Selamlar
Hepinizin geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederim.
BUJİ
Bujiyi zevk için değiştirdik bize satan yerde bujinin biraz daha kaliteli olması halinde çalışmasının daha güzel olacağını söylemişti.Olduda.12 ytl ye markasını unuttuğum ama en kalitesinden bişey taktırdık.Eskisinide verdi bana al dursun yanında yolda kalırsan takar kullanırsın dedi.
130 KM
Bence bizim motorlarda 90ı geçmek diğer motorlarla 90ı geçmekten extra tehlikeli.Benim fikrimce bizim motorlarımız piyasa malı motorlardan bir kalite iyi ama genel olarak iyi değil.Diğer bir değişle kötünün iyisi.Aniden ne yapacağı belli olmaz hemde hiç.Stop eder eksoz düşer ön lastik fırlar Allah korusun ne olacağı hiç belli olmaz (kendi fikrimce yanlış anlaşılmasın motor ustası değilim)O yüzden mantıklı dikkatli gitmekte fayda var diye düşünüyorum.
İLGİNÇ ARIZA
Perşembe akşamı karşıya gittim.Leventten Maltepeye.Dönüşte 2.köprüden geleyim dedim bilirsiniz orası biraz uzun.Git git epey canım sıkıldı karanlık yollarda gece saat 11 civarı hafif yağışlı rüzgarlı (kask mont epey rüzgardan hırpalıyor adamı) Bu arada ayakkabı olarak böyle havalarda nalburdan 20ytlye aldığım kahverengi (bazı kuryerlerde var bilirsiniz) botları giyiyorum

şantiyeci botu diye arkadaşlar arasındada takılıyoruz.Tavsiye ederim sizede.Arkadaşın 250 ytlye aldığı %100 su geçirmez özellikli bileklikli Goretex botları bile su geçiriyor motor üstünde, benim şantiyeci botları banamısın demiyor

Polisler kurye sanıp bakmıyor bile bana

Neyse farımın dikine ilerlerken farın yanıp yanıp sönmesi epey tırsmama neden oldu.Noldu motorun içine şeytn mı girdi diye espri yaptım geçti.Eve doğru git gide kıpırdanması epey uyuzlanmama neden oldu.Biraz önce sanayiye gittim o tarafta işim vardı ustamada uğradım.12 ytl lik olduk ayak üstü

farım aptallamış içindeki tel bir deyip bir değmiyormuş değiştirdik düzeldi.
Farın altına gelen kısımda aşşağıya bakan yüzde iki adet yıldız vida ile açılıyor far.Bilginize.Sonra açıp lamba olarak xeon tibi bişey takıcam.
USTA ÖĞRETİLERİ
Motoru çalıştırırken farların kapalı olsun,
Sabah ilk çalıştırırken akünün ömrü için ayak pedalı ile çalıştır,
dedi...
MOTOR ÜSTÜNDE UZUN YOL YAPMAK
Tamircide epey usta motorcular vardı ben ezik ezik yanlarında takılırken 1400 lük choperlar racingler gelip gidiyor geyik yapıyorduk bir tanesi anlattı.Epey baba bir yamahası vardı ama modelini bilmiyorum.Oraya gittik buraya gittik 350km yol yaptım böle eve geldim kapıdan girer girmez yığıldım kaldım diyordu.Birisi 700 km den mi bahsetti ? Yamulursunuz bence.
Neyse arkadaşlar bugünkü durumlar böle.Müşterideyim şimdi motor aşağıda yatıyor.Birazdan atlar eve giderim.Yaz gelsede gezsek.
Hepinize iyi hafta sonları.