Herkese iyi akşamlar
Mondial 150 mh drift karbüratörlü hava soğutmalı motorumla 2000-2500 km civarında bi ege turu planlıyorum. Motorumun herşeyi tam ama tabi ki yola çıkmadan önce tekrar kontrol edeceğim. Sizce sıkıntı çıkar mı?
Herkese iyi akşamlar
Mondial 150 mh drift karbüratörlü hava soğutmalı motorumla 2000-2500 km civarında bi ege turu planlıyorum. Motorumun herşeyi tam ama tabi ki yola çıkmadan önce tekrar kontrol edeceğim. Sizce sıkıntı çıkar mı?
Bende tvs apache ile 2800 km Ege turu yaptım .
Topcase , elbise çantası ve çadır yüklü şekilde.
Hava soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece hiçbir şey olmaz. Su soğutmalı araçlar yoğun trafikte düşük hızda veya hep Redline da hararet yapar. Örneğin bütün araçlar şehiriçi trafikte fan açar. Buradaki mantığı anlarsın umarım.
Kısaca motorun bakımlı ise korkma popon ve sırtın agriyinca bir çay sigara molası verirsin zaten. Sen motordan önce yorulursun zaten![]()
Hava soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece hiçbir şey olmaz. Su soğutmalı araçlar yoğun trafikte düşük hızda veya hep Redline da hararet yapar.
Su soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece fan acmaz. Bu arada fan acmak hararet yapmak degildir. Bilakis harareti engellemek icin bir onlemdir. Onun icin su soğutmalı araclar yogun trafikte hararet yapmaz. Fani acarak motor uzerindeki harareti basariyla uzaklastirir. Asil harareti hava sogutmali araclar yaparlar, cunku harareti atamazlar.
Su soğutmalı motor rüzgarı yediği sürece fan acmaz. Bu arada fan acmak hararet yapmak degildir. Bilakis harareti engellemek icin bir onlemdir. Onun icin su soğutmalı araclar yogun trafikte hararet yapmaz. Fani acarak motor uzerindeki harareti basariyla uzaklastirir. Asil harareti hava sogutmali araclar yaparlar, cunku harareti atamazlar.