Eskiden bayram harçlığı aldığımız için bayram kokusu niyetine para kokusu alıyorduk
O yüzden eski bayramların kokusunu alman mümkün değil.
Savas abı haklı galıba
Eskiden bayram harçlığı aldığımız için bayram kokusu niyetine para kokusu alıyorduk
O yüzden eski bayramların kokusunu alman mümkün değil.
şimdi bu başlığı ne alaka diyenler olabileceği gib anlayıp ahhh ah! diyenlerinde olacağına inanıyorum..tabi anlatmayı becerebilirsem..
küçüklüğümde bayram sabahları bir değişik olurdu..bayram namazından eve gelince yada bayram namazına diye evden çıkınca sanki o gün havanın kokusu bile bir başka olurdu..genelde güneşli bir hava rüzgarsız bir ortam olurdu..diğer sıradan günlere hiç benzemeyen bir güzellik sakinlik mutluluk kokardı hava..
bunları sonradan hatırlayınca anlıyor insan ..o anda farketmiyorsunuz ..ama benim gibi belli bir yaşı geçtikten sonra hatırlanınca bazen insanı duygulandırabiliyor..
günümüzde bu havayı alamadığımdan da eminim gibi geliyor..içimdeki heyecan,sevinç,çocukluk azaldığındanmıdır başka nedenlerdenmidir bilemiyorum..
aramızda eski bayram sabahlarının farklı kokusunu hatırlayan varmı acaba?? yoksa ben mi çok iyi koku alıyordum![]()
babam ölmemiş olsaydı ve elimden tutup akrabalarımı (dedelerimi, ninelerimi vs) gezdirmeye götürseydi, bana bayramlık birşeyler alsaydı, çikolata uzatıldığında 1 yerine ''al al bir tane daha al'' denseydi, harçlıklarımızla olmadık abur cubur veya dandik oyuncaklardan alabilseydik veya atari salonları olsaydı vs vs eski kokuyu tadı her ne ise alırdım
ama olmayacak o zamanlar geçti bile
ama yine de bayram bizler için
bu vesileyle tüm arkadaşların bayramını kutlarım
sencer dostum...sen İstanbul'a gelemezsin belki ama iste ben sana elma şekeri göndereyim...burada bazı kuruyemişçilerde bulunuyor hala...
ciddi söylüyorum..seni çocukluğuna geri götürüp mutlu olmana ,dudaklarında şekerin tadıyla beraber bir gülümseme bırakmana yardımcı olacaksa istersen hemen şimdi kalkıp kargolarım sana elma şekerini...
arkadaşlar ben cocukluğunuza geri dönecek o eskı bayramların tadını alacak makına icat ettim 250 tl ye isteyen olursa satarım stoğumuz bol endişeye kapılmayın
banaka hesap numaram ................0000
msn adresım bayramdaaçkaldı[email protected]![]()
şimdi bu başlığı ne alaka diyenler olabileceği gib anlayıp ahhh ah! diyenlerinde olacağına inanıyorum..tabi anlatmayı becerebilirsem..
küçüklüğümde bayram sabahları bir değişik olurdu..bayram namazından eve gelince yada bayram namazına diye evden çıkınca sanki o gün havanın kokusu bile bir başka olurdu..genelde güneşli bir hava rüzgarsız bir ortam olurdu..diğer sıradan günlere hiç benzemeyen bir güzellik sakinlik mutluluk kokardı hava..
bunları sonradan hatırlayınca anlıyor insan ..o anda farketmiyorsunuz ..ama benim gibi belli bir yaşı geçtikten sonra hatırlanınca bazen insanı duygulandırabiliyor..
günümüzde bu havayı alamadığımdan da eminim gibi geliyor..içimdeki heyecan,sevinç,çocukluk azaldığındanmıdır başka nedenlerdenmidir bilemiyorum..
aramızda eski bayram sabahlarının farklı kokusunu hatırlayan varmı acaba?? yoksa ben mi çok iyi koku alıyordum![]()
Hepimiz tek tek kapı kapı dolaşırdık, şeker, hobby ve para toplamaya.
Para verenler gözümüzde daha bir başka olurdu![]()
Mahallede çok sevilirlerdi çocuklar arasında.
Bakalım yarın sabah kaç çocuk kapımızı çalacak,
Hangisi online oyunları bırakıp, pc'den kalkıp iyi bayramlar demek için sokak sokaak gezercek.
Eskilerin bayram havasıyla şimdininkilerin farklı olduğu muhakkak
Lakin eski tatları alamamak o devrin başkalığından mıydı yoksa çocuk olmanın bir getirisimiydi?
bunu anlamanın bir yolu yok.