Hangi Honda Scooterını almalıyım?

Valla yanlı bir cevap olacak ama ilk motorum olarak pcx aldım geçen sene, çok güzel bir şey. Başka hiçbir şey kullanmadığımdan objektif olamayacağım. Ben niye şimdiye kadar arabayla, park yeriyle, trafikle uğraşmışım ki dedirtiyor. İnsanın eli ayağı hakikaten. Ben geçen sene 155'a almıştım. Bence 175 fena fiyat değil.

Yol konforu bel fıtığından yakın zamanda ameliyat olmama rağmen gayet iyi. Yakıtı 2.4 civarı. Çok sakin kullanmıyorum. Bakımları ucuz. Rodajı 600 lira, 3 bin bakımı 1600 lira. Malzeme kalitesi güzel sınıfına göre.

Sh'ı da büyük lastiklerden dolayı merak etmiyor değilim. Konfora nasıl etki ediyor acaba.

F54

sh tarzı scooter lar ın oturma pozisyonu çok kötü bel ağrısı yapıyor
kışın soğukta farın altından girin rüzgar gel çevresinden sırtınıza kadar vuruyor
ben bu yaşıma kadar bel ağrısı edir bilmezdim dio aldım alalı belim ağrıyor zaten satışta eğer satarsam araba alacağım yok almazsam pcx veya spacy alırım

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
sh tarzı scooter lar ın oturma pozisyonu çok kötü bel ağrısı yapıyor
kışın soğukta farın altından girin rüzgar gel çevresinden sırtınıza kadar vuruyor
ben bu yaşıma kadar bel ağrısı edir bilmezdim dio aldım alalı belim ağrıyor zaten satışta eğer satarsam araba alacağım yok almazsam pcx veya spacy alırım
Bel korumasi olunca, mont da giyince hic bisey olmuyor. Medley, sh, dio gibi tunelsiz scooterlar dahs fonksiyonel, gidon altina as torbani marketten eve gibi gibo

F54

hocam, bu seçeneğe de bakın.
mobilup, peuogeot'un distribütör firması. epeyce şehirde şubeleri var.
10 bin'e lastikleri değiştirdin mi honda'nın yarı fiyatına 16" jantlı, ön-arka abs'li motosikletin olur. hava soğutmalı ama 170 cc.

fiyatı güzelmiş yedek parça/sarf malzemesi varsa bence alınır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada 22500 km oldu dio kullanıyorum çok ekonomik ve sağlan bir motor geçen varyatörü açtım balatalar bagalar ve kayış durumu güzel temizlik yapıp topladım yani sıfır dio alıp adam gibi sakin kullanırsan 40000 km yağ lastik balata dışında masraf açmaz

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
@Motoseverrr kayışı sordum dün. Hepsi oem’miş alternatif alacaktım ama bulamadım diyor. Üstelik alfa servisi var bu adamın. Sanayinin içinde yani.

• Wow
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
@Motoseverrr kayışı sordum dün. Hepsi oem’miş alternatif alacaktım ama bulamadım diyor. Üstelik alfa servisi var bu adamın. Sanayinin içinde yani.
aprilla satan bile bu modeller icin "aman abi, satmak bile istemiyoruz" demisti bana. Hatta manisadaki bayi stelvio ya da mandello alana hediye ediyordu😂

6 aylık sh 125 kullanıcısı olarak motorda abs olması 4 kez hayatımı kurtardı bu arada lastik ebatlarının buyuk olması süspansiyonun ıyı olması bunlar artı avantajlar
boyunuz 1,70 altı ise kullanımız zor olacaktır cunku sele kısmı yuksek ve bır dezavantajıda selenın sert olması onuda konfor sele ile çözebilirsiniz diye düsünüyorum

Öncelikle eğer hemen satmam uzun yıllar kullanırım diyorsanız, ödeme koşullarının kolaylığı ve motor sağlamlığı bakımdan SYM ve Kymco bakabilirsiniz. Ancak nakde sıkışmanız durumunda satma süreciniz sancılı geçecektir. Nerden baksanız 35% civarında değer kaybı ile satarsınız ve daha uzun sürede satarsınız. Kaldı ki bir de lastikleri değiştirmeniz hayrınıza olacaktır.
Bunlar bir yana eğer Honda' da karar kıldıysanız sürüş dinamiklerinize de uyuyorsa SH125 şehir içinde gerçekten fark yaratıyor. PCX e göre oturuş pozisyonu yüksekte. Tecrübeniz yoksa ve boyunuz 170 altındaysa SH hiç bakmayın. ABS li PCX e yönelin.
Ben 2 3 haftadır SH kullanıyorum. Daha bugün köprü yolunda bir arabacı önüme kırdı. Anlık bir refleks ile yolun sağındaki su kanalının içinden geçerek paçayı kurtardım. Emin değilim ama büyük jant ve denge unsurları beni bu kazadan kurtardı diye düşünüyorum. Ancak selesinin çok sert olduğunu da bilmeniz lazım. Bir de şöyle bir durum var, SH ın malzeme kalitesi bana PCX ten de Forza dan da daha iyi gibi geldi. Kaliteyi hissettiğinizde de kendinizi daha iyi hissedersiniz.
Bayilerde test motorları oluyor. bulunduğunuz yerde test edebileceğiniz bir bayi varsa test edip hangisi hoşunuza gittiyse onu düşünebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar