hayat sürünce güzel :) tek başıma 9 gün 4.350 km'lik güney doğu turum

Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
1,207
selamlar :) geçtiğimiz ramazan bayramı tatilini fırsat bilerek. tek başıma çıktıgım yolculuğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. aslında bu yolculugun amacı dünyanın en tehlikeli yolu olan bayburt of yolunu d-915 i geçmekti. geçtimde :) sonrasında memleketim siirte kadar devam ederek oradanda tekrar dönüşe geçip istanbula evime vardım. motosikletim beni bu yolculugumda hiç üzmedi. tracer 900 ile çıkmak istemediğim için. 2 ay önce yakın bir arkadaşımın sattıgı vstrom 650i satın almıştım. iyikide almışım :)

geziyi faceeboktan takip etmek okumak isteyenler için link bırakayım
https://www.facebook.com/hayatsurunceguzel/

geziyi instagramdan takip etmek okumak isteyenler için link bırakayım
https://www.instagram.com/hayatsurunceguzel/?hl=tr

şimdide buradan devam edelim :)

sabah kız arkadaşım gelip uğurladı beni. sağolsun eşyaları bağlamam içinde epey yardımcı oldu. kendiside nc 750s sahibi :) ama onu bu yolculugumda yanımda götürmek istemedim. zaten izninide ayarlayamamıştı :) resimlere geçelim. ilk gün tokat niksardaki arkadaşımın daveti üzerine oraya varmak istiyorum. sinan istanbulda yaşıyor onunda viragosu var ailesinin yanına tatile gitmişti 1 gün önce :) yola çıkacağımı bildiği için ilk gün orada kalmamı istedi bende severek kabul ettim.






























sabah sinan ile kahvaltı yaptıktan sonra babasının atv si ile yayları gezmeye koyulduk :) inanılmaz güzel yerler gidilip görülmesi gerek.
bu arada atv 4 çeker çok güçlü baya baya yoldan çıkarak araziden ilerledik.































öğlenden sonra tekrar yola koyuldum. sinan uğurladı beni sağolsun. çok değerli bir dostumdur kendisi. istanbulda pek sık görüşemesekte iş yogunlugundan şehrin dısında denk geliyoruz böyle :)

ünye üzerinden orduya varıyorum. orduya gidipte teleferiğe binmemek boztepeye çıkmamak olmaz değilmi ? sonrasında giresundan bir arkadaşın daveti ile oraya varıyorum gece geçte olsa beni karşılıyor şehrin girişinde. muhammet arkadaşımız sivil polis. kendisi ile facebook vstrom grubundan irtibata geçmiştim. sağolsun epey yardımcı oldu bana :)




























motoru karakolun önünde bırakıyor :) güvenli yer sonrasında öğretmen evne geciyorum.





sabah öğretmen evinden beni muhammed kardeşimiz gelip aldı. birllikte karakola gittik motorun yanına. ordanda sağolsun beni şehrin çıkışına kadar ugurladı :) kendisine teşekkür ediyorum buradanda okursa eğer.













veeee artık gezinin amacı olan parkuru geçmeye geldi :) tek başımayım lastik tamir kitim yok. bayburt of yolunca telefon ve internet çekmiyor. ben yinede yola koyulmadan yakın bir arkadaşıma ve kız arkadaşıma konum attım. 5 saat sonra bana ulaşamazsanız bilinki yardıma ihtiyacım var :) diye.

bayburt of yolu d-915 soğanlı geçidi... hayallerimin yolu :)














































1. BÖLÜM SONU DEVAMI GELECEK :)


---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------

EVET DEVAM EDELİM :)

öncelikle şunu söylemeyimki d-915 tek başına geçilmesi gereken biryer değil. ben yalnız oldugum için motoru devirseydim veya lastiğim patlasaydı napardım bilmiyordum. gerçi çok şükür birşey olmadı ama. sanırım 3 yerde düşme tehlikesi yaşadım. gopro ile bütün geçidi kayıt ettim. bununla alakalı ayrıntılı bir yazı ve konu açacağım sonrasında. gitmek isteyen arkadaşlara ışık tutabilirim belki böylelikle.

bayburt köylerinden merkeze varıyorum. sonrasında erzincan üniversitesinde öğretim görevlisi olan yener hocamla yazışıyoruz. kendisinde ve arkadaşlarında motorları var. benden konum istiyor yener hocam :) biz sana doğru gelelim sende bize doğru ortada buluşalım diye :) öylede yapıyoruz.


















Erzincandan ayrilıyorum istikamet tunceli pulumur.
Yener hocam sagolsun sabah beni yolcu etmek icin erkenden geldi ve sehrin disinda bulunan girvelek selalelerinide gormemi sagladi sonrasinda tunceli sagapina kadar bana eslik etti. Hersey icin tekrar tesekkur ediyorum can erzincanin can insanlarina..






























istikamet tunceli pülümür :)

4.gün
Tunceli pulumur-bingol-diyarbakir-siirt
Tunceli ve bingol 1.derece riskli bolgelerden. Sanirim 10 tane kontrol noktasinda durduruldum. Kiminde sadece kimligime bakildi.
Kiminde ise cantalarim arandi.
Kiminde ise sadece hâl hatr soruldu
Velhasıl ben omrumde bu kadar cevirmeye girmemistim. Heleki en son cevrildigim bir noktada basima oyle birsey geldiki onu sonra anlatacagim
Ha bu arada memleketim siirte vardim :) burada da cok guzel abilerimiz var. Bikaç gün buralardayim :)

















pülümürü geçmek sandıgım kadar kolay ve kısa sürmedi. o kadar çok kontrol noktasından geçtimki epey vakit kaybettim. bu gece memleketim siirte varmak istiyorum. dostlarım beni bekliyorlar. bingöl diyarbakır lice gnç dağlarından sürerek dağların eteklerinden siirte varacağım. genelde arazi ve köy yollarını tercih ediyorum artık.





















memleketim siirte vardım. burada beni karşılayan güzel abilerim var :) 2 gün ayırdım siirte. sonrasında şırnak cizre..



Evet bugun bircok kontrol noktasından gectim :) lakin en son gectigim kontrol noktası beni baya tedirgin etti :)
Bingol lice dağlarında açık arazide ilerlerken ileride 2 adet beyaz renk kamyonet yolu çaprazlamasina kapatmisti :)
Önceki kontrol noktalarinda boyle birsey gormemistim. Birde bu kamyonetlerin uzerinde otomatik silahli 2 adam gordum :) asker olmadiklari kesindi yaslari 40 civarlarinda adamlardi. Ellerinde yine otomatik tufekler.
.
Yaklastikca tedirgin oldum. Cunki bu insanlarin terorist olduklarini ve yol kestiklerini dusundum biran. Hatta öyleki birazdan napacagim ben neler yasanacak diye dusunmeyebasladim şaka gibi ama gercek. Bir yandanda oğlum engin bu adamlar terorist burayida gecersen anlatacak süper bi anın olacak diyorum
.
Velhasiz adamlara yaklastim ve durdum. Sonra bana ilerlememi soyledi. Tekrar yavas yavas ilerledim diger kamyonetin yaninda da durdum ordaki adamda bana ilerlememi soyledi.
Tabi bu arada ben ne oluyoruz yahu falan modundayim. Biraz daha ilerledigimde ileride genc turk askerlerimizi gordum
Asker arkadas bana yolculuk nereye dedi ?
Bende yahu kardesim birak yolculugu siz niye önde durmuyorsunuz ben arkadaki adamları terorist sandım dedim ve gulduk. Adamlar korucu imis












TANDIR EKMEĞİ :)
Dun ögleden sonra koy yollarinda uzerimde yagmurlugumda yokken aniden dolu yagmuru basladi. Hatta oyle bir yagiyorduki kaska vuran dolu taneleri ritim olusturuyordu
Siginacak biryer ararken az ilerde kucukte olsa bir durak gordum. Motoru hemen durdurup duraga sigindim ama ne fayda
Duragin etrafi acik oldugu icin yagmur yine beni islatiyordu.
Yagmurlugumu giymeye calisgim ama tek parca tulum yagmurluk oldugu icin pek kolay olmuyor giyinmesi.
Sonra duragin arkadasindaki kucuk bahceli evi farkettim. Duraktan kosar adimlarla evin bahcesine daldim birden
Bahcede bir amca ikide teyze vardi.
Kusura bakmayin boyle daldim ama yagmurlugumu giyinip cikacagim dedim amcaya.
Amca hemen bana bir sandalye verdi oturmam icin.
Birde sordu acmisin diye ? Yagmur durana kadar birseyler ye
Sonra gidersin acele etme dedi.
Az once paldir kuldur bahcesine daldigim adam bana sofra kurduruyordu neredeyse. Kendisine ac olmadigimi tok oldugumu soylesemde. Teklifini yineledi. Su ikram ettiler.
Sonra tam ben cikacakken teyzelerden biri tandirdan sicacik ekmeklerden birini bana getirerek. Bari bunu al yanina acikinca yersin dedi
Tamam dedim ve aldim. Amcaya sarildim sonra vedalastik.
Boyle guzel insanlarin halen hayatta olmasi ve insanligindan hicbirsey kaybetmemis olmasi cok guzel...








2.BÖLÜM SONU :)
 
Katılım
15 Mar 2014
Mesajlar
404
Motosikleti
Honda CL250 /tvs jüpiter 110
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
1,207
kurtalan dağları arasındaki köyüme gidiyorum. toprak yollar bazı yerlerde zemin yumuşak oldugu için saplanıyorum ama çıkıyorum tekrar :)











köyümüzün yolları zaman zaman güzel. ama bazende toprak taş stabilize. gecen sene fazer 600 ile geçmiştim bu yolları bu sene vstrom varken çok daha kolay ve rahat katettim yolları


































Siirt hayat hastanesinin hayat dolu insanlar...
Bu kadar guzel insani birarada bulmak herkese nasip olmaz.
2 gundur bana kendimi evimde gibi hissettirdiginiz icin sizlere ne kadar tesekkur etsem az :)
.
Buruk bir huzunle memleketimden ayriliyorum
.
Istikamet şırnak cizre merkez.














Siirt - deliklitaş - botan çayı.
.
Siirtten ayrilmadan önce gelip görmek istedik. Mukemmel bir manzaraya sahip botan çayı ve dağları.
















Eruh - şırnak - cizre
Bugun yaklasın 150 km kadar surerek cizreye asker arkadasım kado'nun yanina geldim. Bu gece burada kalacagim.
Kadoyla Birlikte son iftarimizi kasrı koyunde yaptık.
Cizre şuana kadar ugradigim en sicak sehirlerden biri oldu benim icin...
Öyleki motorumda bu durumdan sikayetci olmaliki fan acmaya basladi
Neyse öyle yada böyle sıcak veya soğuk #hayatsurunceguzel


















şırnak çok sıcak memleket artık biraz bunaldıgımı hissediyorum. ve denize girmek istiyorum.



Sabah erkenden cizreden ayrıldım.
Kado da bana sehrin cikisina kadar eslik etti. Vedalastik :)
Sicaklardan epey bunaldigim icin hizlica urfa balikligole ve gaziantepe ugradiktan sonra, mersine geldim. Belki denize girerim diye ama, sehre girdigimde yagmur basladi şansıma :)
Ogretmen evinde konaklayacagim bu gece. Belki yarin denize girebilrim hava guzel olursa :).






















3. BÖLÜM SONU DİYELİM..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------

Dün gece uyurken zincirimi düsünerek uyudum. Cok bollaşmıstı sürekli arazide surmem sebebiylede camurdan taş kesilmisti. Açık dukkan bulamadim bayram oldugu icin. Bendede gerekli anahtar yoktu
.
Sabah yolda sedat arkadasimizla tanistik. Kendiside r6 sahibi. Yikama dukkani var.
Önce.motorumu tertemiz yikadik.
Zincir disliyi elden gecirdik. Temizledik. Gerdirdik. Ve yagladik
.
Birde bana yaprakli koyuna kadar eslik etti sagolsun sonra vedalastik. Kendisini istanbula davet ettim. Umarim gelir. Bana cok yardimci olan bu guzel insana ne kadar tesekkur etsem az
Iyi insanlar her yerde. Ve iyiki varlar.






















artık mersinden ayrılabilirim. istikamet konya mevlana hz.

Konya mevlana - afyonkarahisar -eskisehir.
.
Butun gezilerimin sonuna yaklasirken konyadan gecmeye ve mevlanayi ziyaret etmeye özen gosteririm.
Yogun saganak yagis altinda konyaya vardim. Turbeyi ziyaret ettim. Ve camiiden ciktigimda ne hikmetse yagmurdab eser kalmamisti ve gunes acmisti
.
Konyadan cikis yaptim ve biraz gece surusu yaparak eskisehire bir aile dostumuzun yanina geldim. Bu gece burada kalacagim. Yarinda nasipse istanbulda evimde olacagim





















4.350 km'lik mini yolculugumu tamamlayip evime döndüm
Kazasiz belasiz ve cezasiz. Cok şukur.
Vstrom iyi iş çıkardı. Guzelde bir temizligi haketti.
Yeni rota icin calısmalara başlarim bikac haftaya
.
Ne diyorduk #hayatsürüncegüzel
✋










benim açımdan çok güzel bir yolculuk oldu. dileyen herkesin böyle bir yolculugu yapmasını diliyorum. d-915i mümkünse yalnız gecmeyin. onun dışında sık molalar vererek dinlenerek ilerleyin lütfen :) hava çok sıcaktı çoğu yerde ara sıra çok bunalsamda keyif alarak ilerledim. çok güzel insanlar tanıdım yolda. çok güzel yerler gördüm.
hayat sürünce güzel. bir sonraki yolculuğumu tracer ile yapacağım egeye akdenize süreceğim :)


SAYGILAR SEVGİLER...
 
Katılım
30 Nis 2018
Mesajlar
28
Harbiden çok özendim adınada sevindim güzel yolculuk bol resim hayatın tadını cıkartıyorsun vitesli motora geçtigimde tek olmamak şartıyla bende böyle bir yolculuk yapmayı düşünüyorum :)
 
Katılım
20 Haz 2018
Mesajlar
672
Bu Güneydoğu turu değil komple Anadolu turu olmuş çok da güzel olmuş :D
 
Katılım
15 Ağu 2015
Mesajlar
1,676
Bu sineklerin çaresi yokmudur duyun sesimi lütfen, İstanbul- Gürcistan yapacam gelecek ay ama şu sineklerden nefret ediyorum. Kaska bir çarpıyor boku çıkıyo, kan oluyor cam. Gecemi sinek olmuyor gündüzmü?
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
13 Ağu 2017
Mesajlar
2,510
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Maaşallah, hocam alakasız ama boy kaç acaba?
Vstrom cuk oturmuş, bindiği her motosiklet ufak gelen biri olarak dikkatimi çekti 😃
 
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
1,572
Valla dostum bende geziyorum ama sen bir başka geziyorsun MAŞALLAH 😀,sen sürünce güzel diyorsun ,ben gezince güzel diyorum, Eskişehir den selamlar 😉
 
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
1,207
çok güzel bir gezi olmuş.d 915 detaylı raporunuzu da sabırla bekliyorum.

videolaro editledikten sonra paylaşacağım inşallah :) çok beğeneceksiniz eminim

Harbiden çok özendim adınada sevindim güzel yolculuk bol resim hayatın tadını cıkartıyorsun vitesli motora geçtigimde tek olmamak şartıyla bende böyle bir yolculuk yapmayı düşünüyorum :)

tek gezmeninde güzel yanları çok. yabana atlamayalım. ama tabi başlarda bir arkadaşla yola çıkmak daha avantajlıdır zannımca.

Bu Güneydoğu turu değil komple Anadolu turu olmuş çok da güzel olmuş :D

:) teşekkür ederim.

Bu sineklerin çaresi yokmudur duyun sesimi lütfen, İstanbul- Gürcistan yapacam gelecek ay ama şu sineklerden nefret ediyorum. Kaska bir çarpıyor boku çıkıyo, kan oluyor cam. Gecemi sinek olmuyor gündüzmü?

sinekler kaskıma gelmiyordu benim. ön cam uzun oldugu için. ama ön camıma gercekten görüşü engelleyecek kadar sinek yapışıyordu zaman zaman. genelde gece süürüşünde ormanlık alanda çok sinek olur.

Maaşallah, hocam alakasız ama boy kaç acaba?
Vstrom cuk oturmuş, bindiği her motosiklet ufak gelen biri olarak dikkatimi çekti 😃

çok uzun değilim aslında :) boy 1.78 vstrom güzel motor temizini bulup yıllarca binebileceğiniz evladiyelik bir model

Valla dostum bende geziyorum ama sen bir başka geziyorsun MAŞALLAH 😀,sen sürünce güzel diyorsun ,ben gezince güzel diyorum, Eskişehir den selamlar 😉

çok teşekkür ederim :) hayat hem gezince hem sürünce güzel diyelim :) sizin raporlarınızı da takip ediyorum. sizde güzel geziyorsunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:43 ----------

Bingöl-Elaziğ-Tercan-Diyarbakır... Tabelalarını görünce duygulandım. Zira 4 yılın Diyarbakır ve Bingöl'de geçti. Yollarını,Soguk havasını, Kışın karlı,baharda yeşile bürünen dağlarını özlemişim. Tebrik ederim çok iyi gezi olmuş.http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/130719-diyarbakir-mardin-batman-gezisi-1100km.html
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/131454-van-golu-cevresi-gezi-887-km.html

bende diyarbakırda askerlik yapmıştım :) şansıma çok sıcak değildi diyarbakır. teşekkür ederim
 
Katılım
26 May 2017
Mesajlar
353
Engin abi sanki daha önce Fazer ile Karadeniz yapmıştın bir daha gelirsen misafirim ol Bafra'da Tracer ile çıkmama nedenin nedir?
 
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
1,207
Engin abi sanki daha önce Fazer ile Karadeniz yapmıştın bir daha gelirsen misafirim ol Bafra'da Tracer ile çıkmama nedenin nedir?

doğru hatırlıyorsun. fazer ile hem buna benzer bir tur yapmıştım. hemde karedeniz Gürcistan vs. :) bu arada tracer arazide vstrom kadar rahat hissettirmeyeceği için tercih etmedim. onun dışında çok güzel motor tracer.
 
Katılım
18 Mar 2017
Mesajlar
384
Gezi ve harcanan emek için diyecek bişey yok. Herşey çok güzel.

D-915 ufak teker scooter geçer mi?

0zmvGB.jpg


Gerçi Gökhan abi(Gökhan Eren) geçti. Sıkıntı olmaz istedikten sonra bi şekilde geçersin dedi ama bi de sizin tecrübelerinizi almak isterim.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,353
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Tebrikler çok güzel bir gezi ve paylaşım.
 
Katılım
3 Kas 2016
Mesajlar
5,550
tek başına yola çıkma cesaretiniz için tebrik ederim. o bayburt'taki D-915 yoluna tek girmek her babayiğidin harcı değil. bir keresinde 2.200 metrelik bir dağa tek başıma tırmandım da herkes bana deli gözüyle bakmıştı.

tebrik ederim.
 
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
1,207
Gezi ve harcanan emek için diyecek bişey yok. Herşey çok güzel.

D-915 ufak teker scooter geçer mi?

http://i.hizliresim.com/0zmvGB.jpg

Gerçi Gökhan abi(Gökhan Eren) geçti. Sıkıntı olmaz istedikten sonra bi şekilde geçersin dedi ama bi de sizin tecrübelerinizi almak isterim.


Scooter ile çok daha yavaş ve zor ilerlersiniz. bazı yerlerde zirveden eriyen kar suyu dere yatağı gibi şeyler oluşturmuş. oralardan geçerken zorlayabilir. birde çoğu yerde zemin büyük büyük taşlardan oluşuyor. bana kalırsa scooter ile girmeyin. sizede motorada eziyet olur kanısındayım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:39 ----------

Güzel bir gezi olmuş devamını bekliyorum

devamı gelecek :) sanıırım 1 ay kadar sonra

Tebrikler çok güzel bir gezi ve paylaşım.

teşekkürler :)
tek başına yola çıkma cesaretiniz için tebrik ederim. o bayburt'taki D-915 yoluna tek girmek her babayiğidin harcı değil. bir keresinde 2.200 metrelik bir dağa tek başıma tırmandım da herkes bana deli gözüyle bakmıştı.

tebrik ederim.

teşekkürler :) benide arkadaşlarım istanbul girişinde karşılayıp deli engin hoşgeldin dediler :) sorun değil desinler..
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst