HANGI Chopper / Cruiser ALMALIYIM

arkadaslar ben aydindayim ve motor almak istiyorum..

ama arastirmalarima gore bir cok Chopper / Cruiser marka motorlar var..

2nci el dusunuyorum..

Skygo, mondial, kanuni, jinlun, zealsun, celik motor, vs...

kawasaki dragstar yamaha falan o kadar maddi imkanim yok..

cin mali tavsiye edende var etmeyende..

ucuz yollu ve servis bakimindan destekli yedek parcasi ucuz yola ciktigim zaman ikide bir sorun yasamayacagim bir motor tavsiye edebilecek olan arkadaslardan yardim bekliyorum..

hic motor bilgim olmadigi icin aklim cok karismis durumda..

zealsun ZS 150-19 motorlari gercekten guzel beni gorunus olarak tatmin etti ama arastirmalarima gore 2 kisi binildigi zaman zorlaniyormus..ayrica alsam bile servis i nasildir yedek parcasi pahalimidir hic bilgim yok..

saygi deger tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum..

yardimlarinizi ve goruslerinizi bekliyorum..

Son düzenleme:
aynı durum bende de var ama ben kanuni tiger ve caracal arasında kararsız durumdayım.Gerçi caracal fiyat yönüyle ağır basmaya başladı.bu 2 modelin sitedeki sayfalarını inceledim, çok olumsuz yorumlar yok.Bir göz atın isterseniz.

Kanuni'nin caracal ve seyhan 150c modelleri var.Çinli olduklarını pek belli etmezler.Servisle de sorun yaşamazsın.

walla sitedeki arkadaslardan onay cikarsa zealsun ZS 150-19 modeli cok hosuma gitti ama teknik acidan hic bilgim yok..2.000 tl ye satan var 2006 model ama degermi degmezmi hic bilmiyorum teknik acidan..

ustam kanuni nin dedigin modellerine hemen bakiyorum..

Ben kullandığım için zealsun Prince derim.Biraz hantaldır tek kişi yormaz iki kişi yola bağlı.2006 model zsyi 1650 sattım.2000 tlye alıp satarken kar ederim diye ümitlenme

150 cc yeterli gelmez bence 250 cc 'den başlarsan birkaç sene idare eder sonra istersen büyütürsün.

İki kişi binecek ve şehirler arası yol yapacaksanız mutlaka 250 cc chopper almanızı tavsiye ederim. Çünkü 250 cc olanların beygir güçleri markalara göre 16-20 bg arasında değişiyor. Ben 3.5 sene kullandığım için Ramzey qm 250'yi tavsiye ederim. Çünkü servis ve yedek parça sorunu yok. Gördüğüm kadarıyla Aydın ilinde de (farklı ilçelerde) 12 adet servisi var. Tüm yedek parçaları da internette fiyatları ile birlikte listelenmiş. Temiz bir 2. el ramzey chopper 2-2500 TL arası bulabilirsiniz. Selamlar.

Kymco Venox arastirdim usta guzel motor fakat 2 nci elleri 4000 den basliyor..o kadar maddi gucum yok ustam..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:25 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:08 AM ----------

İki kişi binecek ve şehirler arası yol yapacaksanız mutlaka 250 cc chopper almanızı tavsiye ederim. Çünkü 250 cc olanların beygir güçleri markalara göre 16-20 bg arasında değişiyor. Ben 3.5 sene kullandığım için Ramzey qm 250'yi tavsiye ederim. Çünkü servis ve yedek parça sorunu yok. Gördüğüm kadarıyla Aydın ilinde de (farklı ilçelerde) 12 adet servisi var. Tüm yedek parçaları da internette fiyatları ile birlikte listelenmiş. Temiz bir 2. el ramzey chopper 2-2500 TL arası bulabilirsiniz. Selamlar.

ustam dedigin gibi biz firsat buldukca kusadasi(65km) didim(120km) yada fethiye bodrum marmaris falan gideriz 2 kisi..

Ramzey qm 250 arastirdim siz demeseydiniz bu markadan haberim bile olmazdi saolasin..

simdi siz 3.5 yil kullandim demissiniz...yedek parca fiyatlari nasildir yani pahalimidir ayrica ikide bir ariza verirmi mesela dedigim gibi biz firsat buldukca gideriz bir yerlere en yakin kusadasi en uzak fethiye yani motor yolda birakirmi bizi..benim gidecegim hiz max 60 yada 70 tas catlasin 80...fazla surat yapmam motorda..

Ramzey qm 250 fiyat acisindanda dediginiz gibi uygun..gorunus olarakda tatmin edici..

Son düzenleme:
Moderatör
Regal Raptor yada Keeway alabilirsin, en mantıklıları bu ikisi gibi duruyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ÇELİK
crown 150
tek kişide süper
-görüntü
-ses
-şekil
-yedek parça
az yakar çok kaçar:cat:

Biraz maddi gücün varsa Hyosung GV 250 derim ben. Ya da biraz daha düşük rakama Regal Raptor alabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2.200-3.000 Tl aralığında Bisan-Roadstar 250 lere bakabilirsin

merhaba aydınlı kardeş,

keeway 250 lik bir motosikleti var sanırım 2. elleri de uygun olur. 2 kişilik alacaksan düşün derim..
eger biraz zorlarsan hyosung gv250 veya kymco venox tan şaşma...
ben de venox var. oturuşu kullanımı cok rahat. tavsiye ederim ama bütçe meselesi varsa ilk öncelikli olarak ilk yazdığımı incele... bir de kymconun servis imkanı da türkiye genelinde var... ama 2. ellerinin ucuz oldugunu görmedim...
saygılar.
ben de bozdoganlıyım asıl, nazillide yaşadık şimdi istanbuldayım. bir memleketli görünce seviniyorum:) şimdiden hayırlı ugurlu olsun...

Arkadaşım durumunu gayet iyi anlıyorum. Lakin bir tecrübemi yazmadan geçemeyeceğim. Çünkü yazmaz isem forum amacına ulaşmazda ondan. Mesela şu an ekonomik yönün zayıf ve 3500 YTL para verip mesela Jınlun 250cc Chopper aldın diyelim. En fazla 2 yıl sonra ekonomik yönün biraz iyileşince değiştirmek isteyip bir üst sınıfa geçmek arzusunda olacaksın. Lakin işte o an hiçbir kimse seninle takasa girmeyip takasa girenlerde en fazla 500- yada 600 YTL ye motosikletini komik rakamlara sayacaklardır. Bu da seni rahatsız edip hatta sinirlendirecektir. Sen istediğin kadar bakımlarını zamanında, aksesuarlarını tam yaptır km si de az olsun kimsenin umurunda dahi olmayacaktır. Hatta o aksesuarlarda bir motor parası tutar.. 2 yıl sonra o an 3500 YTL mi tutup şimdi 4000 YTL mi de üzerinde koysam 8000-8500 YTL ye ne temiz motosikletler alırdım diye hayıflanır durursun.
Sonuç;

1. Çinli bir motosiklet alabilirsin. (Kötü motor diye yazmadım beni eleştirirken buna dikkat ediniz) Ama onu bir daha ne takasa verebilirsin ne satabilirsin. Onunla bir ömür geçiririm diyecek yada 3500 YTL önemli değil giderse gitsin diyeceksin. Eğlencene sayacaksın.

2. Eğer kararın hala değişmedi ise az sabret Hyosung GV250 yi tavsiye ederim ki ben 7000 YTL ye aldığım motorumu çinli olmamasına rağmen 4000 YTL ye zor sattım. Yada en son regal raptor derim.

3. Ben olsam almaz en az 6 ay daha beklerim. Önümüz zaten kış. Bu arada Hyosung GV250 ve Kymco Venox sağlam harika motorlar. Ama gel gör ki satacağın zaman yada takasa vereceğin zaman durmadan bu motorların sağlamlığını alıcılara anlatır durursun.

4. Yada Yamaha YBR125 yada Honda CBF150 al bin bin bin gez gez gez gez; bu motorlar gv250 nin eline su dahi dökemez. Venox yada GV nin muadili asla değillerdir...... AMA AMA AMA Türkiye de müthiş bir Yamaha Honda Suzuki pazarı var. Bu dediğim motoru al gez bin bin bin ve neredeyse aynı rakamın az altına takasa dahi kolayca ver. İşte deve işte hendek. Kara senin...

Ama ben bu tecrübem 2 sene önce olsa idi; 3900 YTL ye Honda CBF150 alır biner biner 20.000 km de ekonomik yönüm güçlenince 2900 YTL ye satar üzerine biriktirdiğim paramı koyardım. Böylece en az zarar ile hem motosikletsiz kalmamış hemde üst sınıfa rahat geçerdim.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Arkadaşım durumunu gayet iyi anlıyorum. Lakin bir tecrübemi yazmadan geçemeyeceğim. Çünkü yazmaz isem forum amacına ulaşmazda ondan. Mesela şu an ekonomik yönün zayıf ve 3500 YTL para verip mesela Jınlun 250cc Chopper aldın diyelim. En fazla 2 yıl sonra ekonomik yönün biraz iyileşince değiştirmek isteyip bir üst sınıfa geçmek arzusunda olacaksın. Lakin işte o an hiçbir kimse seninle takasa girmeyip takasa girenlerde en fazla 500- yada 600 YTL ye motosikletini komik rakamlara sayacaklardır. Bu da seni rahatsız edip hatta sinirlendirecektir. Sen istediğin kadar bakımlarını zamanında, aksesuarlarını tam yaptır km si de az olsun kimsenin umurunda dahi olmayacaktır. Hatta o aksesuarlarda bir motor parası tutar.. 2 yıl sonra o an 3500 YTL mi tutup şimdi 4000 YTL mi de üzerinde koysam 8000-8500 YTL ye ne temiz motosikletler alırdım diye hayıflanır durursun.
Sonuç;

1. Çinli bir motosiklet alabilirsin. (Kötü motor diye yazmadım beni eleştirirken buna dikkat ediniz) Ama onu bir daha ne takasa verebilirsin ne satabilirsin. Onunla bir ömür geçiririm diyecek yada 3500 YTL önemli değil giderse gitsin diyeceksin. Eğlencene sayacaksın.

2. Eğer kararın hala değişmedi ise az sabret Hyosung GV250 yi tavsiye ederim ki ben 7000 YTL ye aldığım motorumu çinli olmamasına rağmen 4000 YTL ye zor sattım. Yada en son regal raptor derim.

3. Ben olsam almaz en az 6 ay daha beklerim. Önümüz zaten kış. Bu arada Hyosung GV250 ve Kymco Venox sağlam harika motorlar. Ama gel gör ki satacağın zaman yada takasa vereceğin zaman durmadan bu motorların sağlamlığını alıcılara anlatır durursun.

4. Yada Yamaha YBR125 yada Honda CBF150 al bin bin bin gez gez gez gez; bu motorlar gv250 nin eline su dahi dökemez. Venox yada GV nin muadili asla değillerdir...... AMA AMA AMA Türkiye de müthiş bir Yamaha Honda Suzuki pazarı var. Bu dediğim motoru al gez bin bin bin ve neredeyse aynı rakamın az altına takasa dahi kolayca ver. İşte deve işte hendek. Kara senin...

Ama ben bu tecrübem 2 sene önce olsa idi; 3900 YTL ye Honda CBF150 alır biner biner 20.000 km de ekonomik yönüm güçlenince 2900 YTL ye satar üzerine biriktirdiğim paramı koyardım. Böylece en az zarar ile hem motosikletsiz kalmamış hemde üst sınıfa rahat geçerdim.

Kolay gelsin.

valla arkadaşın eline sağlık; şimdiye kadar okuduğum en mantıklı yorum budur! nihayetinde bu akşam itibarıyle kesin karar vermemi sağlamıştır. Yamaha YBR125 alacağım, kullanabildiğim kadar kullanıp, yaz sezonu başlamadan satacak, yerine 250 cruiser alacağım.

Sonuç;

Kolay gelsin.

hiç hesapta yokken bana da yardımcı olmuş oldunuz kendi adıma teşekkür ederim.uzun zamandır bende motorumu değiştirmek istiyordum fakat bir türlü ne alacağıma karar verememiştim.bir bakıyorsunuz enduro istiyorum,bir gün sonra büyük bir scooter alıp devam edeyim diyordum.fakat bugün itibariyle karar verdim yorumunuzu okuduktan sonra hatta sahibinden de bakmaya başladım bile.gv 250 almak istiyorum kesinlikle.yaz bitmeden alırsam birazda tadını çıkarmış olurum en azından.bilgiler için teşekkürler.birazda motorla ilgili siteden araştırma yapsam iyi olacak olumlu veya olumsuz yönleriyle ilgili

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar