Hangi şeritten gideyim?

Dün sabah katıldığım bir basın toplantısından sonra Tarlabaşı'dan Taksim yönünde, Tüyap civarlarında 40-50 gibi bir hızla sakince gidiyordum. Üç şeritli yolda en sağdan giderken, ilerde orta şeride geçeyim diye düşündüm. Aynadan bakınca beyaz bir Renault Broadway'in sol şeritten sağa daldığını gördüm, daha da yavaşladım. Adam tuttu, 20 m mesafedeki sokağa en sol şeritten dalış yaparak girmeye kalktı. Fren yaparak daha da sağa kaçmama rağmen aramızda 10 cm mesafe ancak kaldı, bir de durup camı açıp laf etti. Huzurlu gezinti modunda olmasam inip dalardım, zaten korumam tam, 2 siklet üstüme bile saldırabilirim diye umuyorum :wiinkk:

Bu olayı anlatma sebebim şu: Peki ben hangi şeritten gideyim? Sağdayken birileri önüme dalıyor, orta şeritte soldaysam sağımdan, sağdaysam solumdan tehlikeli biçimde geçiliyorum, ortalamışsam her iki yandan da geçmeye kalkıyorlar, sol şeritte plakama plaka değdirmeye çalışıyorlar. Ne yapayım, nasıl süreyim?

fırat bence tip şahsiyetsizlerin olduğu yollarda nereden gidersek gidelim tehlike yaşarız:cat:

Abi bi daha Taksim/Tarlabaşı'nda bu tür olaylar olursa direk bana ulaş :p
iş yerim hemen TRT'nin arka binasında... :)

işin şakası bir yana, artık diyecek laf kalmıyor malesef nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor... :farao:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şerit sorun değilki burda şimdi,kişiler problemli,direksiyon başına geçen aslan kesiliyo yollarda,şeriti pek takan yok malasef ,yani yol durumuna ve araçlara dikkat edip ona göre şerit kullanılacak artık,olmazsa artık slalom yapılacak :)

motorlara saygı olmadığı ülkemiz de şerit fark etmez hep tehlikedeyiz onun için çok dikkatli motor kullanmamız lazım ben size göre daha şanslıyım çünkü ufak ilçede yaşıyorum.
Ve motor kullanıyorum İstanbul gibi dünya sehrin de motor kullanmak için sadece kullanmasını bilmek yetmez şans da lazım kazasız sürüşler dilerim

Ben size OMM'nin Motosiklet Yol Sanatı Kitabını okumanızı öneriyorum. Ben bir süredir okuyorum ve uygulamaya çalışıyorum. İnanın araba kullanmam bile değişti. :cat:, Tavsiye ederim.

yol üç şeritliyse gittigin şeridi ortala öyle seyret bence ben öyle yapiyorumsahil yolunda falan sag seritten seyrederim E-5tede kesinlikle emniyeti kullanmam hep sag şeritten giderim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bulunduğumuz şeridin Sağ Kısmına Yakın Gitmeliyiz. Tarfik Teröristlerine Karşı Motorla Birşey Yapamazsınız Herzaman Sabırlı Sakin Olmayı Deneyin.

Ben size OMM'nin Motosiklet Yol Sanatı Kitabını okumanızı öneriyorum. Ben bir süredir okuyorum ve uygulamaya çalışıyorum. İnanın araba kullanmam bile değişti. :cat:, Tavsiye ederim.

Bu kitabı aradım, ancak bulamadım. Satın alabileceğim bir yer biliyorsanız lütfen haber verin.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
onlardan daha hızlı olacaksın

Forumdan Uzaklaştırıldı
fırat abi senlik bişiy değil o zihinsel özürlü yaratıkların düşüncesizliği..

sen hızının gerektirdiği şeritten tam korumalı ve kurallara uyarak sürmeye devam et..

aslında motorun önüne 1 tane mitralyöz bağlıcan 2 arkaya keleş bak ozaman yaklasıyolarmı..

yada polis montu giyecen..

hani şu kendi şahsi motoruyla evden işe işten eve giden ve üstünde polis üniforması olan vatandaslardan bahsediyom onlar gibi bi mont giysek biraz daha dikkatli olurlarmı ben sivil motorlu polisleri takip ediyorum ve otomobil motosiklet vs hep ona öncelik tanıyolar..

bende sırf bu yüzden daha büyük bir motor almayı düşünüyorum bence en güvenlsi soldan kapatıp gitmek

Sevgili Kütük,

Bana göre Türkiyede iyi motosiklet kullanabilmek için en önemli şart, öncesinde araba ile uzun bir tecrübe sahibi olmak. Diğer bir deyişle, "Trafiği iyi tanımak" şart !

Eğer trafiği iyi tanırsan, bu tür sürücü davranışlarını çok iyi bileceğinden, riskli bölümlerde dikkatini ve pozisyonunu daha iyi ayarlayabilirsin.

Bir diğer söylemim de, motorların trafiğin bir parçası olabilmesi. Yani aralardan giden ya da sağ şeritin sağ tarafından yavaş sürat ile seyreden bir motor, trafiğin bir parçası değil de sanki ekleme imiş gibi algılanıyor.

Bir de sağ şeridin sağına yanaşmak, "Üstüme direksiyon kırıp, beni yoldan kenara ittirebilirsin" diye tabela taşımak gibi bir şey...

Eğer sağ şerit kullanılıyorsa arabaların sol lastik hizasına gelecek şekilde yol almak gerekir.

Yukarıda yaptığım genellemelerden sonra, senin soruna şöyle cevap verebilirim. Bana göre orta şerit motosikletler için ideal, tabii yeterli sürati sağlayabiliyorsa. Eğer sağ şeritten gidilecek ise, hızlı sapılabilen yol ayrımlarına yaklaşmadan önce olası riskleri hesaba katarak, bir sol şerite geçmekte fayda var.

Not: motorlara saygı yok diye dert yanmadan önce motorcuların %90 ının da hiç bir trafik kuralına ve öğesine saygı duymadığını da bilmek gerekir. Maalesef !

Not 2 : Korumalara güvenme ! Ne motor sürerken ne de kavgaya karışmak için. Eğer huzurla mod'da değilsen motor kullanma !

Son düzenleme:
Bence sağ şeridi kesinlikle kullanma derim çünkü orası volta atanlar- yolcu arayanlar ve kendini güvende hissetmek isteyen yaşlı ve bayanlarca zaten
yeterince kargaşa halinde ve duran her aracın kapısı açılıp başını belaya sokacak potansiyel bir şerit.

Şahsi kanaatim orta şeridi kullnman ve sollamalarda ise tamamıyla en sol
şeridi tercih edip sonra çizgine dönmendir.Malum çok yavaş giderek insanlarda
sahte bir rehavet ve güven duygusu oluştuğundan çok daha tehlikeli davranışlara sebep oluyorlar...

Not: motorlara saygı yok diye dert yanmadan önce motorcuların %90 ının da hiç bir trafik kuralına ve öğesine saygı duymadığını da bilmek gerekir. Maalesef !

kesinlikle katılıyorum daha geçen gün kırmızı ışıkta duruyorum arkamda bi tanesi gaz veriyo biraz kenara kayıp kafaya çıksın diye sağa yanaştım öküz yanıma gelip sen motorsun ne duruyorsun gitsene ışıkmı bekliyorsun diye fırçasını basıp kırmızı ışıkta bastı gitti ölürmüsün öldürümüsün :pr:

özellikle otoyollarda motor güçlüyse, sol şeridin solu bence en güvenli yer. en tehlikeli yer ise sağ şerit ve emniyet şeridi..

fark edilmek bir problemse kiiiiiiii büyük problem. reflektif yelek giymenizi öneririm. çok faydası olduğunu göreceksiniz

Son düzenleme:
Motosikleti
Dl650vstorm
özellikle otoyollarda motor güçlüyse, sol şeridin solu bence en güvenli yer. en tehlikeli yer ise sağ şerit ve emniyet şeridi..

fark edilmek bir problemse kiiiiiiii büyük problem. reflektif yelek giymenizi öneririm. çok faydası olduğunu göreceksiniz

evet bugün aynından aldım bitane iş elbisesi satan yerlerde mevcut özellikle gece çok işe yarar 8 ytl.

Başka ülkede insanlar tesadüfen ölüyor, oysa bizde tesadüfen yaşıyoruz..:cyclopsan :pale:

istediğin şeritte git yine de kurtuluşun yok.
maalesef ben şuradan ya da buradan git diyemiyorum zira nereden gidersem gideyim bir şekilde birisi muhakkak çıkıyor / çıkar. kullanıcının kendisine ve çevresine olan saygısıyla alakalı.
motor kullanıcıları için de durum farklı değil. çevir bir taksi sürücüsünü ya da dal bir taksi durağına bir çay iç biraz sohbet et bak onlar neler söyleyecekler motor kullanıcıları hakkında.
olabildiğince relax ol otu boku kafana takmadan motor kullan bak ne güzel oluyor. yoksa vay önüme kırdın vay sinyal vermedin ...... evin yolunu bulamazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar