Hava filtresinden yağ

Merhaba arkadaşlar. Mondial vulture 150 motosiklet hava filtresinden yag atıyor. Daha 2000 km de ve bir kere sıkıştırdim 30km boyunca. Durakladigimda havafiltesinden yag geliyordu. 400mlye yakin yag döküldü. Bunun sebebi nedir? Moturuma her zaman iyi kalite yag ce 1lt yag bırakıyorum. Servise gittm memnun tatmin edici cevap vermedi. Bana 900ml yag koymam gerektigini motorda sıkıntı olmadığını soyledi. Sizce sorun nedir ne yapmalıyım?

Normal olarak motoru sıkıştırdığında yağ buharı ya karter havalandırmasına yada hava filtresine gider. Ama 400 ml yağ çok geldi. Karter havalandırma hortumu dolmuş olabilir, orayı kontrol edin

Cevabınız icin tesekkur ederim. Dun kontrol ettigimde bir sıkıntı yoktu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:18 ----------

1lt yag koymustum fazla koymadim. Bujiyi kontrol etmedim ancak bujiyle baglantisi nedir

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:19 ----------

Normal olarak motoru sıkıştırdığında yağ buharı ya karter havalandırmasına yada hava filtresine gider. Ama 400 ml yağ çok geldi. Karter havalandırma hortumu dolmuş olabilir, orayı kontrol edin

fazla yağ mı var . ve bujin gevşek mi ?
Cevabınız icin tesekkur ederim. Dun kontrol ettigimde bir sıkıntı yoktu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:20 ----------

fazla yağ mı var . ve bujin gevşek mi ?

1lt yag koymustum fazla koymadim. Bujiyi kontrol etmedim ancak bujiyle baglantisi nedir

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:21 ----------

neden olabilir sizce

motora hava girerse yapar bunu buji sıkı olmadığında hava girebilir içeri

Son düzenleme:
şimdi motoru bilmiyorum ama bir tane hortum çıkar motor bloğundan hava filtresine doğru. o hortumdan çıkar bunun sebepleri farklı olabilir hava filtresi kapalı biryerdeyse tıkalıysa vs tekrar yağı yukarı çekebilir

şimdi motoru bilmiyorum ama bir tane hortum çıkar motor bloğundan hava filtresine doğru. o hortumdan çıkar bunun sebepleri farklı olabilir hava filtresi kapalı biryerdeyse tıkalıysa vs tekrar yağı yukarı çekebilir

Cevabınız için teşekkürler. Bir iki gündür filtresiz geziyorum biraz sıkıştırıp yine denicem.. Bujiyede bakcam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar