- Konu Yazar
selamlar
geçtiğimiz ramazan bayramı tatilini fırsat bilerek. tek başıma çıktıgım yolculuğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. aslında bu yolculugun amacı dünyanın en tehlikeli yolu olan bayburt of yolunu d-915 i geçmekti. geçtimde
sonrasında memleketim siirte kadar devam ederek oradanda tekrar dönüşe geçip istanbula evime vardım. motosikletim beni bu yolculugumda hiç üzmedi. tracer 900 ile çıkmak istemediğim için. 2 ay önce yakın bir arkadaşımın sattıgı vstrom 650i satın almıştım. iyikide almışım 
geziyi faceeboktan takip etmek okumak isteyenler için link bırakayım
https://www.facebook.com/hayatsurunceguzel/
geziyi instagramdan takip etmek okumak isteyenler için link bırakayım
https://www.instagram.com/hayatsurunceguzel/?hl=tr
şimdide buradan devam edelim
sabah kız arkadaşım gelip uğurladı beni. sağolsun eşyaları bağlamam içinde epey yardımcı oldu. kendiside nc 750s sahibi
ama onu bu yolculugumda yanımda götürmek istemedim. zaten izninide ayarlayamamıştı
resimlere geçelim. ilk gün tokat niksardaki arkadaşımın daveti üzerine oraya varmak istiyorum. sinan istanbulda yaşıyor onunda viragosu var ailesinin yanına tatile gitmişti 1 gün önce
yola çıkacağımı bildiği için ilk gün orada kalmamı istedi bende severek kabul ettim.

sabah sinan ile kahvaltı yaptıktan sonra babasının atv si ile yayları gezmeye koyulduk
inanılmaz güzel yerler gidilip görülmesi gerek.
bu arada atv 4 çeker çok güçlü baya baya yoldan çıkarak araziden ilerledik.

öğlenden sonra tekrar yola koyuldum. sinan uğurladı beni sağolsun. çok değerli bir dostumdur kendisi. istanbulda pek sık görüşemesekte iş yogunlugundan şehrin dısında denk geliyoruz böyle
ünye üzerinden orduya varıyorum. orduya gidipte teleferiğe binmemek boztepeye çıkmamak olmaz değilmi ? sonrasında giresundan bir arkadaşın daveti ile oraya varıyorum gece geçte olsa beni karşılıyor şehrin girişinde. muhammet arkadaşımız sivil polis. kendisi ile facebook vstrom grubundan irtibata geçmiştim. sağolsun epey yardımcı oldu bana

motoru karakolun önünde bırakıyor
güvenli yer sonrasında öğretmen evne geciyorum.

sabah öğretmen evinden beni muhammed kardeşimiz gelip aldı. birllikte karakola gittik motorun yanına. ordanda sağolsun beni şehrin çıkışına kadar ugurladı
kendisine teşekkür ediyorum buradanda okursa eğer.

veeee artık gezinin amacı olan parkuru geçmeye geldi
tek başımayım lastik tamir kitim yok. bayburt of yolunca telefon ve internet çekmiyor. ben yinede yola koyulmadan yakın bir arkadaşıma ve kız arkadaşıma konum attım. 5 saat sonra bana ulaşamazsanız bilinki yardıma ihtiyacım var
diye.
bayburt of yolu d-915 soğanlı geçidi... hayallerimin yolu

1. BÖLÜM SONU DEVAMI GELECEK
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
EVET DEVAM EDELİM
öncelikle şunu söylemeyimki d-915 tek başına geçilmesi gereken biryer değil. ben yalnız oldugum için motoru devirseydim veya lastiğim patlasaydı napardım bilmiyordum. gerçi çok şükür birşey olmadı ama. sanırım 3 yerde düşme tehlikesi yaşadım. gopro ile bütün geçidi kayıt ettim. bununla alakalı ayrıntılı bir yazı ve konu açacağım sonrasında. gitmek isteyen arkadaşlara ışık tutabilirim belki böylelikle.
bayburt köylerinden merkeze varıyorum. sonrasında erzincan üniversitesinde öğretim görevlisi olan yener hocamla yazışıyoruz. kendisinde ve arkadaşlarında motorları var. benden konum istiyor yener hocam
biz sana doğru gelelim sende bize doğru ortada buluşalım diye
öylede yapıyoruz.

Erzincandan ayrilıyorum istikamet tunceli pulumur.
Yener hocam sagolsun sabah beni yolcu etmek icin erkenden geldi ve sehrin disinda bulunan girvelek selalelerinide gormemi sagladi sonrasinda tunceli sagapina kadar bana eslik etti. Hersey icin tekrar tesekkur ediyorum can erzincanin can insanlarina..

istikamet tunceli pülümür
4.gün
Tunceli pulumur-bingol-diyarbakir-siirt
Tunceli ve bingol 1.derece riskli bolgelerden. Sanirim 10 tane kontrol noktasinda durduruldum. Kiminde sadece kimligime bakildi.
Kiminde ise cantalarim arandi.
Kiminde ise sadece hâl hatr soruldu
Velhasıl ben omrumde bu kadar cevirmeye girmemistim. Heleki en son cevrildigim bir noktada basima oyle birsey geldiki onu sonra anlatacagim
Ha bu arada memleketim siirte vardim
burada da cok guzel abilerimiz var. Bikaç gün buralardayim 

pülümürü geçmek sandıgım kadar kolay ve kısa sürmedi. o kadar çok kontrol noktasından geçtimki epey vakit kaybettim. bu gece memleketim siirte varmak istiyorum. dostlarım beni bekliyorlar. bingöl diyarbakır lice gnç dağlarından sürerek dağların eteklerinden siirte varacağım. genelde arazi ve köy yollarını tercih ediyorum artık.

memleketim siirte vardım. burada beni karşılayan güzel abilerim var
2 gün ayırdım siirte. sonrasında şırnak cizre..
Evet bugun bircok kontrol noktasından gectim
lakin en son gectigim kontrol noktası beni baya tedirgin etti 
Bingol lice dağlarında açık arazide ilerlerken ileride 2 adet beyaz renk kamyonet yolu çaprazlamasina kapatmisti
Önceki kontrol noktalarinda boyle birsey gormemistim. Birde bu kamyonetlerin uzerinde otomatik silahli 2 adam gordum
asker olmadiklari kesindi yaslari 40 civarlarinda adamlardi. Ellerinde yine otomatik tufekler.
.
Yaklastikca tedirgin oldum. Cunki bu insanlarin terorist olduklarini ve yol kestiklerini dusundum biran. Hatta öyleki birazdan napacagim ben neler yasanacak diye dusunmeyebasladim şaka gibi ama gercek. Bir yandanda oğlum engin bu adamlar terorist burayida gecersen anlatacak süper bi anın olacak diyorum
.
Velhasiz adamlara yaklastim ve durdum. Sonra bana ilerlememi soyledi. Tekrar yavas yavas ilerledim diger kamyonetin yaninda da durdum ordaki adamda bana ilerlememi soyledi.
Tabi bu arada ben ne oluyoruz yahu falan modundayim. Biraz daha ilerledigimde ileride genc turk askerlerimizi gordum
Asker arkadas bana yolculuk nereye dedi ?
Bende yahu kardesim birak yolculugu siz niye önde durmuyorsunuz ben arkadaki adamları terorist sandım dedim ve gulduk. Adamlar korucu imis

TANDIR EKMEĞİ
Dun ögleden sonra koy yollarinda uzerimde yagmurlugumda yokken aniden dolu yagmuru basladi. Hatta oyle bir yagiyorduki kaska vuran dolu taneleri ritim olusturuyordu
Siginacak biryer ararken az ilerde kucukte olsa bir durak gordum. Motoru hemen durdurup duraga sigindim ama ne fayda
Duragin etrafi acik oldugu icin yagmur yine beni islatiyordu.
Yagmurlugumu giymeye calisgim ama tek parca tulum yagmurluk oldugu icin pek kolay olmuyor giyinmesi.
Sonra duragin arkadasindaki kucuk bahceli evi farkettim. Duraktan kosar adimlarla evin bahcesine daldim birden
Bahcede bir amca ikide teyze vardi.
Kusura bakmayin boyle daldim ama yagmurlugumu giyinip cikacagim dedim amcaya.
Amca hemen bana bir sandalye verdi oturmam icin.
Birde sordu acmisin diye ? Yagmur durana kadar birseyler ye
Sonra gidersin acele etme dedi.
Az once paldir kuldur bahcesine daldigim adam bana sofra kurduruyordu neredeyse. Kendisine ac olmadigimi tok oldugumu soylesemde. Teklifini yineledi. Su ikram ettiler.
Sonra tam ben cikacakken teyzelerden biri tandirdan sicacik ekmeklerden birini bana getirerek. Bari bunu al yanina acikinca yersin dedi
Tamam dedim ve aldim. Amcaya sarildim sonra vedalastik.
Boyle guzel insanlarin halen hayatta olmasi ve insanligindan hicbirsey kaybetmemis olmasi cok guzel...

2.BÖLÜM SONU
geziyi faceeboktan takip etmek okumak isteyenler için link bırakayım
https://www.facebook.com/hayatsurunceguzel/
geziyi instagramdan takip etmek okumak isteyenler için link bırakayım
https://www.instagram.com/hayatsurunceguzel/?hl=tr
şimdide buradan devam edelim
sabah kız arkadaşım gelip uğurladı beni. sağolsun eşyaları bağlamam içinde epey yardımcı oldu. kendiside nc 750s sahibi

sabah sinan ile kahvaltı yaptıktan sonra babasının atv si ile yayları gezmeye koyulduk
bu arada atv 4 çeker çok güçlü baya baya yoldan çıkarak araziden ilerledik.

öğlenden sonra tekrar yola koyuldum. sinan uğurladı beni sağolsun. çok değerli bir dostumdur kendisi. istanbulda pek sık görüşemesekte iş yogunlugundan şehrin dısında denk geliyoruz böyle
ünye üzerinden orduya varıyorum. orduya gidipte teleferiğe binmemek boztepeye çıkmamak olmaz değilmi ? sonrasında giresundan bir arkadaşın daveti ile oraya varıyorum gece geçte olsa beni karşılıyor şehrin girişinde. muhammet arkadaşımız sivil polis. kendisi ile facebook vstrom grubundan irtibata geçmiştim. sağolsun epey yardımcı oldu bana

motoru karakolun önünde bırakıyor

sabah öğretmen evinden beni muhammed kardeşimiz gelip aldı. birllikte karakola gittik motorun yanına. ordanda sağolsun beni şehrin çıkışına kadar ugurladı

veeee artık gezinin amacı olan parkuru geçmeye geldi
bayburt of yolu d-915 soğanlı geçidi... hayallerimin yolu

1. BÖLÜM SONU DEVAMI GELECEK
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
EVET DEVAM EDELİM
öncelikle şunu söylemeyimki d-915 tek başına geçilmesi gereken biryer değil. ben yalnız oldugum için motoru devirseydim veya lastiğim patlasaydı napardım bilmiyordum. gerçi çok şükür birşey olmadı ama. sanırım 3 yerde düşme tehlikesi yaşadım. gopro ile bütün geçidi kayıt ettim. bununla alakalı ayrıntılı bir yazı ve konu açacağım sonrasında. gitmek isteyen arkadaşlara ışık tutabilirim belki böylelikle.
bayburt köylerinden merkeze varıyorum. sonrasında erzincan üniversitesinde öğretim görevlisi olan yener hocamla yazışıyoruz. kendisinde ve arkadaşlarında motorları var. benden konum istiyor yener hocam

Erzincandan ayrilıyorum istikamet tunceli pulumur.
Yener hocam sagolsun sabah beni yolcu etmek icin erkenden geldi ve sehrin disinda bulunan girvelek selalelerinide gormemi sagladi sonrasinda tunceli sagapina kadar bana eslik etti. Hersey icin tekrar tesekkur ediyorum can erzincanin can insanlarina..

istikamet tunceli pülümür
4.gün
Tunceli pulumur-bingol-diyarbakir-siirt
Tunceli ve bingol 1.derece riskli bolgelerden. Sanirim 10 tane kontrol noktasinda durduruldum. Kiminde sadece kimligime bakildi.
Kiminde ise cantalarim arandi.
Kiminde ise sadece hâl hatr soruldu
Velhasıl ben omrumde bu kadar cevirmeye girmemistim. Heleki en son cevrildigim bir noktada basima oyle birsey geldiki onu sonra anlatacagim
Ha bu arada memleketim siirte vardim

pülümürü geçmek sandıgım kadar kolay ve kısa sürmedi. o kadar çok kontrol noktasından geçtimki epey vakit kaybettim. bu gece memleketim siirte varmak istiyorum. dostlarım beni bekliyorlar. bingöl diyarbakır lice gnç dağlarından sürerek dağların eteklerinden siirte varacağım. genelde arazi ve köy yollarını tercih ediyorum artık.

memleketim siirte vardım. burada beni karşılayan güzel abilerim var
Evet bugun bircok kontrol noktasından gectim
Bingol lice dağlarında açık arazide ilerlerken ileride 2 adet beyaz renk kamyonet yolu çaprazlamasina kapatmisti
Önceki kontrol noktalarinda boyle birsey gormemistim. Birde bu kamyonetlerin uzerinde otomatik silahli 2 adam gordum
.
Yaklastikca tedirgin oldum. Cunki bu insanlarin terorist olduklarini ve yol kestiklerini dusundum biran. Hatta öyleki birazdan napacagim ben neler yasanacak diye dusunmeyebasladim şaka gibi ama gercek. Bir yandanda oğlum engin bu adamlar terorist burayida gecersen anlatacak süper bi anın olacak diyorum
.
Velhasiz adamlara yaklastim ve durdum. Sonra bana ilerlememi soyledi. Tekrar yavas yavas ilerledim diger kamyonetin yaninda da durdum ordaki adamda bana ilerlememi soyledi.
Tabi bu arada ben ne oluyoruz yahu falan modundayim. Biraz daha ilerledigimde ileride genc turk askerlerimizi gordum
Asker arkadas bana yolculuk nereye dedi ?
Bende yahu kardesim birak yolculugu siz niye önde durmuyorsunuz ben arkadaki adamları terorist sandım dedim ve gulduk. Adamlar korucu imis

TANDIR EKMEĞİ
Dun ögleden sonra koy yollarinda uzerimde yagmurlugumda yokken aniden dolu yagmuru basladi. Hatta oyle bir yagiyorduki kaska vuran dolu taneleri ritim olusturuyordu
Siginacak biryer ararken az ilerde kucukte olsa bir durak gordum. Motoru hemen durdurup duraga sigindim ama ne fayda
Duragin etrafi acik oldugu icin yagmur yine beni islatiyordu.
Yagmurlugumu giymeye calisgim ama tek parca tulum yagmurluk oldugu icin pek kolay olmuyor giyinmesi.
Sonra duragin arkadasindaki kucuk bahceli evi farkettim. Duraktan kosar adimlarla evin bahcesine daldim birden
Bahcede bir amca ikide teyze vardi.
Kusura bakmayin boyle daldim ama yagmurlugumu giyinip cikacagim dedim amcaya.
Amca hemen bana bir sandalye verdi oturmam icin.
Birde sordu acmisin diye ? Yagmur durana kadar birseyler ye
Sonra gidersin acele etme dedi.
Az once paldir kuldur bahcesine daldigim adam bana sofra kurduruyordu neredeyse. Kendisine ac olmadigimi tok oldugumu soylesemde. Teklifini yineledi. Su ikram ettiler.
Sonra tam ben cikacakken teyzelerden biri tandirdan sicacik ekmeklerden birini bana getirerek. Bari bunu al yanina acikinca yersin dedi
Tamam dedim ve aldim. Amcaya sarildim sonra vedalastik.
Boyle guzel insanlarin halen hayatta olmasi ve insanligindan hicbirsey kaybetmemis olmasi cok guzel...

2.BÖLÜM SONU