HANGI Chopper / Cruiser ALMALIYIM

Eğer yardımcı olabildim ise ne mutlu bana. Amacım kimsenin bu ekonomik zorluklarda hobby sini en az zarar ve en fazla mantık ile geçirmesidir. :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:58 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:56 PM ----------

hiç hesapta yokken bana da yardımcı olmuş oldunuz kendi adıma teşekkür ederim.uzun zamandır bende motorumu değiştirmek istiyordum fakat bir türlü ne alacağıma karar verememiştim.bir bakıyorsunuz enduro istiyorum,bir gün sonra büyük bir scooter alıp devam edeyim diyordum.fakat bugün itibariyle karar verdim yorumunuzu okuduktan sonra hatta sahibinden de bakmaya başladım bile.gv 250 almak istiyorum kesinlikle.yaz bitmeden alırsam birazda tadını çıkarmış olurum en azından.bilgiler için teşekkürler.birazda motorla ilgili siteden araştırma yapsam iyi olacak olumlu veya olumsuz yönleriyle ilgili

Eğer yardımcı olabildim ise ne mutlu bana. Amacım kimsenin bu ekonomik zorluklarda sıkıntı yaşamaması ve hobby sini en az zarar; en iyi mantıklı çözüm ile geçirmesidir.

Eğer yardımcı olabildim ise ne mutlu bana. Amacım kimsenin bu ekonomik zorluklarda hobby sini en az zarar ve en fazla mantık ile geçirmesidir. :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:58 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:56 PM ----------

Eğer yardımcı olabildim ise ne mutlu bana. Amacım kimsenin bu ekonomik zorluklarda sıkıntı yaşamaması ve hobby sini en az zarar; en iyi mantıklı çözüm ile geçirmesidir.

kusura bakmazsanız bir sorum olacak,yazın uzun seyehatler için almak istiyorum bu motoru.uzun yolda herhangi bir sıkıntı yaşattımı size nelere dikkat etmeliyim.hem fiyatının cazip olması avantaj hemde vitesli motora alışmam için iyi bir seçenek gibi geldi bana.şu an an 125 kullanıyorum.onu büyük ihtimal şehir içinde kullanmaya devam edeceğim.fiyat uygun olduğu için motorumuda takas yapmama veya satmama gerek yok diye düşünüyorum.sizce gv 250 nın 2007 ve üzrini mi almalıyım

merhabalar kardeş...çok araştırdım çok bilgi topladım görüşmediğim insan okumadığım forum kalmadı... bisan-lifan roadstar al derim çinli deiklerine bakma sınıfının bence en iyisi sana fikir vernlerin çoğu kendi kullandığı makinayı tavsiye eder...neden??? çünki herkesin kendi çocuğu kendine güzel gelir...ybr125 cbf150 ve benzeri bilimum japon malı diye başını ağrıtanlara kulak bile asma.çünkü bunları söyleyenlerin çoğu bir çinli marka alıp sonra motorlarını yamaha dragstar sanıp motorlarını çok zorlayan ve dağıtan insanlar..sonrada vay efendim çin malı kötü..arkadaşlar makina ister çinli olsun ister japon çok yüklenirsen hepsi dağılır.bunlar hız motoru değil 90-100 arası gidip rüzgarı hafif böğründe hisstetceksin ki chopper binicisi olduğunu anlayacaksın.maşşallah millet kilometre telini koparıyo kadranı sonuna kadar vurcam diye..ee öle sürersen dağılmazmı çinli...al bi roadstar paşa paşa binersin...:cat:

Arkadaşım durumunu gayet iyi anlıyorum. Lakin bir tecrübemi yazmadan geçemeyeceğim. Çünkü yazmaz isem forum amacına ulaşmazda ondan. Mesela şu an ekonomik yönün zayıf ve 3500 YTL para verip mesela Jınlun 250cc Chopper aldın diyelim. En fazla 2 yıl sonra ekonomik yönün biraz iyileşince değiştirmek isteyip bir üst sınıfa geçmek arzusunda olacaksın. Lakin işte o an hiçbir kimse seninle takasa girmeyip takasa girenlerde en fazla 500- yada 600 YTL ye motosikletini komik rakamlara sayacaklardır. Bu da seni rahatsız edip hatta sinirlendirecektir. Sen istediğin kadar bakımlarını zamanında, aksesuarlarını tam yaptır km si de az olsun kimsenin umurunda dahi olmayacaktır. Hatta o aksesuarlarda bir motor parası tutar.. 2 yıl sonra o an 3500 YTL mi tutup şimdi 4000 YTL mi de üzerinde koysam 8000-8500 YTL ye ne temiz motosikletler alırdım diye hayıflanır durursun.
Sonuç;

1. Çinli bir motosiklet alabilirsin. (Kötü motor diye yazmadım beni eleştirirken buna dikkat ediniz) Ama onu bir daha ne takasa verebilirsin ne satabilirsin. Onunla bir ömür geçiririm diyecek yada 3500 YTL önemli değil giderse gitsin diyeceksin. Eğlencene sayacaksın.

2. Eğer kararın hala değişmedi ise az sabret Hyosung GV250 yi tavsiye ederim ki ben 7000 YTL ye aldığım motorumu çinli olmamasına rağmen 4000 YTL ye zor sattım. Yada en son regal raptor derim.

3. Ben olsam almaz en az 6 ay daha beklerim. Önümüz zaten kış. Bu arada Hyosung GV250 ve Kymco Venox sağlam harika motorlar. Ama gel gör ki satacağın zaman yada takasa vereceğin zaman durmadan bu motorların sağlamlığını alıcılara anlatır durursun.

4. Yada Yamaha YBR125 yada Honda CBF150 al bin bin bin gez gez gez gez; bu motorlar gv250 nin eline su dahi dökemez. Venox yada GV nin muadili asla değillerdir...... AMA AMA AMA Türkiye de müthiş bir Yamaha Honda Suzuki pazarı var. Bu dediğim motoru al gez bin bin bin ve neredeyse aynı rakamın az altına takasa dahi kolayca ver. İşte deve işte hendek. Kara senin...

Ama ben bu tecrübem 2 sene önce olsa idi; 3900 YTL ye Honda CBF150 alır biner biner 20.000 km de ekonomik yönüm güçlenince 2900 YTL ye satar üzerine biriktirdiğim paramı koyardım. Böylece en az zarar ile hem motosikletsiz kalmamış hemde üst sınıfa rahat geçerdim.

Kolay gelsin.

arkadasim allah razi olsun cok guzel noktalara deginmissin..motor alirken sadece dikkat ettigim kendi sartlarimdi simdi sayende yelpaze biraz daha genisledi..

soylediklerin cok mantikli ve bu yazini okuduktan sonra aydinda genis capli bir arastirma yaptim..butun tamircileri parca saticilarini hepsini gezdim. 2nci el satandan satmayana kadar..

ve anladimki aydinda tutulan tek marka var...oda mondial...sanirsam mondial 250cc alicam...

yaptigim butun arastirmalarda mondial markasindan baska marka soyleyen ve tavsiye eden olmadi...kimi gorduysem mondial de mondial..yedek parca acisindan ve satis bakimindan..

ama gel gelelim benim alicam son motorlardan birisi mondial cunku kisa bir motor gorunus icin de fym skygo yada zeulsan gibi tatmin edici deil..benim motorda olmazsa olmazim ön tekerlegin kalin olmasi...

simdi gercekten bu adamlarin dedigi gibi mondialden baska motor alirsan yedek parca sorunu yasarmiyim..ayrica ben aldigim zaman uzun yillar binmeyi dusunuyorum..250cc lik bir motora yalan olmasin ama 10 yil kadar binebilirim..degistirme ihtiyaci duymam...

tekrar yardimlarinizi bekliyorum..yoksa aksi takdirde mondial alicam 250cc..

kusura bakmazsanız bir sorum olacak,yazın uzun seyehatler için almak istiyorum bu motoru.uzun yolda herhangi bir sıkıntı yaşattımı size nelere dikkat etmeliyim.hem fiyatının cazip olması avantaj hemde vitesli motora alışmam için iyi bir seçenek gibi geldi bana.şu an an 125 kullanıyorum.onu büyük ihtimal şehir içinde kullanmaya devam edeceğim.fiyat uygun olduğu için motorumuda takas yapmama veya satmama gerek yok diye düşünüyorum.sizce gv 250 nın 2007 ve üzrini mi almalıyım

Davids arkadaşım eğer uzun yol diyorsan Hyosung GV250cc yi tavsiye ederim. Şimdi gelecek eleştirileri biliyorum denilecek ki bindiği motosikleti tavsiye ediyor. Takdir edersiniz ki aynı süre içinde Land Cruıser GV Venox Bisan Regal hepsine binemem ki. Ama ben GV250 ile eşimle yüklü bir şekilde Harran a gittim ve geldim bırak arızayı marşa 2.defa bile basmadım o motorda.
Lakin bunlar sonuçta laf, söz cümle. Karar senin para senin. Hyosung GV250 nin dezavantajı bu motorun 2. elinin zayıf olması. Kimsenin itibar etmemesi. Sürekli alıcılara bu motorun ne kadar sağlam bir motor olduğunu anlat dur. Oysa Aynı rakamalara CBF150 sıfır var. Bence sağlam bir rakip. GV kadar eğlenceli ve güçlü değildir. Ama elden çıkarması çok kolaydır. Takaslarda iş görür... Yiende karar senindir.... GV de 2007 model az km li bence yeterde artar bile..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:55 PM ----------

arkadasim allah razi olsun cok guzel noktalara deginmissin..motor alirken sadece dikkat ettigim kendi sartlarimdi simdi sayende yelpaze biraz daha genisledi..

soylediklerin cok mantikli ve bu yazini okuduktan sonra aydinda genis capli bir arastirma yaptim..butun tamircileri parca saticilarini hepsini gezdim. 2nci el satandan satmayana kadar..

ve anladimki aydinda tutulan tek marka var...oda mondial...sanirsam mondial 250cc alicam...

yaptigim butun arastirmalarda mondial markasindan baska marka soyleyen ve tavsiye eden olmadi...kimi gorduysem mondial de mondial..yedek parca acisindan ve satis bakimindan..

ama gel gelelim benim alicam son motorlardan birisi mondial cunku kisa bir motor gorunus icin de fym skygo yada zeulsan gibi tatmin edici deil..benim motorda olmazsa olmazim ön tekerlegin kalin olmasi...

simdi gercekten bu adamlarin dedigi gibi mondialden baska motor alirsan yedek parca sorunu yasarmiyim..ayrica ben aldigim zaman uzun yillar binmeyi dusunuyorum..250cc lik bir motora yalan olmasin ama 10 yil kadar binebilirim..degistirme ihtiyaci duymam...

tekrar yardimlarinizi bekliyorum..yoksa aksi takdirde mondial alicam 250cc..

Evet eğer 10 yıl binerim dersen, değiştirmem ayran gönüllük yapmam dersen neden olmasın.. Çünkü her takas her alım ve satım zarar demek. Senin ki şartlarında bence Mantıklı.... En yaygın servis ve yedek parça emin ol Honda da değil; Mondial de... Diğerlerinde hep problem olur. Aslada marka fanatikliği ile suçlamayın sadece mantıklı olmaya çalışıyorum. Hayırllı Olsun..

Son düzenleme:
Arkadaşım durumunu gayet iyi anlıyorum. Lakin bir tecrübemi yazmadan geçemeyeceğim. Çünkü yazmaz isem forum amacına ulaşmazda ondan. Mesela şu an ekonomik yönün zayıf ve 3500 YTL para verip mesela Jınlun 250cc Chopper aldın diyelim. En fazla 2 yıl sonra ekonomik yönün biraz iyileşince değiştirmek isteyip bir üst sınıfa geçmek arzusunda olacaksın. Lakin işte o an hiçbir kimse seninle takasa girmeyip takasa girenlerde en fazla 500- yada 600 YTL ye motosikletini komik rakamlara sayacaklardır. Bu da seni rahatsız edip hatta sinirlendirecektir. Sen istediğin kadar bakımlarını zamanında, aksesuarlarını tam yaptır km si de az olsun kimsenin umurunda dahi olmayacaktır. Hatta o aksesuarlarda bir motor parası tutar.. 2 yıl sonra o an 3500 YTL mi tutup şimdi 4000 YTL mi de üzerinde koysam 8000-8500 YTL ye ne temiz motosikletler alırdım diye hayıflanır durursun.
Sonuç;

1. Çinli bir motosiklet alabilirsin. (Kötü motor diye yazmadım beni eleştirirken buna dikkat ediniz) Ama onu bir daha ne takasa verebilirsin ne satabilirsin. Onunla bir ömür geçiririm diyecek yada 3500 YTL önemli değil giderse gitsin diyeceksin. Eğlencene sayacaksın.

2. Eğer kararın hala değişmedi ise az sabret Hyosung GV250 yi tavsiye ederim ki ben 7000 YTL ye aldığım motorumu çinli olmamasına rağmen 4000 YTL ye zor sattım. Yada en son regal raptor derim.

3. Ben olsam almaz en az 6 ay daha beklerim. Önümüz zaten kış. Bu arada Hyosung GV250 ve Kymco Venox sağlam harika motorlar. Ama gel gör ki satacağın zaman yada takasa vereceğin zaman durmadan bu motorların sağlamlığını alıcılara anlatır durursun.

4. Yada Yamaha YBR125 yada Honda CBF150 al bin bin bin gez gez gez gez; bu motorlar gv250 nin eline su dahi dökemez. Venox yada GV nin muadili asla değillerdir...... AMA AMA AMA Türkiye de müthiş bir Yamaha Honda Suzuki pazarı var. Bu dediğim motoru al gez bin bin bin ve neredeyse aynı rakamın az altına takasa dahi kolayca ver. İşte deve işte hendek. Kara senin...

Ama ben bu tecrübem 2 sene önce olsa idi; 3900 YTL ye Honda CBF150 alır biner biner 20.000 km de ekonomik yönüm güçlenince 2900 YTL ye satar üzerine biriktirdiğim paramı koyardım. Böylece en az zarar ile hem motosikletsiz kalmamış hemde üst sınıfa rahat geçerdim.

Kolay gelsin.

Allah razı olsun diyorum başka birşey demiyorum.Ben motorsiklette ikinci eli sevmeyen biriyim.Çünkü bazıları tek teker yapmaya,kadranı sonuna kadar zorlamaya,motoru ağlatmaya çok meraklılar.Ne kadar japon da olsa içime sinmeyecekti ikinci el bir ybr 125 veya cbf 150.Ama dedikleriniz o kadar mantıklı ki.Ben sıfır Kanuni seyhan 150 almayı düşünüyordum.Aynı paraya adam gibi ybr,cbf bulabilirim oysaki.İleride de bir terslik olmazsa elbette yetmeyecek ve yenilemek isteyeceğim.Bu çok iyi oldu.Şimdi ehliyet işini bir halledeyim cbf veya ybr bakacağım.:rendeer::rendeer:

tabiki ikinci el piyasasıda önemli ancak elimden hemen çıkartırp diyede hiç sevemediğim ybr veya cbf 150 yi alıp kurye gibi de ortalarda gezmem çok mantıksız.bu motorların 250 cc olanları daha iyi fakat onlarından da fiyatları malum.gv 250 güzel motor.bilgiler için eşekür edrim

arkadaslar artik gercekten kafam cok karismis durumda onun icin mondial tutuluyor diyede goruntusunden hoslanmadigim motoru almaktan vazgectim..

kanuni caracal ve fym fy250 de karar kildim..

sizce bu 2 motorlardan hangisinin yedek parca sorunu olmaz ilerleyen zamanlarda..yada su anda yedek parca sorunu olan varmi...

artik aydinda servis yada yedek parcasi olmus olmamis onemli deil..ben temiz binerim allah kaza bela vermedikce 10 yil kullandigim botlarim gibi aldigim motoruda 10 yil kullanmasini bilirim ama isimi saglama almak isterim..

yedek parca nerdeyse gerekirse motoru atarim kamyonetime yedek parcanin oldugu sehire kadar gotururum..

yeterki yedek parca sikintisi cekmiyim..""parca elimizde su an yok yada yurtdisindan siparis verdik daha gelmedi"" diye bi parca yuzunden 2-3 ay motorumdan ayri kalmiyim..

bu arada kis icin sorun yasamiyacagim cok guzel garaj buldum...

kanuni caracal200cc

fym fy250cc ...

hangisinde yedek parca sikintisi cekmem..

ayrica bu iki motorlardan hangisi uzun yola gelir..ikiside uzun yola gelirmi..bunuda belirtirseniz cok sevinirim..

artik bitsin bu iskence walla uyuyamaz oldum.....

yardimlarinizi ve saygiya deger tecrubelerinizi bekliyorum...

Son düzenleme:
bence bisan lifan dan başka sağlam çin malı yok ve saydırmasıda çok tatlı istersen bi bakıver...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence bisan lifan dan başka sağlam çin malı yok ve saydırmasıda çok tatlı istersen bi bakıver...

Bisan Lifan Roadstar 250 Uzun yolda da ,yol dışı rotalarda tartışmasız en iyi Çinlidir.Yakıt tüketimi de şaşırtıcı derecede düşüktür.Ben iki yıl kullandım memnun kaldım ve arkadaşıma sattım.Kötü motor arkadaşa satılmaz.

Son düzenleme:
ben roadstar 250 kullanıyorum

arkadaşlarla çok değiştiriyoruz motorları 1 tane tiger ve bi tane jl250 var.piyasadaki tüm 250likleri denedim.acemiysen ve sorun istemiyosan 250 roadstar al veya keeway 250 diğerleri çok sorunlu özellikle şanzıman tarafından

Valla roadstar iyi motordur ama biraz pahalı.Caracal 200 en iyisi senin dediklerine göre.Uzun yola da gider şehir içinde de kullanılır.

arkadaslar road star 250 dediginiz gibi arastiricam ama dedigim gibi kanuni caracal yada fym fikrimi degistirecegini sanmiyorum..taakii yedek parca tr bulunmaz dendikden sonra..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:36 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 PM ----------

ustam regal raptor gercekten cok isterdim ama 2nci el fiyati acisindan cok yuksek..benim alabilecegim 1500 tl - 2000 tl arasi max 2250 tl oda alisini hemen yapmama kaydiyla....ama birde taksit imkanida olursa o bambaska..fakat taksitlide olsa sanirsam yine 3000 tl kadar cikamam..

arkadaşlar, salcano 250 sm modeli hakkında bilginiz var mı?
Firmanın sitesi açılıyor ama ürünler açılmıyor.
Bugün sordum 3.250 anahtar teslim fiyatıymış.Bu motor hakkında yorumlarınız?

caracal 200 ü denedim ve bisan roadstarıda... caracal çok sorunlu bir motor ve tek silindir...roadstar ise çift silindir vede v motor..sürüş keyfi açısından roadstar daha iyi...ayrıca pahalı diyen arkadaşlar caracal200 le roadstarın fiyatı hemen hemen aynı üstelik ikiside sıfır..3500tl civarı...roadstar ikinci el düşünürken yaşadığım şehirde 4 tane birden sıfır motor buldum her renginden var seç beğen al..yakın zamanda alıcam bi roadstar...ayrıca roadstarlar 2006 model olduğu için sıfır fiyatlarında düşme var sıkı bir pazarlıkla 3000-3500 arası bir fiyata alabilirsin..saygılar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:05 PM ----------

aklıma gelmişken ikinci el caracal200 alacağına güzel bi bisiklet al daha iyi:cat:
çünkü acayip sorunlu bi alet....

Ben Bisan Roadstarı kesinlikle öneririm. Performans olarak harika bir 250 lik. Biraz daha param var dersen ozaman da Gv 250 yi tek geçerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar