Hayatımda hiç motorsiklete binmedim ve şimdi bir Honda CBF 150 sahibi olma şanşı var?

Merhaba arkadaşlar,

Sitenize yeni üye oldum, o yüzden öncelikle selamlar... :)

Konu başlığında da görebileceğiniz gibi hayatımda hiç motorsiklete binmedim. 4-5 kere Scooter'da arka koltuğa oturdum, o kadar :)

Bu yaz uzun bir süre Bodrum'da kalacağım ve bir tanıdığımızla konuşurken Honda CBF 150'sini satışa çıkaracağını söyledi. Motor çok yeni... 100 km bile yok. Bu ürünün sıfır fiyatı 3.640 YTL ancak çok eskiden beri olan arkadaşım beni yıllardır bu ortama sokmak istedi ve bunu süper bir fırsat olarak görüyor, o yüzden bana 3,000 YTL'ye satabileceğini söyledi, ve gelecek yaza kadar ödeme fırsatı veriyor (evet, parası bol). Sizce nasıl bir teklif? Yani aslında her zaman öğrenmek istedim, ve eğer böyle bir fırsat olmasaydı yine bir scooter alıp bu yaz en azından 2 tekerin zevkini tadacaktım ancak karşıma böyle bir fırsat çıkınca acaba Scooter mu yoksa Naked mi kararsız kaldım. Sonuçta güzel bir scooter almak istersem yine en azından 2500-3000 YTL elden çıkacak...

Sizce bu konuda maddi, manevi, sıhhi (!) zararda çıkar mıyım? Hayatında hiç motor kullanmamış biri bu motoru nasıl öğrenir? Ayrıca bu motorla Turgutreis'in dik yokuşlarını rahat çıkabilir miyim?

Teşekkürler, sevgiler...
B.

motorun performansı seni tatmin edecektir,ama hiç motora binmemiş olman büyük dezavantaj,alım şartları gayet mantıklı ama mutlaka işi bilen birileri ile antrenman yapman lazım:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdiden hayırlı olsun diyorum.Motor seni çok memnun edecek.Al ve aramıza katıl:)

kardeş bende hiç motora binmemiştim ama giittim HYOSUNG GT250R aldım ve şu ana kadar hiç sorunum olmadı ama şunu bilmelisinki vitesli motoru kullanabilmen için bisiklet sürmeyi ve araba sürmeyi iyi bilmen lazım bak bilmen lazım demiyorum iyi bilmen lazım sonrasında motoru her halukarda kullanırsın sende biliyorsun motor tek başına eksik bi makina onu tamamlayan sensin ve kötü bi durumla karşılaştığında sen motordan daha önce asfalta deyersin ona göre dikkat et ii karar ver bu arada ödeme şartları hayet iyi

Motor senle konuştuysa al onu.
İlk iş eğitim, kurs, özel ders, herhangi biri veya hepsi
Forumu da incele
Sonra takıl keyifle

Hayırlı olsun diyelim şimdiden...

hoca, sen ne diyorsun allah askina??? :farao:

SÜRÜCÜ KURSU diye birsey var, hic duydun mu? ::lac::

Predator, haklısın, zaten motoru alırsam hem aldığım arkadaşla pratik yapacağım hemde en kısa zamanda A2 ehliyeti alacağım. Duyarlılığın için teşekkürler.

Ayrıca, A2 sınıfı ehliyet için kaç ay kursa gitmek gerekiyor, ücretler nasıl, sınavlar otomobil gibi senede 4 kez merkezi mi? Ağustos 12'de askere gidiyorum, ondan soruyorum :)

kardeş bende hiç motora binmemiştim ama giittim HYOSUNG GT250R aldım ve şu ana kadar hiç sorunum olmadı ama şunu bilmelisinki vitesli motoru kullanabilmen için bisiklet sürmeyi ve araba sürmeyi iyi bilmen lazım bak bilmen lazım demiyorum iyi bilmen lazım sonrasında motoru her halukarda kullanırsın sende biliyorsun motor tek başına eksik bi makina onu tamamlayan sensin ve kötü bi durumla karşılaştığında sen motordan daha önce asfalta deyersin ona göre dikkat et ii karar ver bu arada ödeme şartları hayet iyi

Teşekkürler, bahsettiğim gibi kursa yazılıp, arkadaşlarla da pratik yapacağım.

Bu arada boyum 1.87, acaba fazla mı alçak kalır bu motor bana? Eray beyin testinde ya kendisi 2 metreden uzun, ya da bu motorun çocuk versiyonuna binmiş gibi duruyor: http://www.motosiklet.net/forum/tes...-cbf-150-yi-bizzat-kendim-denedim-[test].html

:)

Son düzenleme:
Predator, haklısın, zaten motoru alırsam hem aldığım arkadaşla pratik yapacağım hemde en kısa zamanda A2 ehliyeti alacağım. Duyarlılığın için teşekkürler.

Ayrıca, A2 sınıfı ehliyet için kaç ay kursa gitmek gerekiyor, ücretler nasıl, sınavlar otomobil gibi senede 4 kez merkezi mi? Ağustos 12'de askere gidiyorum, ondan soruyorum :)

Yanılmıyorsam 7 Temmuz yazılı, 11 Ağustos pratik sınav. Bende bu yaz giriyorum sınava. Bu TR genelinde midir, İstanbul için mi geçerlidir sadece bilemiyorum tabi. Ama askere gitmeden önce ehliyet sahibi olabileceksin gibi gözüküyor...

bende hiç bilmeden cbf 150 aldım ve kullanması gerçekten çok klay yada bana öyle geldi :) 10dk içinde sürmeyi öğrendim.Fazla gözünde büyütme bence.Al o motoru çok iyi fiyat ve kullanması gerçekten çok zevkli.

bende hiç bilmeden cbf 150 aldım ve kullanması gerçekten çok klay yada bana öyle geldi :) 10dk içinde sürmeyi öğrendim.Fazla gözünde büyütme bence.Al o motoru çok iyi fiyat ve kullanması gerçekten çok zevkli.

vites değiştirmek nasıl? yani aslında yaklaşık 20 senedir mountain cross yapıyorum bisikletle o yüzden sanırım denge gibi unsurlar beni pek etkilemez ama motorsikletlerde vites ayakla değiştirildiği için biraz acemilik yaşıyacağım gibi geliyor :)

bu arada kask ve diğer koruyucu malzemeler konusunda tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? pahalı olması önemli değil, yeter ki iyi ve sağlam olsun.

Shadow man iyi güzel bir konu ancak 126 sayfa olması biraz gözümü korkuttu ancak genel izlenim bu motorun yeni başlayanlar ve sadece Bodrum'da çarşıda falan gezmek için ideal olduğu yönünde. Teşekkürler.

:cat:

Son düzenleme:
bence iyi bir fırsata benziyor, ödeme koşulu da gayet iyi, ben olsam alırdım, hem motor da arkadaşınınmış sana kelek yapmaz heralde.:) motor da güzel, sen kaçırma derim ben..!:cat:

bence fiyat iyi vee tam başlangıç motoru.. Yavas yavas oğrenirsin.. Sorun etme kendine...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sıfırı 3400 ytl ye veriyorlar....3000 ytl ucuz diil aslında...Ama vadesi uzun...Alabilirsin...

Motor az km li ve temizse kesinlikle kaçırma al.Hem güzel bir motorun olur hemde vitesli motora iyi bir başlangıç olur.Ben ilk kez vitesli cbr 125r kullandım.Onuda hemen esenlerden beşiktaşa getirdim.Hİç te zorlanmadım.

vites değiştirmek nasıl? yani aslında yaklaşık 20 senedir mountain cross yapıyorum bisikletle o yüzden sanırım denge gibi unsurlar beni pek etkilemez ama motorsikletlerde vites ayakla değiştirildiği için biraz acemilik yaşıyacağım gibi geliyor :)
Daha önceden araba kullanmaya alışıksanız öğrenmeniz 5-10dk arasında değişir.Cbf 150 az yakan çok kaçan bir makina :) 2 kişi seyahatler için gayet uygun (Selesi geniş) ayrıca çok az yakıyor bütçeyi yormuyor :) öğrenci bütçesi hariç :p Baslangıç motoru olarak şuanda piyasadaki en iyi motor bence:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayırlı olsun diyelim biz çünkü fiyat çok makul..Ayrıca motor kullanmasını bilen bir arkadaşın sizi 10-15 günde motor kullanabilir düzeye rahatlıkla getirebili..Motor kullanmakta tabii kabiliyet meselesidir...Yani becerisi olan çok çanbuk öğrenir..

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
fiyat makul, motor zaten çok güzel
ilk kullanan birisi için çok uygun
kaldıki kim 2. eli sana vade farksız taksitle veriyorki
sakın kaçırma derim
ve aramıza hoşgeldin...:cat:
bu sayfadan motorla ilgili her türlü aklına takılan soruya cevap bulabilirsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar