Hangi durumlarda suçlu hangi durumlarda suçsuzuz ?

Arkadaşlar aktif olarak 18 yaşından beri motor kullanmıyorum. Evet itiraf ediyorum uzun süredir de ehliyetsiz kullanıyordum. Çok yoğun çalışan biriyim. Yazılım geliştirme uzmanıyım ve bir hastanede bölüm asistanı olarak çalışıyorum. Allah düşürmesin ama bi ihtiyacınız olursa ulaşabilirsiniz. Konumuza döneyim, sınavı 8 ay önce kazandım ama dediğim nedenlerden dolayı ancak alabildim. Ama almaz olaydım diyorum :p ehliyetsizken haksız olacağımı bildiğim için bi hayli dikkatli kullanıyordum ki motorum gsxr 1100. Ama şimdi nasıl olsa ehliyetim var mantığı ile bi acayipleştim. Dikkat biraz azaldı gibi. Bileniniz varsa motorsikletlerin trafikte hakları nedir? geçiş üstünlüğü var mı? ayrılmış şeritlerş var mı? -benim bildiğim var- Türkiye'de her durumda haksızmıyız. -deli gibi giden insan çiğneyen ters yöne giren lahmacuncu motorcularından dolayı-

evet birileri aydınlatsın :salut: :salut:

Bildiğim kadarıyla Genel trafik kurallarına uyması gereken bir taşıt kullanıyoruz. Ayrıcalığımız yok

valla bizi araçtan saymadıklarını biliyorum,biz hangi konuda olursak olalım doğru ışıkta geçelim altımızda race makina olduğu için hep suçluyuz ben bunu biliyorum:(

neden ya racıng kullanıcıları hep suclu olamas ama ya onlar en haklılarr:p ama konuyla ılgılı olarak normal otomobıllerın sahıp oldugu tum haklara motor kullanıcılarıda sahıp olmakla beraber tum kurallara uymak sorundayıss bır fark yok yanı(sözdee:p )

Airman arkadaşım en güzel örneği vermiş. Bize soracağına kadar internetten öğrenebilirdin :) ayrıca sürücü kursları bir kitap vermiştir onu birazcık okuduysan orada sorduğun sorunun cevabı var.

Motosikletlerin, diğer araçlardan hiçbir farkı yok trafik içerisinde ! Geçiş Üstünlüğü sadece kanunda belirtilmiş araçlara verilmiştir,tabii ki yine kanunda belirtilen şartlar oluşmuş ve gereken tanıtıcı aksesuarlar takılmak koşoluyla ! Tepe lambası açık...Sireni çalıyor şeklinde ! Geçiş Üstünlüğü ile Geçiş Hakkını karıştırmamak gerek ! Geçiş Hakkı,yine Karayolları Trafik Kanununca düzenlenmiş olan,kimin kime,nerde,ne şekilde yol vermesi gerektiğini ,kimin önceliğinin olduğunu bilip uygulamaktır ! Anayolda iken tali yoldan çıkan bir aracın,anayoldaki araca yol verme şartı,anayoldakinin geçiş hakkıdır !....İki ayrı kusur vardır ! Esas (ASLİ) Kusur ve Tali kusur ! Mesela arkadan çarpma ASLİ kusurdur...Karşı şeride geçme ASLİ kusurdur...2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununu edinir ve okursanız faydalı olacağına eminim ! Kazasız Günler Dilerim !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar