hangi GPS CİHAZİ ve nereden kaça bulunur

en güzeli cep telefonu atın haritaları cep telefonuna ister online ister manuel offline izleyin gitsin

GPS ile Navigasyon cihazlarını karıştırmayalım.

Navigasyon cihazları yön belirlemek için kullanılır.Fiyatları daha uygundur.içerisindeki seyrüsefer haritasına başlangıç ve varış noktasını girersiniz,sizi götürür.

GPS denilen alet biraz da outdoor sporlara uygundur.

benim kullandığım Magellan explorist 500'le hem kendi haritanızı oluşturabilirsiniz,hem iz kayıtları yapabilirsiniz (pirinç atma olayı) hem de google maps'den çıkardığınız rotayı SD karta yükleyerek gps ile navigasyon yapabilirsiniz.ayrıca alan ölçümü yapabilirsiniz.

yaklaşık 7 saat açık kalabiliyor.dolayısıyla motosiklette harici elektrik gerekmeyecek,

yardımcı programlarla geçtiğiniz rotanın haritasını oluşturup hiç orayı bilmeyen arkadaşlarla paylaşabilirsiniz.

Sevgili Airman, Veyis hocam (Naci63) Magellan Explorist 500 için harita arıyor. Yardımcı olabilirmisin?

szr

Arkadaşlar uydu bağlantılı altimetre ve pusula ile
barometrik altimetre ve elektronik pusulayı karşılaştırdığımızda hangisi bize daha doğru verileri sağlar ; uydu bağlantılı olan mı yoksa barometrik olan mı ; mantıken bakarsak uydu bağlantılı olanın daha az hata payı var gibi geliyor bana ama:silent:

ama gpstürk sitesinde şöyle bi cümle ile karşılaştım ''Barometrik Altimetreli GPS’ lerde (Sportrak Color ve Meridian Platinum modelleri) yükseklik hassasiyeti 5 metre altında, altimetresiz normal WAAS uyumlu Magellan GPS’ lerinde ise yükseklik hassasiyeti 10 metre altında olmaktadır. '':silent:

Son düzenleme:
Arkadaşlar uydu bağlantılı altimetre ve pusula ile
barometrik altimetre ve elektronik pusulayı karşılaştırdığımızda hangisi bize daha doğru verileri sağlar ; uydu bağlantılı olan mı yoksa barometrik olan mı ; mantıken bakarsak uydu bağlantılı olanın daha az hata payı var gibi geliyor bana ama:silent:

ama gpstürk sitesinde şöyle bi cümle ile karşılaştım ''Barometrik Altimetreli GPS’ lerde (Sportrak Color ve Meridian Platinum modelleri) yükseklik hassasiyeti 5 metre altında, altimetresiz normal WAAS uyumlu Magellan GPS’ lerinde ise yükseklik hassasiyeti 10 metre altında olmaktadır. '':silent:
barometrik altimetre doğru kalbire edildiği taktirde, gps ise hassasiyeti 2-3 metrelerdeyse, neredeyse aynı yükseklik değerini veriyor. ama gerçek altimetre ne uydudan alınır nede barometreden, haritalamada kullanılan altimetreler çok daha gelişmiş ölçüm aletleridir ve gerçek sonucu onlar verir. elektronik pususla dünyanın manyetik kutbuna göre çalışır, klasik pusuladan farkı yoktur, gps e bağlı pusula ise sadece hareket halindeyken çalışır.

barisozcetin , teşekkürler; peki neden haritayı güncelleme ihtiyacı duyarız; atıyorum x sokakta y pastanesi var ve ilk güncellemeden sonra bu y pastanesi x sokağından z sokağına taşındı ve biz haritayı güncellemedik, hala x sokağında mı göreceğiz:) ya da ben daha çok şehirlerarası ve binaların az olduğu yerlerde kullanacağım buralarda haritayı güncellesem ne işime yarıyacak ki; biraz kafam karıştı:p
değişen yollar ve POI ler için güncelleme yapılır, büyük şehirlerde detay ve POI ler daha doğru gösteriyor sanırım, ayrıca gps ler geçtiğiniz yerlerde iz bıraktığı için kaybolma söz konusu olmaz, yani hassasiyet düşse bile veya yol olmayan bi yerden gitseniz bile kaybolmazsınız. misal karadenizde yaylaya çıktınız, bilmediğiniz bi yerlerdesiniz ve sis bastırdı görüş mesafesi çok düştü, aynen geldiğiniz yoldan geri dönmenizi sağlar bıraktığı iz sayesinde.

Son düzenleme:

szr

Arkadaşlar; Garmin 60csx kullanım kılavuzunu incelerken gözüme şöyle bi not çarptı;
''UYARI: Bu ürün, ambalajı ve elemanları California eyaletince kansere, doğum kusurlarına ve tekrarlayabilen zararlara sebep
olduğu bilinen kimyasallar içermektedir. Bu bildiri California eyaletinin 65. önerisine göre sağlanmıştır. Herhangi bir sorunuz
varsa ya da ek bilgiye ihtiyaç duyarsanız, web sitemize başvurun. www.garmin.com/prop65.''

bu konu hakkında bilgi ve tecrübeleri olan arkadaşlar varsa sevinirim ; bir de yol bilgisayarı özelliğini kullanırken hız göstergesini km/s cinsinden görebiliyor muyuz? Teşekkürler....

1 aydır bende bu gps navigasyon aletleri uzerine sıkı bi arastırma yapiyorum.gelen yaza bi bulgaristan turumuz olucak kısmetse ozellik bu geziden ötürü boyle bi alet işimi cok kolaylastırır.verhasıl hangisini alıcama tam karar veremedim gps mi navgiasyonmu yoksa herikisidemi.benim oyle sokak sokak yer bilen cok kampsamlı bi alete ihtiyacım yok.gidiceğim şehirleri yazayım bana yolumu doğru bi şekilde tarif etsin baska bişi istemiyorum.bunun içinde benim için navgiasyon uygun olur düşünüyorum.yoksa 200ytl daha ver bi gps alınmı dersiniz.demek istediğim cok bi ozellik istemiyorm yolumu doğru gostersin yter.
birsürü marka var bunların sunduğu harita güncelleştirme hizmetleri biryazılımdan mı cıkıyor yoksa a markasının haritası daha iyi b markasının haritasmı boyle bi karsılastırma yapılabiliyormu.her markanın verdiği harita ayrımı??

Son düzenleme:
deli çerkeş,e çok teşekkürler.keşke forumdaki arkadaşlarda bu deli gibi olsada doğru ve yararlı bilgilere kolay ulaşabilsek

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Okudukça kafam karıştı.Ancak şöyle özetlersek :

1.Dünyanın manyetik alanına göre değil , uydudan veri alan bir sistem olmalı.
2.Motosiklette kullanacağımız için bir elektrik bağlantısı kurup şarj halinde kullanmalıyız.
3.Özelikle endurocular için çok faydalı olan özellik , iz bırakma özelliği olmalı ki , kaybolursak aynı yoldan geri dönebilelim.
4.Yazılımı orijinal alıp kırık versiyonlarla uğraşmamak gerekli.

Sonuç olarak bu özelliklerin hepsini taşıyan tavsiye edebileceğiniz cihaz nedir ve kullanılmasını tavsiye ettiğiniz yazılım nedir?

Ben de toshiba g900 cihaz var ve windows mobile işletim sistemi var.Sizce ayrı bir gps cihazı almama gerek var mı?Yoksa bluetooth gps işimi görür mü?G900'le navturk gibi yazılımları kullanabilir miyim?

Bu konuda bende zamanında arayış içerisinde oldum vede araştırma yapmıştım.Motosiklet için en uygun cihaz Garmin Zumo xxx serisi bişeydi.Dış ortamdan (Nem,toz pislik) etkilenmiyordu.Fiyatı oldukça pahalı idi 550€+KDV.
Ben bu işe bu kadar bütçe ayırmamıştım.Mediamarkta Blaupunkt lucca 3,3 gördüm.Fiyat oldukça uygundu(199 YTL).
Bu konuda biraz araştırma yapmıştım kendi çapımda,Cihaz PNA idi.İçinde Windows CE v5.00 işletim sistemi ve İGO6 ile satılıyordu.Düşünmeden aldım.İgo6 2006 versiyonu idi.İlk yapmam gereken versiyonu güncellemek vede güncel haritaları yüklemek idi.Bu ilk başta bu cihazlarda zahmetli.İlk önce cihazı unlock ettim, daha sonra start menusunu boşalttım.Cihaz artık normal windows gibi açılıyordu.Ben istersem GPS olarak kullanıyordum.Bununla birlikte çeşitli formatlarda video playerlar, oyun programları,word,excel,power point mp3 player vs.Windows CE ile çalışabilen programları internette bularak yükledim.
Neden sadece GPS olarak kullanayım ki pocket pc'yi.
Navigasyon programını İGO8 3boyutlu ile değiştirdim ve güncel haritaları yükledim.Cihaz 4 Gbate a kadar sd destekliyor.Sd den yüklediğim divx film izleyebiliyor,mp3 dinleyebiliyorum.
Şimdi gerek varmı 500€ verip pahalı cihaz almaya.
Motosikletime montajda hiç sorun yaşamadım,cam vantuzu temiz depoya mukemmel yapışıyor.Motorumunsol grenajına Topkapı/Cevizlibağ otoshop aldığım 2'li 12 vd soketi monte ettim. Hem GPS'i besliyorum,hemde cep telini şarz edebiliyporum.
Fikir açısından motorumun resmini ekliyorum.Resimdeki GPS de o zaman İGO6 yüklü idi

http://img139.imageshack.us/my.php?image=moto6.jpg

12V soket uygulaması yapacak arkadaşlara tavsiyem benim gibi oto aksesuarcıdan almamaları yönündedir.Marine tip tercih ediniz.Su-nem içini paşlanmasına sebep oluyor.Tekne malzeme-aksesuar mağazalarında bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar