hava ayarı nasıl yapıcaz

Motosikleti
Rks rico 50 cc
Arkadaşlar bugün yeni karbüratör taktım ayarı tutturamadım motor rolanti tutmuyor aynalar titriyor sağa tam kapatıp 1.5 tur açtım hava ayarını fikir sahibi olanlar bana yardımcı olsun Swan marka katbüratör taktım 50 cc scooter 80 cc yapılmış

Motosikleti
Ns200 15"
Arkadaşlar bugün yeni karbüratör taktım ayarı tutturamadım motor rolanti tutmuyor aynalar titriyor sağa tam kapatıp 1.5 tur açtım hava ayarını fikir sahibi olanlar bana yardımcı olsun Swan marka katbüratör taktım 50 cc scooter 80 cc yapılmış
Hava ayarı tura göre değil motorun ihtiyacına göre yapılır.

Hocam onu bir türlü yapamıyorum usta götürdüm 1tur açtı verdi motoru anlamadım onu neye göre yapacağım şaştım kaldım
Turla olmaz o iş hepsinde farklıdır. Öncelikle manifold hava almadığına, hava filtren takılı ve temiz olduğundan emin olun.
Sese göre yapacaksın.
1- Önce motoru çalıştır iyice ısınsın. (motor çalışmıyorsa komple sağa sık 2 tur geri çevir çalıştır.)
2- Motor ısındıktan sonra rölantiyi bir tık artır motor stop etmesin.
3- Sonra hava ayarını sağa doğru tur bitene kadar sık ama güç uygulama durduğunda bırak.
Bu aşamada rölanti iyice düşecek hatta motor stop edebilir, stop ederse gaz vererek çalıştır. Not: Çalışmıyorsa 1 tur sola gevşet.
4- Sonra sola doğru yavaş yavaş gevşet motorun çalışma hızı artmaya başlayacak en yüksek noktayı bul. Not: Kulak aşinalığı ister mümkünse sessiz bir yer bul.
5- En yüksek noktayı bulduğunda çok az yine sağa doğru sık çeyrek ten az 10 derece falan.
6- Hava ayarın bitti rölantini tekrar ayarla.
Ayarın tamam kabaca bu şekilde yapılır, başka yöntemlerde var en verimlisi bu değil ama o kadar verime de ihtiyacın yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar