Harley-Yamaha ?

daha önce de bu konuda bir yorumda bulunmustum.. motoru almak sorun degil.. ikisi arasında kararsız kalan kullanıcının ikisinide alacak gücü vardır demek ki.. ama önemli olan aldıktan sonra yasayacakları.. örnegin aksesuar, servis, yedek parça gibi konularında HD nin kol gibi tarifesine hazır mısın?

bence bu yönden de bakmak lazım..

kişisel olarak ben alsam suan yamaha yı tercih ederdim.. birgün hd alacak olsam 48 dısında bir modelini almam sanırım =)

10499319_1466941253547554_821305605_n.jpg

10369541_281901665317223_1505741600_n.jpg

10724971_1553953951504392_765825699_n.jpg

https://www.dropbox.com/s/n7v64bopwprhtcl/10499319_1466941253547554_821305605_n.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/t3valapm89mlchg/10369541_281901665317223_1505741600_n.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/z8t5xfvavmj4swk/10724971_1553953951504392_765825699_n.jpg?dl=0

benim ve kuzenin makinalar

ilk şunla başlayım maddi sıkıntın yoksa (ki bunlara bakıyosan yok) HD güzel makine dikkatleri üstüne çekersin ama illa elin alet tutucak. veya bakımlara 300€ ban başlarsın.özellikle uzun yol düşünüyosan alet takımıyla çıkman gerekebilir. xv950 için ilginç şeyler okudum yukarda. gönül rahatlığıyla HD kadar ilgi çekiyo diyorum. yamaha sorunsuz bi makina al gez toz dolaş sıkıntı çıkarmaz (en azından bende çıkarmadı henüz)

bu arada motor tecrübenden bahsetmemişsin.

bu motorlar 250 kilo civarı

HD tamamen dökme demir düştünmü sinyaller bile döküm demir yuva sağlam kalır ama camı filan fepsi konple deyişir ve baya tuzlu. yamaha o anlamda daha insancıl. ama farlar hd gibi döküm deyil.

yol tutuş ve gidiş olarak kimse kusura bakmasın yamaha daha üstün özellikle denge konusunda.

internette izlediklerine fazla güzenme bana biraz pazarlama taktiği gibi geldi.

bu makinalar artık zevk işi hangisi hoşuna giderse.

Chopper motorun babası hatta atası amerikadan çıkandır. yamaha yarış motoru yapmaya devam edebilir bence. iron gibi bir makinanın yanında xv950 sinek avlar. iron kullanıyorum xv950 ye binmedim ama bana sesi tatmin edici gelmedi. bi de bi otur iki makinenin üstüne derim. gidonu tuttuğundan itibaren bariz bir kalite farkı var. Harley evladiyeliktir. torununa dahi bırakırsın da yamaha için aynı şeyi söylersem günaha girerim. :farao:

harley diyenler ruhu için diyor xv950 diyenler konfor için diyor :D şuanda bile yarı yarıya bir karmaşıklık var :D ben nasıl karar veriyim :D

Daha büyük chopper motorsikletler ile karşımıza çıksaydın görünüş olarak ( Harley Davidson Roadking )harley davidson derdim. Ancak Hem performans hem yedek parça ucuzluğu açısından Yamaha.

Arkada koltuk olsun bu motosikletlere çok düşen olur :queen: :cherry:

biri demededen hemen ben diyeyim TVS apache al :p

şaka bir yana ikiside güzel motor. ben olsam herhalde harley derdim. ama seçim senin ikisindende pişman olacağını düşünmüyorum.

valla abi, ABD'de Harley'in fiyatı Yamaha'dan ucuz. Okuduğum tüm değerlendirmeler Yamaha'nın teknik olarak üstte olduğunu söylüyor. Burda, neredeyse 10.000 TL (yazıyla on bin türk lirası) fiyat farkı var arada.

hani aynı fiyat olsalar diyeceğim HD'nin adı vardır, teknik olarak daha kötü bile olsa alınır ama arada bu kadar para fiyat farkı varken bana göre değmez.

Tam hayal ettiğim motorları sormuşsun :)
İkisi arasındaki 10.000 TL'lik fark çok sıkıntı değilse kesinlikle Harley derim.
Merak ettiğim birkaç şey var, bu motorları istediğine göre yeterli tecrüben olduğunu düşünüyorum, ne kadar yol yaptığın ve bu aşamada hangi motor ya da motorları kullandığını merak ediyorum çünkü ben bu yolun başında sayılırım ve bu geçiş süresinde kullanabilceğim motorlar kafamı karıştırıyor:s

Harley her zaman Harleydir... Boşu boşuna dünyada efsane olmuş bir marka değildir... Chopper/Cruiser tarzı bir motor alacaksan tabiki Amerikan alıcaksın, japonlar sürat motoru yapsın mümkünse... Al harleyi, bir de Screamin Eagle egzos taktır. Yamahayla yanyana getir bi ara gazı ver bakalım XV950 kalacak mı ortalıkta, torununun torununa bile bırakırsın Harley'i. Fakat yamahadan max 10bin km sonra sıkılacaksın dostum...

Chopper sürecek adam gidiş/duruş/dönüş aramaz... Geçer orta şeride tın tın gider V-Twin'in şahane homurtusunu dinleye dinleye. Harley miss missssss.... :queen:

Son düzenleme:
Motosikleti
Dl650vstorm
motor alıcak adam hele hele chooper cruıser tarzı ise illaki mantığını herzaman 2. planda tutup. gönlündeki makinayı seçer :)
tekrardan cruıser alıcak olsaydım,benim fikrimde mantığımda gönlümdeki de xv 950 den yana olurdu ... harleyin bana göre tek artısı sağlamlığı. evet torunlarına bırakabilirsin doğrudur.ama hangimiz bi motoru satmadan yıllarca kullandıkki :cherry: bu benim bakış açıma ve kriterlerime göre böyle.seninki farklı olabilir tabi

YAMAHA :thumleft:

BENCE EN GUZELI İŞLETIM MALİYETI DAHA ekonomık

Harley gibi marka olabilmek zordur. Ben harleyi kötüleyen tavırlara katılmıyorum. Yakıt ve işletme giderleri biraz can yakabilir. Ama chopper/cruiser denince herkesin harley demesinin bir sebebi olmalı.

883 İron'ın servisi ne kadarda bir, Yağı suyu filtresi ne Kadara değişiyor bilen var mıdır?

Yamahayı alırsın, bir gün trafik ışıklarında beklerken yanına aynı segmentte bir Harley gelir modifiyeli egsozuyla. Yanyana beklerken adama böyle içli içli bakar pişman olursun almadığına... Bende Yamaha DragStar 1100 vardı ilk büyük hacimli motorumdu. Az önce söylediklerimin aynısı başıma geldi, Cobra marka egsozum vardı "ulan ne ses çıkarıyo bee" diye düşünür kendimi kral sanardım. Ta ki birgün bir Harley 1200 Sportster 48 Screamin Eagle egsozuyla yanımda durana kadar... Resmen motorumdan nefret etmiştim, abartmıyorum 15 gün sonra sattım...

Teknik özellik teknoloji olarak tabi ki japonlar ustun ama bu tarz motorlarda kim takar teknolojiyi...bütçe varsa Hallley olsun , hatta mumkunse 1200 cc karbüratör lu olsun

Yamahayı alırsın, bir gün trafik ışıklarında beklerken yanına aynı segmentte bir Harley gelir modifiyeli egsozuyla. Yanyana beklerken adama böyle içli içli bakar pişman olursun almadığına... Bende Yamaha DragStar 1100 vardı ilk büyük hacimli motorumdu. Az önce söylediklerimin aynısı başıma geldi, Cobra marka egsozum vardı "ulan ne ses çıkarıyo bee" diye düşünür kendimi kral sanardım. Ta ki birgün bir Harley 1200 Sportster 48 Screamin Eagle egsozuyla yanımda durana kadar... Resmen motorumdan nefret etmiştim, abartmıyorum 15 gün sonra sattım...

Şu da olur; meraklı meaklı motora bakanlar yamaha yazısını görmeyen bir açıdan bakıyorsa net soru; "abi harley mi bu?"

Yamaha deyince hönk derler :cherry: Geçen arkadaşın regali yıkatıyoruz, eleman sordu: abi harley mi bu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar