Hareket halinde motosiklet stop ederse ne olur ?

Merhabalar aklıma takılan küçük bir soru var 5. viteste hareket halindeki motosiklet aniden stop ederse biz debriyaj a basana kadar arka tekerlek kilitlenir mi ? Yoksa araça hareket eder mi ? Birde böyle bir senaryoda mekanik parçalarda hasar oluşur mu ?

Mavzer haklı hiç birşey olmaz ben makineyi kazıklattım az az fren sıkıyormuşum gibi yavaşlattı beni

Son düzenleme:
vites sistemine zarar verir.80le git stop etsin hiç bir şeye dokunma motor akmaya devam eder.ama yağlama kesilir vites sistemi zarar görebilir.çok tekrar oluyorsa baktırt

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Kucuk viteste stop ederse kitler

Aynen eğitimde başıma bu geldi. Motor altımdan uçtu resmen. Allahtan hızlı değildim, zaten o yüzden stop etti ya.

Ama şehir içi sürüşte düşük hızlarda stop ettirip anında debriyajı çekip geri çalıştırdığım da olmuştur.

düşük viteste sıkıntı yaşatabilir, büyük viteste bir şey olmaz. anında debriyaja bas usulca kenara çek.

3ncu vites ve altinda motor marka model ve ccye bagli olarak kilitlenme ihtimali olsa da dunyanin sonu degildir. Sanziman ustundeki yuk vites yukseldikce yumusar o yuzden mesela 5nci vites 140la giderken oldu da motor stop etti diyelim motor akar bir sikinti olmadan. debriyaj mars devam.

Ozellikle Ducati MV Agusta gibi italyanlar 1 ve 2nci viteste dusuk devirlerde motor isininca stop etmeye bayilirlar, bunlarda genelde duran trafikte 2 yerine 1le takilinir o yuzden.

Motosikleti
Honda CBF 250
Yüksek CC li büyük bir motorda 5. vites gibi yüksek hızlı viteslerde hiç bişey olmaz. Gazı kapatmışsın gibi düşün. Kompresiyon yaparak seni yavaşlatır.

1 ve 2. vites te düşük hızda kızaklama yapabilir ( Arka tekerleğini kilitleyebilir.) Öyle olduğunu anladığın anda debriyajı çekerek motorun akmasını sağlayabilirsin... Sonra frenle güvenli bir şekilde durursun.

yüksek viteste stop etmek motora hiç bir zarar vermez, motor tekerleğin tahriği ile dönmeye devam edeceği için yağlama da devam eder.

Düşük cc lerde anca 1 vites belki kilitler, motor kompresiyonu kilitlemeye yetecek kadar güçlü değil düşük cc lerde. Sistem yine aynı. Yağlama devam eder motora zarar gelmez. Arka lastik aşırı frenlerse debriyaj çekilip frenle güvenli bir şekilde durulur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar