havada bayram kokusu varmı???

Eskiden bayram harçlığı aldığımız için bayram kokusu niyetine para kokusu alıyorduk :)
O yüzden eski bayramların kokusunu alman mümkün değil.

Savas abı haklı galıba :) kucukken de paranın kokosu aynıydı sımdıde aynı kokusu guzel gelıyo o an koklayamasan bılee..:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bundan bir sene öncesine kadar bile bayram ve bayram sabahları bambaşkaydı, sanmayınki ben gencim orta yaşı devireli bir on sene kadar oldu, peki neden geçen seneye kadar bayram başkaydı, o zaman babam vardı, onun koluna girer bayram namazına giderdik, yaşı 83 tü kendimi bildim bileli her cumaya her bayram namazına beraber giderdik, ama artık babam yok artık içimden bayram namazına gitmek bile gelmiyor, ve ben nereyemi gidiyorum, mezarlığa babamın baş ucuna:

Her ne olursa olsun bayram bir mübarek gündür, bütün arkadaşların bayramını tebrik ederim, sıhhat ve selametle sevdiklerinizle beraber olacağınız bir bayram dilerim...

şimdi bu başlığı ne alaka diyenler olabileceği gib anlayıp ahhh ah! diyenlerinde olacağına inanıyorum..tabi anlatmayı becerebilirsem..:p

küçüklüğümde bayram sabahları bir değişik olurdu..bayram namazından eve gelince yada bayram namazına diye evden çıkınca sanki o gün havanın kokusu bile bir başka olurdu..genelde güneşli bir hava rüzgarsız bir ortam olurdu..diğer sıradan günlere hiç benzemeyen bir güzellik sakinlik mutluluk kokardı hava..

bunları sonradan hatırlayınca anlıyor insan ..o anda farketmiyorsunuz ..ama benim gibi belli bir yaşı geçtikten sonra hatırlanınca bazen insanı duygulandırabiliyor..

günümüzde bu havayı alamadığımdan da eminim gibi geliyor..içimdeki heyecan,sevinç,çocukluk azaldığındanmıdır başka nedenlerdenmidir bilemiyorum..

aramızda eski bayram sabahlarının farklı kokusunu hatırlayan varmı acaba?? yoksa ben mi çok iyi koku alıyordum:p

Eskiden bayramın amaclarını bilirdik.
Nedenlerini nicinlerini idrak eder yasardık.

Eskinden insanlar daha bir insandı..
Bir mahallenin hepsi birbiirini tanırken eskiden simdi apartmanda kapı komsumuzu tanımaz oldu tanımaya da ihtiyac duymadık.

Nedenleri cok belli...
insanlıktan uzaklasıyoruz uzaklastırılıyoruz.
Gaflet icindeyiz.
Bir insan insanlıktan ancak manevi degerlerini yitirip gaflet icinde bogulurken uzaklasır.

O zaman ne o insanın tekamulu kadim mertebededir nede bu nedenle insanlıgı.

Biz artık git gide nefsi emmarenin kopekligi ile Hayvandan daha da assagılasıyoruz..

işte o yuzden hayvanlardan olan farklarımızı goz gore gore kaybedip ozelliklerimizi yitiriyoruz.

Belki biraz fazla yuklenmiş olabilecegimi dusunuyorsunuzdur okurken.
Hadi o zaman buyrun sapkaları koyup onumuze dusunelim bakalım ne kadar INSAN ız.

Mersin İl Temsilcisi
babam ölmemiş olsaydı ve elimden tutup akrabalarımı (dedelerimi, ninelerimi vs) gezdirmeye götürseydi, bana bayramlık birşeyler alsaydı, çikolata uzatıldığında 1 yerine ''al al bir tane daha al'' denseydi, harçlıklarımızla olmadık abur cubur veya dandik oyuncaklardan alabilseydik veya atari salonları olsaydı vs vs eski kokuyu tadı her ne ise alırdım
ama olmayacak o zamanlar geçti bile
ama yine de bayram bizler için
bu vesileyle tüm arkadaşların bayramını kutlarım

senle mahalle arkadaşı mıyız ne? hepimiz aynı şeyleri mi yapıyorduk yoksa, hele ki o atari salonları :cherry:
büyüyünce evime bir tane alacam diyordum,şimdi playstationun yüzüne bile bakmıyorum...
her şey yaşında güzel be abicim ( atari salonları ve meyvalı gazoz hariç, hala giderim ve içerim )

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
herşeye rağmen şeker tadında bir bayram geçirmenizi temenni ederim.

Mersin İl Temsilcisi
sencer dostum...sen İstanbul'a gelemezsin belki ama iste ben sana elma şekeri göndereyim...burada bazı kuruyemişçilerde bulunuyor hala...
ciddi söylüyorum..seni çocukluğuna geri götürüp mutlu olmana ,dudaklarında şekerin tadıyla beraber bir gülümseme bırakmana yardımcı olacaksa istersen hemen şimdi kalkıp kargolarım sana elma şekerini...

çok teşekkür ederim samet hocam... dur ben bibakayım buradaki kuruyemişçilerde var mı? yoksa senden isterim valla

bu arada duygulandığımı da hemen belirteyim, daha önce de söylemiştim ve yine söylerim, duyarlı bir toplum insanızın ve benim sana ve senin gibi dostlara ihtiyacım var herzaman

arkadaşlar ben cocukluğunuza geri dönecek o eskı bayramların tadını alacak makına icat ettim 250 tl ye isteyen olursa satarım stoğumuz bol endişeye kapılmayın :p
banaka hesap numaram ................0000
msn adresım bayramdaaçkaldı[email protected]:p

arkadaşlar ben cocukluğunuza geri dönecek o eskı bayramların tadını alacak makına icat ettim 250 tl ye isteyen olursa satarım stoğumuz bol endişeye kapılmayın :p
banaka hesap numaram ................0000
msn adresım bayramdaaçkaldı[email protected]:p

ya icat güzel de msn adresinden biraz huylandım be:queen::p:cherry::queen:

sankiii.ne bileyimmm..ehemm..(poliiiisss dolandırıldıııkk!!!!!:queen::queen::queen:)

şimdi bu başlığı ne alaka diyenler olabileceği gib anlayıp ahhh ah! diyenlerinde olacağına inanıyorum..tabi anlatmayı becerebilirsem..:p

küçüklüğümde bayram sabahları bir değişik olurdu..bayram namazından eve gelince yada bayram namazına diye evden çıkınca sanki o gün havanın kokusu bile bir başka olurdu..genelde güneşli bir hava rüzgarsız bir ortam olurdu..diğer sıradan günlere hiç benzemeyen bir güzellik sakinlik mutluluk kokardı hava..

bunları sonradan hatırlayınca anlıyor insan ..o anda farketmiyorsunuz ..ama benim gibi belli bir yaşı geçtikten sonra hatırlanınca bazen insanı duygulandırabiliyor..

günümüzde bu havayı alamadığımdan da eminim gibi geliyor..içimdeki heyecan,sevinç,çocukluk azaldığındanmıdır başka nedenlerdenmidir bilemiyorum..

aramızda eski bayram sabahlarının farklı kokusunu hatırlayan varmı acaba?? yoksa ben mi çok iyi koku alıyordum:p

kokuyu mecazi anlamdamı kullandın bilmiyorum ama namazdan çıkınca hakkaten değişik bi koku gelirdi banada.
ayrıca son zamanlarda banada bayramlar öyle çok heyecanlı gelmiyor. dediğin gibi ya büyüdük yada bayramlar eskisi gibi önemsenmiyor.

hayır ya mecazi anlam da değildi...ya çocukluğumuzdan ne bileyim yada o zamanlar tertemiz olan havayı ciğerlere doldurduğumuzda duyduğumuz mutluluk kokusuydu bilemiyorum..ama bldiğim bu günlerden çok daha güzeldi...

Hepimiz tek tek kapı kapı dolaşırdık, şeker, hobby ve para toplamaya.
Para verenler gözümüzde daha bir başka olurdu :)
Mahallede çok sevilirlerdi çocuklar arasında.

Bakalım yarın sabah kaç çocuk kapımızı çalacak,
Hangisi online oyunları bırakıp, pc'den kalkıp iyi bayramlar demek için sokak sokaak gezercek.

Hepimiz tek tek kapı kapı dolaşırdık, şeker, hobby ve para toplamaya.
Para verenler gözümüzde daha bir başka olurdu :)
Mahallede çok sevilirlerdi çocuklar arasında.

Bakalım yarın sabah kaç çocuk kapımızı çalacak,
Hangisi online oyunları bırakıp, pc'den kalkıp iyi bayramlar demek için sokak sokaak gezercek.

arkadaşlarımıza da gittiğimiz evlerle ilgili tüyo vermeyi de ihmal etmezdik..şu ev para veriyo olum hemen gidin...şu ev şeker veriyo çikolata bile yok gitmeyin bence..:queen:
çocukluk maceraları...

Hatırlayabildiğim ilk bayramlığımı hiç unutmam, anacığım, ayakkabıdan yeleğe kadar almıştı bana,
bayramın 1. günü hava yağmurluydu, Gecekondu semtinde çamurlarla oynarken, annem yakalamıştı beni :) Kahverengiydi bee :)

eski bayramların tadı yok ...

sabaha kadar heyecenla beklerdik.sabah olsada bayramlıkları giysek .dolaşmaya başlasak çukulata ve şekerleri götürsek......nerdeeeeee ooo eski bayramlar....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yarin gidin kendinize bayramlik alin.
Yatagin ucuna koyup, bayram sabahi onlari giyeceginizi hayal edin.
Iyi gelirse, bana da soyleyin...:pr:

yarını kalmadıki artık..yarın bayram..burada da saat şu anda 23:00 geçti.. hiç şansımız yok anlayacağın...

17 yaşındayım..
Sizin zamanınızı bilemem.
Ama ben 5-10 sene öncesine bile razıyım ...:cat:

Şurda 5 senede neler değişti... Ozamandan farkı vardır eminim..

Eskilerin bayram havasıyla şimdininkilerin farklı olduğu muhakkak
Lakin eski tatları alamamak o devrin başkalığından mıydı yoksa çocuk olmanın bir getirisimiydi?
bunu anlamanın bir yolu yok
.

Hacım çok doğru bir tespitte bulunmuşsun bende aynı bu şekilde düşünüyorum, yoksa bayramlar çocukkenmi daha güzeldi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar