Hangi şeritten gideyim?

Motosikleti
Mondial Virago 50i
İstanbul'da aynı şeritten huzurlu bir şekilde gidebilmek mümkün değil!

Duruma göre şeridini belirleyeceksin Kütükcan, trafik teröristlerine karşı hep uyanık olacaksın.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Takılmayın böyle şeylere, sizinde farkında olmadan yaptığınız hatalar diğer sürücüleri çileden çıkartıyor olabilir. Zırt diye arabaların önüne atlıyoruz , aralardan geçiyoruz aynada bi varız bi yokuz, yanından gectimiz arabaların aynalarına takmamızı hic saymıyorum :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben mail attım cevap bekliyorum :)

Bundan 2 sene önce o zaman pırpırım yoktu bisikletle normal 30la giderken karsımdaki kadın cukurdan kaçayım diye bana çarptı ben kaputun üstüne bir güzel yapıstım,ön camıda kırdık,bisiklet zaten sispansiyona kadar dağıldı,kafa yarıldı,ayağa kaltık kadını parçalyacaktım ama hırsımı arabasından cıkardım(bisikleti kaldırdığım gibi arabanın üstüne)şimdi aynı olay motosiklettede basımıza gele biliyor yüzden biz 4 tekerleklilerden daha dikkatlı olmalıyız.:pr:

gerçekten arkadaşlar söylenenlere katılıyorum. ben de uzun yıllardır otomobil kullanıyorum ve trafikte bazen çıldırıyorum. insanlar o kadar ihmalkar ve umursamazki. 2 saniye bile beklemek zor geliyor.
bazen benim de kafam atıyor tabi. ama otomobil içinde olduğum için biraz rahat davranıyorum.
özellikle arkama takılıp, yol verme şansım olmasa bile (sağ şeridin dolu olduğu zamanlarda) yol isteyip sıkıştıranlardan nefret ediyorum. genellikle bu tiplere önce müsait bir yerde yol veriyorum ve aynen arka plakalarına yapışıp yol istiyorum. sellektör korna ne varsa. çünkü gidip bir daha başkasına yapmamaları için. sonra kendimi rahat hissediyorum. ohhh....

Ben orta şeridi kullanıyorum o gibi durumlarda. Allah'a şükür daha dengesiz bi sürücü ile karşılaşmadım Antalya'mda. Diğer durumlarda sağ şeridi ortalıyorum. Sağ şeridin sağından gittin mi ya görmezlikten geliyor, ya da çok yakınından geçiyorlar. Ortalamış giderken hızım 60 km oluyor genel de. Hiç zorluk çekmedim desem tabii ki yalan olur. Ama rahatsız olmuyorum.

Sevgili Kütük,

Bana göre Türkiyede iyi motosiklet kullanabilmek için en önemli şart, öncesinde araba ile uzun bir tecrübe sahibi olmak. Diğer bir deyişle, "Trafiği iyi tanımak" şart !

Eğer trafiği iyi tanırsan, bu tür sürücü davranışlarını çok iyi bileceğinden, riskli bölümlerde dikkatini ve pozisyonunu daha iyi ayarlayabilirsin.

Aynen katılıyorum. Kısmen düşmanını tanı düşüncesini uygulamaya geçirmek gerekiyor. Zamanla görüyorum ki daha önceden otomobil ile trafik tecrübesi olan arkadaşlarım, sadece motor kullananlara göre daha iyiler. Sebebi ise trafiği okuma yetisinin gelişmiş olması.

arkadaş ne hızla hangi şeritten gidersen git millet motoru tarafiğin bi parçası saymıyor üstü kapalı değil ya yaya zannediyolar kaldırımdanmı gidelim( gidenlerde varya neyse) bide takip mesafesi koymuşsun gidiyosun arkadan adam sellektör yapıyor önde araç var manyak özellikle ticari araç kullananlar adam yapışıyor arkana sanki ambulans ulan yazarken bile sinirlendim tutmayın beeeeeeeeeeni:pr:

Süper Moderatör (BBRR)
Reklektif yelek bencede hem gece hem gündüz giyilmeli.

Aynı sorunu bende İstanbul izmir gibi büyük illerde sıkışık ve akan trafikte yaşadım. En mantıklı şerit orta şerit . En sağ şerit çok ama çok tehlikeli özellikle çıkışlarda orta veya en sol şeritten direk üstünüze kırıyolar . Bir iki çıkış sonrası her çıkışta tedirginlik yaşamanıza neden oluyor. gece geç saatlerde trfaik çok açık olduğunda en sol şeritresmen bir ölüm şeridi haline geliyor .. Siz 120-130 km ile seyrederken adam 200 km üzeri süratlerle daha size 100 m kala selektör yapmaya başlıyor. o sürattte kendinizi sağa atmak oldukça tehlikeli bir hal alıyor. en mantıklı şerit orta şeridin tam ortasının bir tekerlek solu .. size yaklaşan araba solunuzdan geçebiliyor .. en sol şeritten biri önünğze kırarsa siz orta şeridin solunda olduğunuzdan hala sağa kaçış için şansınız kalıyor. çok sıkışık trafikte emniyet şeridi oldukça risk taşıyor . her an önünüze bir araç kırma ihtimali yüksek oysa yolun en solunda çizili alanla refujlar arasında kalan ortalama 70-80 cm enindeki şerit gayet mantıklı.. akışkan trafik dediğimiz en sol şeridin 100 km civarı süratlere izin verdiği zaman en sol şeridi kullanmak ise en mantıklısı en sol şeridin biraz sağı yani kaba bir hesapla en sol şeridin ortasının bir teker eni sağı diyelim buna .. Yani bir dallama illa sollayacam derse şerit dışına çıkmadan yol vermek mümkün olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bende genellikle orta şeridi kullanırım ama şerit hıza bağlıdır benca çok yavaş gidersen en sağdan gazı kökleyeceksen en soldan ve öndekileride uyandıraraktan sellektör ile yoksam ne sinyal ne ayna kontrolü direkt babasının yoluymuş gibi kırıyorlar önüne tecrübe ile sabittir durup bağırınca adam sinyali yakıyo bide dalga geçer gibi yada geçen bayanın yaptığı gibi çok özür dilerim diyorlar acaba çarpıp öldürse birilerini gidip ailesindendemi özür dileyecek

kardeşim en güzeli biz yolları kullanmayalım hepimiz alalım kros dag dan bayırdan gidelim :)
zaten araba kullananlarda öyle istiyor:pr::pr::pr:

bu bence motorsıklet sorunu degıl trafıkte olunca arabada kullanılsa aynı ınsanlarla yasadıgımız ıcın yıne aynı seyler oluyor.fakat benım tecrubelerım sunlar,kesınlıkle hangı serıdı kullanıyorsanız hızınıza baglı olarak tabıı ,serıt ortasını kullanın 1.sı kendınız ıcın daha fazla manevra yapacak alan ayırıyorsunuz,arabalar sagınızdan veya solunuzdan gecemıyor ama devamlı aynalarınızı kontrol edınız eger arkanız bossa ıkı serıdın orta cızgısını kullanın bence kavrama daha fazla olur.elbette sız bunları bılıyorsunuzdur ama ben belkı bılmeyen yada dıkkat etmemıs suruculer ıcın aktardım.ozellıkle saga yanaık gıden arkadaslar cok buyuk tehlıkelere yasayabılır.bunlar onemlı.

araba kullananlarda bızım yakınlarımız bır taraftan onlarıda egıtmemıs lazım.benım erkek kardesım ben motorsıklet kullandıgım ıcın benım yasadıgım tehlıkelerı bılıyor ve artık daha dıkkatlı oldugunu soyluyor motorsıklet le yol verdıgını onları cok uzaktan takıp etıgını soyluyor.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
evet bugün aynından aldım bitane iş elbisesi satan yerlerde mevcut özellikle gece çok işe yarar 8 ytl.
Reflektif yelek alırken dikkat edin cırt yerine fermuarlı olması daha iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar