Bu konuda bende zamanında arayış içerisinde oldum vede araştırma yapmıştım.Motosiklet için en uygun cihaz Garmin Zumo xxx serisi bişeydi.Dış ortamdan (Nem,toz pislik) etkilenmiyordu.Fiyatı oldukça pahalı idi 550€+KDV.
Ben bu işe bu kadar bütçe ayırmamıştım.Mediamarkta Blaupunkt lucca 3,3 gördüm.Fiyat oldukça uygundu(199 YTL).
Bu konuda biraz araştırma yapmıştım kendi çapımda,Cihaz PNA idi.İçinde Windows CE v5.00 işletim sistemi ve İGO6 ile satılıyordu.Düşünmeden aldım.İgo6 2006 versiyonu idi.İlk yapmam gereken versiyonu güncellemek vede güncel haritaları yüklemek idi.Bu ilk başta bu cihazlarda zahmetli.İlk önce cihazı unlock ettim, daha sonra start menusunu boşalttım.Cihaz artık normal windows gibi açılıyordu.Ben istersem GPS olarak kullanıyordum.Bununla birlikte çeşitli formatlarda video playerlar, oyun programları,word,excel,power point mp3 player vs.Windows CE ile çalışabilen programları internette bularak yükledim.
Neden sadece GPS olarak kullanayım ki pocket pc'yi.
Navigasyon programını İGO8 3boyutlu ile değiştirdim ve güncel haritaları yükledim.Cihaz 4 Gbate a kadar sd destekliyor.Sd den yüklediğim divx film izleyebiliyor,mp3 dinleyebiliyorum.
Şimdi gerek varmı 500€ verip pahalı cihaz almaya.
Motosikletime montajda hiç sorun yaşamadım,cam vantuzu temiz depoya mukemmel yapışıyor.Motorumunsol grenajına Topkapı/Cevizlibağ otoshop aldığım 2'li 12 vd soketi monte ettim. Hem GPS'i besliyorum,hemde cep telini şarz edebiliyporum.
Fikir açısından motorumun resmini ekliyorum.Resimdeki GPS de o zaman İGO6 yüklü idi
http://img139.imageshack.us/my.php?image=moto6.jpg
12V soket uygulaması yapacak arkadaşlara tavsiyem benim gibi oto aksesuarcıdan almamaları yönündedir.Marine tip tercih ediniz.Su-nem içini paşlanmasına sebep oluyor.Tekne malzeme-aksesuar mağazalarında bulabilirsiniz.