Hava Karardımı İstanbul Trafiği Nokta Nokta Çocuklarına Emanet

.

23.30 itibariyle Tarabyadan babamı aldım yolda olağanca sakinliğimle normal şekilde Leventden Tarabyaya ulaştım...araba ile bir süre bekledim bu Tarabya yokuşunda Hacıosman taraflarında oyalandım sonra dönüş yolu dahil olmak üzere boş vakit oldu bir yarım saat...araclar vızır vızır ama kural mural hak getire...

herkes inanılmaz süratli ...

birbirini sıkıştıran yol isteyen farla taciz edenden tut da öndekinin tampona yanaşıp yol isteyen...

polis kamera ışık farketmiyor...

trafik ışıkları haricinde işleyen hiçbirşey yok...

yol aydınlatmaları zaten zayıf...

yani bu saatlerde pek dışarda olmam sağa sola baktım biraz sade vatandaş gözüyle yani bu saatlerde motosikletle dışarda olmamaya bakın...

merak ediyorum acaba bütün nokta nokta çocukları direksiyon başında ve İstanbulda mı...

sonucta hepsinin bir işi gücü düzeni vardır illaki ama bu direksiyon başına geçince noluyor bu insanlara...

Anadolu yakası Avrupa yakası sahil TEM D-100 lan cinnete mi bağladı bu gavatlar...herkes kendi halinde...

gündüz en azından biraz göz var nizam var diye daha az gavatlık yapıyorlar...

Ama hava kararınca bu İstanbul Allaha emanet beyler benden söylemesi...

bu kaos da motor sürmek büyük risk...arac sürmek de risk...en nefret ettiğim tiplerde her türlü aracla slalom yapan tipler...

burası medeni bir kent değil...hava kararınca mecbur kalmadıkca motoru dışarı çıkarmayın...nacizane tavsiye...

trafikte ya katil olursun ya maktül

metehan bu yolu ara ara kullanırım.
Şimdi istanbulda bir motor sürücüsü gezdiği semti,araçların cinsini,saati vb.
hep tecrübe edip ona göre sürüşünü yapmalaı. Örnek: İstanbulda mümkün olduğunca cuma cumartesi gecesi
sürüş yapmaktan çekinirim. sonraki saatler daha tehlikeli

yazın uzun, okudum. çok haklısın. bu insanların işi gücü düzeni olması önemli değil. biraz deştin mi hemen hemen hepsi başka bir yerden ekonomik sebeplerle gelmiş insanlar.
durum burada ikiye ayrılıyor:
olması gerektiği gibi medeni olmaya çabalayarak düzene uyan ve bir parçası olan şehirli bir insan gibi yaşayanlar,
bir de düzen hiçbir şekilde umurunda olmayıp, geldiği yerin tüm imkanlarını kullandığı halde kimseye ve kurallara dikkat etmeyen, şu anda yaşadığı şehri bildiğin sömürmeye odaklı yaşayanlar.

maalesef bu ikinci güruh yoğunlukta ve benim gözümde şu anda şehirlerimizde terör estiren suriyelilerden bir farkları yok.
umarım hiçbirimiz bu ikinci gruba giren itlerle karşılaşmak zorunda kalmayız.

bu tespitim sadece istanbul için de değil maalesef, nispeten zengin ve iş imkanı barındıran tüm şehirleri ilgilendiren sosyal bir ur adeta.

Merhabalar
Memleketimin içine edenlere çok doluyum arkadaşlar.Birde oradan şuradan gelip artistik ve çok bilmişlik yapıyorlar ya deli oluyorum onlara.Ne acı şey. Demiyorlar mı İstanbul'un yerlisi olmaz diye.Hemen orada boğasım ağzına edesim geliyor.Ama boşveriyorum.Neyse rütük gelmeden susayim.
Bilg
Sayg.

Son düzenleme:

hsk

Trafik ışığını bilmeyen hız sınırı nedir bilmeyen çeşitli yollarla ehliyet almış kural tanımaz cahil ayılar.Adam ara sokakdan çıkıyor sağa sola bakmak da neymiş dümdüz devam kırmızı da geçip de bide büyük bi başarı yapmış gibi pis pis sırıtanlar yok mu şeytan diyo al kaski indir kafasına ama kaska acıyorum bi hıyar yüzünden değmez !

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
sade istanbul trafiği olsa iyi mete
bütün memleket nokta noktalara emanet
konuyla ilgisi ne diye soracaksan,
1. si insanca yaşanabilecek çevre azalıyor ve ahlak evrim geçiriyor. sepete çürük elmalar doldu, özellikle istanbul gibi yerlerde ötekileri de bozuyor hızla
2. si hukuk sisteminde büyük bir boşluk oluştu malum operasyonlardan bu yana. farkında değilsinizdir ancak bugünden haber veriyorum size, ne demek istediğimi anlayacaksınız zamanla
onun yakını, bunun arkadaşı, şu partiden derken bir bakmışsınız, ortalık tamamen it kopuğa emanet
ve çok uzak bir gelecek değil bu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar