Harley Davidson kan kaybediyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amcalar burunlarından kıl aldırmıyorlar,bence insanlar biraz sancı çekmeliki yaptığı yanlışı anlasın belirli ülkelere vergiyi düşük tutsunlar biraz az kasansınlar fuar da gördük fiyatlarını maşallah havalarda uçuyorlar birazda yere insinlerki daha güvende olsunlar:cat:

nerde eski harleyler eski sağlamlık tokluk seri üretim,tüketici bilinçli artık...zarar etmeleri normal....

Müşteri portföyü şöyle düşünmüş olabilir:"Neden herkesin aldığı ve parasını hakketmeyen HD'yimi alayım? Giderim custom veya başka prestijli bir marka laırım(Triumph vs.)!" Böyle olduysa ve buda Amerikadaki patlayan balon ekonomiyle birlikte birleştiyse 700 işçi atmakla kalmazlar bence.

Uzakdoğu malları piyasayı ciddi tehlikeye sokuyor.Canlı örneği işte.Gerçekten harley davidson motosikletler biraz daha uygun fiyatlarda olsalar belki daha çok alıcı bulur.

iyi de, piyasa derken sadece amerikan ekonomisini hesaba katiyorsun. uzak dogu mallari satildigi zaman piyasa olmuyor mu? Yani senin ki can, benim ki patlican diyorsun gibi bir durum oluyor.

Ustelik politik kararlarimizda amerikaya bagimli olsak bile, dis ticaret hacmi olarak amerika bize hic de yakin degil.

selam herkese

çin malı......
bitiren bu işte.
artık motosikletlerin bellikısımlarında Tm yazmasını istiyorum.
ne kadar kötü olursa olsun Türk malı olsun.
inanın Türk malı olduğu için alırım...

Birader doğrudur Çin malı diye bilir herkes. Ama şöyle bir şey var. RAMZEY ismiyle vede KANUNİ MZ ismiyle bilinen motosiklet firmaları kısa bir zaman içinde yapılan motosikletlerinin birçok parçası TÜRK malıydı. Yani sıfırdan TÜRKİYE'de yapılıyordu ve bir arkadaşım o fabrikada çalışıyordu. Daha sonra bu motosiklet firmaları TÜRK'lere iş vermeyip bu parçaları çinden getirmeye başladıklarını söylemişler. Neden sorusun ise aynen şu cevap veriliyor; biz size yaptırdığımız eksoz nikelajının parasına Çin'de komple eksozu yaptırıyoruz deniyor. Yani konuyu toplarsak, bunu yapan Çin'lilerde olsa sonuçta bu işi yaptıran sonuçta gine TÜRK esnafıdır. Çinlilerin aslında dandik işçiliği vardır diye bilir herkes. Ama esasında öyle değildir. O çin malı diye bildiğimiz tüm motorlar aynı fabrikadan çıkıyor ve sadece parayı bastıran farklı isimlerde ve renklerde motosiklet getirtebiliyor TÜRKİYE' ye. Mesela bugün bazı YAMAHA HONDA motosikletler ile SONY PLAY STATİON, SONY CYBERSHOT gibi elektronik eşyalar Çin'de üretiliyor. ama belli şartlar ve kalite standartlarında üretiliyor. Bizim x marka motosiklet satıcımız Çin' e gidiyor. diyorki arkadaş bana 250 cc şu özelliklerde felan fıstık motor yap diyor ama 2000 ytl ye mal et diyor. Dolayısıyla Çin' li vatandaşta bizim esnafımızın isteği doğrultusunda motor yapıyor. Şimdi arkadaşlar mantıklı düşünürsek KEEWAY marka 250 cc bi cooper model bi motosiklet var fiyatıda 3.5 milyar felan . Ve bakıyorum motora alıcı gözüyle ama gördüğüm manzara şu adamlar o fiyatlarda yaptığı motoru eleştirecek olursak ortaya şu çıkıyor; Sadece ve sadece görüntüden ibaret ve beş para etmeyen bi motor çıkmış ortaya . Birader bi motor durduğu yerde bir senede çürürmü? O yüzden diyeceğim şuki Çin'den bize kaliteli motosikletde gelebilir ama millet parasına kıyıpta almaz 3 yerine beş verip iyisini almaz. sonra vatandaşda bundan yararlanıp 10000 km de parçalarını toplıyamıcamız motorlar yapar.

çüüşşşşşş ooohhaaaaaaaaaaa %2.5 kar kaybetmiş diye 700 kişi işten atılırmı yaw......biraz ucuz yapsınlar o zaman lanet olasıca motorlarını:farao:

ARKADAŞLAR İYİ HOŞ DİYOSUNUZ ÇOK PAHALI DİYORSUNUZDA HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ YADA ARAŞTIRDINIZMI NEDEN PAHALI OLDUĞUNU. SİZCE SADECE KALİTE VEYA GÖRÜNTÜSÜ VEYA NEY? ŞİMDİ O MOTOSİKLETİN PAHALI OLMASINININ ÖNEMLİ BİR SEBEBİ VAR. HİÇ BİR MOTORDA BULUNMAYAN BİR SESE SAHİP VEDE TAKLİDİ YAPILAMIYOR HARLEY DAVİDSON'UN MOTOR SESİ. ARTI EN BÜYÜK ÖZELLİĞİDE ŞU. FERRARİ'LER BİLİNDİĞİ ÜZERE. TAMAMEN EL YAPIMI OTOTMOBİLLERDİR. KAPORTASINDAN TUTUN PİSTONUNA SEKMAMNINA KADAR EL EMEĞİYLE YAPILAN OTOMOBİLLERDİR. İŞTE BİZİM PAHALI DEDİĞİMİZ HARLEY D. MOTORSİKLETLERDE AMERİKADA TIPKI BU ŞEKİLDE EL EMEĞİYLE YAPILIYOR VE EL EMEĞİYLE TOPLANIYOR. SAYGILAR

Son düzenleme:
Motosikleti
Dl650vstorm
ben çin malı herhangi bir motosikletin amerika piyasasına giriceğini ve tanınmış markaları zorlıyacağını düşünmüyorum .harleyin içinde bulunduğu kriz bence tamamen amerikanın kendi iç piyasa krizinden kaynaklanıyodur,örneğin adamlar seçime hazırlanıyolar bunun üretim yapan her sektörü etkileyeciği kanaatindeyim. konuyla ilgili en çok bilgiye haiz olabilecek üyelerden orada yaşıyan donald duck abimizin bi açıklama yapması en doğrusu olurdu.saygılar.

güzel bi chevy örneği var :
ya düzen sana uyacak ,ya da sen düzene.
yapacaksınız piyasa da rekabet edecek küçük cc uygun fiyatlı makinalar, ya da tüm ihtişamınızla batacaksınız.

Onemli olan Harley in Amerika da ki ve dunyada ki pazar payini kaybedip keybetmedigi. Bir firma bir sene %5 geriledi diye 700 kisi isten cikarmaz, bence Japonlara cok kan kaybediyorlar. Artik Harley isminden kaybetmeye basladi. Gecen gun bir motorcu arkadasim yazmisti, yaklasik 20,000 YTL lik 1-2 senelik Harley'in bazi krom parcalari pas tutmus. Yaziktir eger gercek ise.

Banene ya bana mı motor yapıyo sanki, amerika şirketi değilmi, adı var diye dayamışlar fiyatı...

Vah vahhhh çok üzüldüm. ::crying::Beter olsunlar. ::piloot:: Dünyanın kanını emerek, lüks içinde yaşamayı kendine felsefe edinip, Her iyi ve güzeli kendine reva gören bir anlayışın, bir motosiklet Firması köşeye sıkışmış. Çok üzüldüm çokkkkkk.::blusssh:::fool::::xs06::

%2,5 kar kaybediyolarsa o motorların fiyatlarını birazcık düşürsünler ev mi alıyoz motor mu

Banene ya bana mı motor yapıyo sanki, amerika şirketi değilmi, adı var diye dayamışlar fiyatı...

Bencede batarsa batsın benide ilgilendirmez...onları batması bizim yine birçok şirketten zengin hali ama neyse... bi ara amerikan mallarına protesto aklıma o geldi..

Çok satan mı büyük oluyo ?
En büyük mondial o zaman:p

+sonsuz................................................

En çok satan Honda :wiinkk: İkinci Yamaha. İnanmazsanız buyurun.

"Yamaha Motor Co., the world's second-biggest motorcycle producer after Honda"

Dünyada en çok satan marka Honda. Çinlilerin giremedikleri binlerce pazar var, ayrıca sizce ABD'de veya Avrupa'da Mondial mi daha çok satıyor, Honda mı? Dünya bizim mahalleden ibaret değil ki :)

bu kadar pahalı motorları kımse almadıgından ve sadece curuzurda yogunlasan bır makına tabıkı satamazz ve ıflasın esıgıne gelırr

cruiser olan hayranlık gün geçtikce azalıyor.Daha çok naked,touring,enduro bu en genel sebep

ikincisi harley marka prestji sayesinde hak etmediği bir fiyattan motorlarını satıyor

çüüşşşşşş ooohhaaaaaaaaaaa %2.5 kar kaybetmiş diye 700 kişi işten atılırmı yaw......biraz ucuz yapsınlar o zaman lanet olasıca motorlarını:farao:

Tum dunya otomobil ureticileri gibi onlarda compact orta seviye modeli yapmali uzak dogu ile savasmak adina. Koskaca Chevy bile seneler sonra durumu kabullendi gitti Daewoo satin aldi ve ucuz otomobil uretimine soyundu ve durumunu duzeltti aksi taktirde bugun o firmada ciddi krizler yasacakti.

dogru dedın dostum o lanet olasıca motorlarını daha ucuza satsınlar lanet olasıca pıslıkler:queen: tam amerıkalı agzı oldu beeea:p :p:p

3-5 milyar arası olsun herkes alsın, sürümden kazansınlar.

nerde eski harleyler eski sağlamlık tokluk seri üretim,tüketici bilinçli artık...zarar etmeleri normal....

bu kadar pahalı motorları kımse almadıgından ve sadece curuzurda yogunlasan bır makına tabıkı satamazz ve ıflasın esıgıne gelırr

kesinlikle katılmıyyorum :farao:
kalitesini bilmediğimiz motorlar hakkında bölesi acımasız eleştiri yapılmaz

harley, belli bi çizgisi,kalitesi kişiliği olan bi şirket. o çizgiden kaydığı anda hayranlarını kaybedicektir.

harbitürk "Aslında ucuzlar - Ama amerikada":cat:
euro fiyatıyla satılıyo tüm modelleri, biz paramızı euroya denklesek japonlardan daha ucuzlar. eleştirildiği kadar kesinlikle pahalı değil.

srm olayı evevt güzel ama dediğiniz gibi biraz pahalı normal gibi fiyat olsa neden bizimde harleyimiz olmasın. Çin malı ile hafta sonu yapacağımıza harley le yapmak ayrı tabi arnavutköyde ve ortaköy sahilde egzos seside ne güzel gider dimi.

İki hafta önce arkadaşımla tesadüfen Harley mağazasının önünden geçiyorduk. Motorları görünce mest olduk tabii, içeri de girdik. Ordaki arkadaş sağ olsun bayağı ilgilendi.

Hayır, Japonlara kıyasla çok pahalı değil. En ucuzu 800 küsür cc ve 10 bin avro. Japonlar ne kadar? Yamaha'nın 950'lik modeli 24 milyar, Honda'nın yeni Shadow'u 19 milyar mıydı? Yeni Transalp'ler falan da en az 17 vardır. Bunları alabilen Harley de alır.

Bir de adamlar acayip kampanya yapmışlar, ayda 260 avro gibi bir rakam aklımda kalmış mesela. Bilmem kaç ay vadeyle satıyorlar.

Kabul, Harley deyince akla çok sevimsiz şeyler de geliyor. Benim gözümde ırkçı, cahil, buna rağmen burnu Kaf dağında, iç savaşta Güney'in yenilmesini hâlâ hazmedememiş Amerikan hırboları canlanıyor mesela. Ama bütün bunlara rağmen Harley'lerin öyle bir cazibesi, öyle bir karizması var ki ben bile inkar edemiyorum.

Mağazadaki arkadaş bizi deneme sürüşüne davet etmişti, gelecek cumartesi gidebiliriz. Evet, heyecanlayım, evet, iple çekiyorum :p

Arkadaşım biraz delidir, hoşuna giderse kredi, borç harç alır o Harley'i :)

http://www.efsanemotor.com.tr/HDWEB/fiyat.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar