zeytin'in aynı soruyu mesajla da sordu, buradan tekrar cevaplayayım.
öncelikle 883'lük motorun torku son derece yeterli. eksikliğini hissetiğiniz hiç bir an olmuyor. herhangi bir vites ve herhangi bir hızda biraz gazı açtığında alet gidiyor. hiç merak etmeyin. olay süper. (0-100 6.5sn ufak modlarla 5.5 oluyor)
1200'lüğe gelince o bambaşka bir dünya. fabrika çıkışı 0-100'ü 4.5sn olan bir makina. 4.5 sn evet! az biraz modifikasyonla 4 saniyenin altına düşüyor ki; 0-100'de çoğu 600'lük racing makinayla kafa kafaya kalkacaksınız demektir bu. (max tork'un 3750 devirde geldiği bir makinada bir de)
ha tabi istediğiniz zaman 883'lük motoru 1200'e çevirebiliyorsunuz. ikisi de aynı motor bloğuna sahip. ki tamamen kullanıcıya kalmış. ben bu konuda herhangi bir ihtiyaç hissetmiyorum.
titreşim konusuna gelince, harleyin kendi tatlı titreşimi haricinde hiç bir hızda rahatsız edici bir titreşim söz konusu değil. ben genelde 110-120 gidiyorum ve gönül rahatlığıyla diyebilrim ki kendi süper rahat hissediyorum. ve genelde aklımdan geçen düşünce şu " ohh allaam süperim şahaneyim" oluyor. aptal bir gülümseme de cabası. (bu konuda 250'lk çinlilerle karşılaştırılmaması gerekiyor

)
barış : sportster aslında tam bir cruiser ya da chopper değil. daha çok standart bir motosiklet. hele ki ortadan kontrollü olanlar direk bildiğin motosiklet işte. honda shadow ile baya farklı modeller aslen.
daha önceden de dediğim gibi 883'lüğün az gelmesi ancak ciddi (racing) hızlanması isteyen insanlar için olabilir. yoksa yeter merak etme. farbika çıkışı 70nm @3500'den bahsediyoruz. ufak biraz mod direk 90'nm'ye çıkıyor zaten. yeterli merak etme.
14.000 liraya 9000 km'de bir sportster bence çok çok iyi. 9000 km bu makinalar için sıfırdan farksız. ve emin olun aldığınızda ne kadar müthiş bir karar verdiğinizi anlayacaksınız. ben her gün kendime "aferim lan emre şahane iş yaptın aslansın kaplasın" diyorum.
hele ki 2006 karbüratörlü modellerin hem sesi hem de modifikasyon rahatlığı çok farklı. bildiğin karbüratör. oyna babam oyna motorla
pişman olmazsınız merak etmeyin. bu kadar adam harley'i sırf üzerinde harley davidson yazıyor diye almıyor. o kadar da salak ya da artis değiliz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:32 ----------
mutlaka gerekli aksesuar olayına gelince; bu konu kişiye göre çok değiştiğinden hiç bilemiyorum.
bazısı gürültü sever, bazısı hız, bazısı konfor.
ben mesela 2-2 kesik egzostlardan hiç haz etmiyorum. hem çok gürültülü hem de motorun gücünü az da olsa azaltıyor. o konudaki tercihim 2-1'ler. ya da açık hava filtrelerini de; yağmurda çamurda kullanamayacaksam açık hava filtresi neyime diyorum.
şu an tek eklediğim; iki farklı ön cam biri uzun biri daha kasa. silivri doğası itibariyle rüzgarı fırtınası eksik olmayan bir yer ve şu naked motorda pek hoş olmuyor 45km hızında yan ya da ön rüzgarla karşı gitmek.
onun haricinde sportsterların süspansiyonları biraz serttir. düz yolda şahanedir ama az engebeye girince adamı parkinsonlu gibi titretir. o yüzden arkaya road king havalı süspansiyon aldım ama henüz takmadım (evet road king süspansiyonları sportster'a oluyor. harley'in güzelliği de o zaten. sonsuza kadar customize edebilirsin olayı)
arkaları değiştirip testleri yapınca, ön yaylara da el atacağım.
he bir de son olarak; sportsterlarda devir ve benzin göstergesi yok haberiniz olsun. şimdiye kadar eksikliğini hissetmedim hiç. (100 km'de bir ışık yanar, ışık yandığında en az 5 lt daha benzin vardır depoda), deviri de kıçınızla gayet iyi anlıyorsunuz sorun değil)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:37 ----------
ha bi de harley'nin ya da sportsterin şöyle bir kaderi var gittiğiniz her yerde;
racingciler tenekeci der, touringciler "peki ama şimdi bi karpuz alıp eve götürebilir misin bunla" der (ikisi de gerçektir)
ya arkadaş ben racing de severim touring de severim scooter da severim demeye kalmadan bu ve benzeri lafları mutlaka yersiniz
ama süper bir çözüm buldum buna, direk konuşan arkadaşı oturtuyorsun motora; bi bakıyorlar sonra ilk dedikleri şu oluyor; "ya yazın bunla yanarsın hava soğutma filan ahaha" diyorlar. sonra bi bin git deyin ve dönüşte suratlarını izleyin.
%99.9'u "hmmm vay be alette acaip tork varmış" demek oluyor. ve ondan sonra muhabbetin seyri değişiyor.
didişmek yerine paylaşmak en iyi sonucu veriyor :d
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:42 ----------
bu da ufak bi ek: