Hava soğutmalı motorla ege turu

Herkese iyi akşamlar
Mondial 150 mh drift karbüratörlü hava soğutmalı motorumla 2000-2500 km civarında bi ege turu planlıyorum. Motorumun herşeyi tam ama tabi ki yola çıkmadan önce tekrar kontrol edeceğim. Sizce sıkıntı çıkar mı?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Yeterli süratte gidersen hiç bir sıkıntı çıkarmaz. 150 km de bir kendini dinlendir hareket et 5 10 dk. Yanında hep 2.5 lt su bulundur.

Motosikleti
Yok
Herkese iyi akşamlar
Mondial 150 mh drift karbüratörlü hava soğutmalı motorumla 2000-2500 km civarında bi ege turu planlıyorum. Motorumun herşeyi tam ama tabi ki yola çıkmadan önce tekrar kontrol edeceğim. Sizce sıkıntı çıkar mı?

Izlemeni oneririm, 100cc motosikletle nerelere gidiliyor :)

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Herkese iyi akşamlar

Ben yaptım aynı motorla. Yüklü şekilde üstelik. Aşağıya linki bırakıyorum. :)

http://www.motosiklet.net/forum/etk...haftalik-bati-akdeniz-ve-guney-ege-gezim.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------

Aklına gelen her soruyu yazabilirsin. Cevaplamaktan büyük keyif duyarım.

Bende tvs apache ile 2800 km Ege turu yaptım .
Topcase , elbise çantası ve çadır yüklü şekilde.
Hava soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece hiçbir şey olmaz. Su soğutmalı araçlar yoğun trafikte düşük hızda veya hep Redline da hararet yapar. Örneğin bütün araçlar şehiriçi trafikte fan açar. Buradaki mantığı anlarsın umarım.
Kısaca motorun bakımlı ise korkma popon ve sırtın agriyinca bir çay sigara molası verirsin zaten. Sen motordan önce yorulursun zaten😂😂

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

Bende tvs apache ile 2800 km Ege turu yaptım .
Topcase , elbise çantası ve çadır yüklü şekilde.
Hava soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece hiçbir şey olmaz. Su soğutmalı araçlar yoğun trafikte düşük hızda veya hep Redline da hararet yapar. Örneğin bütün araçlar şehiriçi trafikte fan açar. Buradaki mantığı anlarsın umarım.
Kısaca motorun bakımlı ise korkma popon ve sırtın agriyinca bir çay sigara molası verirsin zaten. Sen motordan önce yorulursun zaten😂😂

Unutmadan yağını değiş çıkmadan ve 1000 veya 1500 km de kontrol edersin. İlave yaparsın eksilmisse.
Yanına işine yarayacak anahtar bulundur. Gaz veya debriyaj teli bulundur yedek. Hatta ben yedek zincir almıştım yanıma . Olmadık yerde zincirin kopabilir.

Hemen izliyorum teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:57 ----------

Çok teşekkür ederim, aklıma takılan bişey okursa mutlaka sorarım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben Ağustos 2017'de yine hava soğutmalı 150 cc Rks Titanic 150S ile 1400-1500 km civarı İstanbul-Bodrum yolculuğu yapıp dönmüştüm. Bu tip motorlarla yaşayacağınız sıkıntı şunlar olabilir; hacim güçsüz olduğundan belli bir hızı korumak adına sürekli tapagaz ya da tapagaza yakın sürme nedeniyle yakıt tüketimin ve vibrasyonun artması, motorlarımızda aerodinami gibi bir mantık olmadığından rüzgarın aşırı yorması. Yine de keyifli bir yolculuktu, sizinki de öyle olacaktır. Size tavsiyem saat başı mola vermeniz, molalarda bol bol su tüketmeniz ve kulak tıkacı kullanmanızdır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hava soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece hiçbir şey olmaz. Su soğutmalı araçlar yoğun trafikte düşük hızda veya hep Redline da hararet yapar.

Su soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece fan acmaz. Bu arada fan acmak hararet yapmak degildir. Bilakis harareti engellemek icin bir onlemdir. Onun icin su soğutmalı araclar yogun trafikte hararet yapmaz. Fani acarak motor uzerindeki harareti basariyla uzaklastirir. Asil harareti hava sogutmali araclar yaparlar, cunku harareti atamazlar.

Motosikleti
D400
Drift guzel motordur (motor kısmı) , motorun ısındıgını fark ettıgınde mola vererek tur yaparsın elbet. Ancak sehır ıcı trafıge denk gelırsen bir de uzun yol sırasında oldugu ıcın fazla mola vermen gerekebılır. Ama yapılır.

250 cc altı uzun yol olmaz dıyenlerı umursama :)

güzel kardeşim hiçbir şey olmaz. Mondial 150 MR VULTURE ile aylarca dolandım. 78000km yaptım 24000kmde almıştım ve motor ölüydü. revize ettirip üstüne 78k km yaptım. zonguldaktan çıkıp kıyıyı takip ede ede aydına kadar inip oradan ankara-adana yaptım 3 kez ve sayısız kez adana-zonguldak gittim geldim. bunların 2sinde artçı ve kamp ekipmanları vardı. motor sıkışacak. zaten sen de yavaş gittiğin ve titreşim olacağı için sık sık mola ihtiyacın olacak. bende saatte 1e tekabül ediyordu. çok zorlama motorun canı belli. yazın ne zaman çıkacaksın bilmiyorum ama ben çıkarken temmuzdu 15w50 yağ koymuştum. sıcaklığa uygun tercih edersen rahat edersin. motor sıkışacağı için ve kmsini bilmiyorum ama hem sıcaktan hem zorlamadan ufak ufak yağ eksiltebilecektir sık sık kontrol et ve yanına biraz yağ al 33lük kola şişesinde falan. çıkmadan zaten yağını değiştir ve mondialde 1000kmde yağ değişimi yazardı kullanım klavuzunda sen de o şekil yapmanı tavsiye ederim motor çok ısınacak yağ çabuk kaybeder özelliğini. hava filtrene bi benzinlikte hava tut ya da değiştir o da ferahlatacaktır. zincirini kontrol et tabii ve çıkmadan kaliteli bir yağ al yanına yolda benzinlikten yağ falan bulmaya çalışırsan o işin tadı kaçar. ufak bi çanta al, sigorta, ampul, lastik tamir kiti varsa alerjin vs bitane antihistaminik ve kas gevşetici al yanına. motordan yana sıkıntın olmasın bakımlıysa motorun her yere gidersin. çok zorlandı baktın çek bi benzinliğe o da sen de dinlen. bol şans. keyifli yolculuklar dilerim :)

Su soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece fan acmaz. Bu arada fan acmak hararet yapmak degildir. Bilakis harareti engellemek icin bir onlemdir. Onun icin su soğutmalı araclar yogun trafikte hararet yapmaz. Fani acarak motor uzerindeki harareti basariyla uzaklastirir. Asil harareti hava sogutmali araclar yaparlar, cunku harareti atamazlar.

İkimizde aynı şeyleri söylüyoruz.

Motosikleti
D400

valla benımkı acıyor, servise sordugumda uzun sure yokuş in çık yaparsan açar dedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar