Hayatınızla oynamayın!! Oynatmayın!! Geri düzeltme çalışmasında karşıma çıkana bakın!!

Cep telefonunu dik değil yatay tutun. Fotoğraf ve videolarınızı 16:9 ölçüsün de çekin. Kamerayı mümkün olduğunca sabit tutun. Oynayan kamera izleyicinin dikkatini dağıtır, izlemeyi keser. Naçizane tavsiyem.

Ustalık konusunda; ustalarımızın zihniyeti, önemli olan, işin olup, olması değil, ustanın parasını alıp almaması, gerisi çokta fifisindeydi.

Maalesef ustalarımızın ahlak anlayışı bu.

Oradaki kaynağın sebebi nedir anlayamadım , hani kaza geçirdi desek mesnetin üzerinden amortisör borusunun kırılması imkansız , altta olsa ve amortisör kırılacak şiddette bir çarpışmada da ne şase kalırdı nede eski sahibi 😬
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olay ne ?... Özet geçsen de anlasaydık.....
amortisör borusuna kaynak yapılmış ama galvanizli boruya standart elektrod ile kaynak yapılmış tahminimce ve dikiş yerinden açmış..

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660
Oradaki kaynağın sebebi nedir anlayamadım , hani kaza geçirdi desek mesnetin üzerinden amortisör borusunun kırılması imkansız , altta olsa ve amortisör kırılacak şiddette bir çarpışmada da ne şase kalırdı nede eski sahibi 😬

amortisör borusuna kaynak yapılmış ama galvanizli boruya standart elektrod ile kaynak yapılmış tahminimce ve dikiş yerinden açmış..
Abi senle beraber motosiklet tamir etmeyi isterdim 😇

Motosikleti
Arora kasırga
Ben de kaynakçıyım
Her eline torc alan kaynak yapmamalı
Kaynağın kırılma sebepleri vardır
Salınımla ön ısıtma yapılmadan bu tip parçalar kaynatılmaz
Soğutma şekli de çatlamalara ve kaynağı zayiflatmaya neden olur
Punta punta kaynatayım demiş ama onu da becerememiş

Motosikleti
Forza250-cygnusL
O nu anladım... Ama insan neden halat sarar ?.. Tutar mı ?.. O halatı gören acaba neden halat sarılmış diye düşünmez mi ?..
Ne şekilde neyle kaynatırsanız kaynatın tutmaz.. Bir gün mutlaka bir yerde tepe üstü çakılırsınız..

O nu anladım... Ama insan neden halat sarar ?.. Tutar mı ?.. O halatı gören acaba neden halat sarılmış diye düşünmez mi ?..
Ne şekilde neyle kaynatırsanız kaynatın tutmaz.. Bir gün mutlaka bir yerde tepe üstü çakılırsınız..
Bu choperların çeşitli yerlerine böyle halat sarıyorlar , bir çeşit görsellik veriyor sevenlerine , egzoza , koruma demirlerine , gidona falan sarıyorlar 😁
burda sanırım kaynak izini kamufle etmek için sarmışlarda benim anlamadığım orası nasıl kırılmış 🤔

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu choperların çeşitli yerlerine böyle halat sarıyorlar , bir çeşit görsellik veriyor sevenlerine , egzoza , koruma demirlerine , gidona falan sarıyorlar 😁
burda sanırım kaynak izini kamufle etmek için sarmışlarda benim anlamadığım orası nasıl kırılmış 🤔
O zaman bu çopurcular birbirini düttürüyo... :)

Motosikleti
Arora kasırga

Elektrod işine benzemiyor bu
Gazaltıyla yapmaya çalışmış,nozzle dik tuttuğundan nereyi kaynattigini görmeden basmış puntayi
Bu tip işlerde iç çap alınır veya çelik boru yarılıp çapa göre ayarlanıp iç kısıma çakılır sonra 1,5 mm gap verip kök ve dolgu atılır
İçine herhangi destekleyici bir materyal koymadan bu kadar ince bı malzemeyi sağlam şekilde sabitlemek imkansız
Ben böyle işler gördükçe utanıyorum

Yıllardır kaynak yaparım usta değilim.
Amatör kaynakçıların yaptığı bütün hataları tek işte toplayıp yapmışlar.
Kesimin düz olması, boncuk boncuk kaynak puntoları vs. baştan sona yanlış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar