- Konu Yazar
CBR 250 ile başladım sonra 1000RR'a geçtim en son 3 ay önce Harley Davidson Fourty Eight aldım, hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biridir. Aşağıda yazacağım yorumlar Fourty Eight içindir, 883'ü uzun süre kullanmadım, sadece 1-2 tur..
Öncelikle titreşim falan hikaye. Evet motor titriyor ama sen bunu hissetmiyorsun. 48'lerde bir yay benzeri aparatla motoru şasiye direk bağlamamışlar ve motor havada titriyor, böylelikle sana çok fazla titreşim gelmiyor, gelen de emin ol hoşuna gidiyor.
Eğer hızla olayın bittiyse tam senlik bir motor, çünkü konforlu gitme hızın 80-100-110 aralığı.
Sesi için bir şey yazmama gerek var mı bilmiyorum ama mutlaka modifiye egzozlu almalısın, çok fark ediyor.
Biraz yağmurda yol tutuşu azalıyor ama çabuk alışıyorsun. İlk günler biraz kaydırdım kıçı ama sonra alıştım. Malum 1000RRdan geçince alışma sorunu oluyor, çok farklı tarzda iki motor.
Yaklaşık 25 kuruş yakıyor KM başına..
Bakımıydı, parçasıydı vs çok pahalı şimdiden haberin olsun. Olay almakla bitmiyor maalesef ama emin ol severek bütçe ayırıyorsun.
Sana tavsiyem ikinci el al, donanımlı olsun. Egzozu, hava filtresi, sisi barı, arka koltuk vs derken 4000 euro gider söyliyim.
Bir de daha geçen hafta servis bakımına gittim 2014 ve sonrası almayın diyorlar. ABS ve KeylessGo özellikleri sorun çıkartıyormuş çok fazla. En temizi sade olanı.
Ben de 883 alacaktım, bir arkadaşım gaza getirdi 48 aldım. İyi ki de onu almışım, iron kullanan arkadaşlar yetmediğini söylüyor, bir düşün derim..
Harley Davidson kesinlikle doğru tercih, bence motorların kralı. Kendini özel hissetmek istiyorsan, her bindiğinde keyif almak istiyorsan, arabalar sana yol versin, geçtiğin yolda herkes dönüp baksın istiyorsan HD almalısın![]()
Bilgiler için teşekkür ederim. Fourty Eight de beğendiğim modeller arasında, sadece fiyat olarak biraz daha pahalı. Electra Glide falan benim tarzım değil. Hiçbir zaman aşırı büyük motosikletlerden hoşlanmadım, K1200LT veya Goldwing gibi.