz ama boş yere alınan 5 lira bile pahalı demektir. Ben size muayene yaptırmaya para bulamıyorum demedim, ona niye boşuna para vereyim dedim çünkü bana faydası yok.. Tekrar ediyorum, ben muayene yaptırmaya para ayirabilirim ama bu haksız kazanç.
Herhangi birimiz kanun koysa daha aklı başında bir kanun koyar. Kanunları koyanları bir görmek lazım, bu kanunlara niye bu kadar güveniyorsunuz ben onu merak ediyorum, çok kusurlu kanunlar.
fatih hocam genel olarak her konuda zaten kurallara uyulmamasını öneriyorsunuz.
muayanenin sana faydası olmayabilir, ancak en azından 2 yılda bir motorun bozuk sinyalini, tutmayan frenini, yamuk gidonunu yaptırmaya gidiyorlar. muayane olmasa sokaklar daha fazla çöp motor ile dolacaktır.
kanunlara güvenmiyoruz zaten, ancak iyi ya da kötü onlar olmazsa anarşi cıkar. Muayane gerekli birşeydir yukarda da belirttim, bu sürecin işlemesi için de bir işletme bedeli gerekiyor, velev ki 50 tl yetiyor ise üstü haksızlıktır. ama bu ülkede yaşıyorsanız başka care yok.
"muayene sistemi kaldırılsın ve yerine başka bir şey gelmesin" diyormuş gibi izlenim oluşturdum sizin gözünüzde. o yüzden bana karşı çıkıyorsunuz. ben aracımın bakımlarını sık yaparım ve muayene benim için israftan başka bir şey değil, daha işlevsel bir şey gelsin diyorum, komple kalksın demek istemedim ama öyle anlaşılmış.
ben kanunların bir kısmına karşı çıkarım, bir kısım kanunlara karşı olmak beni güvenilmeyecek biri yapmaz, kural tanımayan biri yapmaz. ben kuralcı biriyim, kuralcıyım yani koyun gibi güdülecek biri değilim. adam gibi kural koysunlar, çok gerekli bir kanunu(araç bakım, muayene v.s.) sadece ceplerini dolduracak şekilde modifiye edip önünüze koymuşlar ve sizlerde yiyorsunuz, afiyet olsun. her konuda olduğu gibi buna da kimse ses soluk çıkarmıyor ve ben de şaşırmıyorum dolayısıyla.
Yollarimiz, trafigimiz boyle olsun mu istiyorsunuz hocam ? Ben istemem.
https://www.youtube.com/watch?v=yIgtKFaBm3o

Benim babam ve tanıdıklarım da öyle yapıyor. Yangın tüpü ve ilk yardım eşyalarını muayene zamanı koyuyor sonra çıkarıyor. Kızıyorum ona ama pek değişen bir şey olmuyor. Bagaj zaten küçük vs diyor. Babam eğitimli biri ama bu konularda ülkece bir eksikliğimiz var.
Bu arada çok saçma ve garip bir olay yaşadım. 2020 model 0 KM Seat aracımda yangın tüpü olmadığını fark ettim geçen ay. Ülke de muayene de zorunluluk olan bu hayati öneme sahip tüp bayi tarafından ekstra olarak satıldığını öğrendim. Baya büyük jant almak gibi opsiyonel olduğunu söylediler bana.