hangi benzin

arkadaşlar baktım ama bulamadım forumlara aklıma takıldı kusura bakmayın

ben mondial 150 zc kullanıcısıyım genel olarak po total ve en çok shel kullanıcısıyım ben bu motora süper kullanıyorum daha ii olduğunu düşünüyorum sizce hangi benzin kullanılmalı

ben 97 oktan kullanıyorum zararlı diyorlar
ama 97 oktanda daha fazla performans ve daha az titreşim oluyor

ucuz olsun motora zarar vermesın az yakıtla cok km götürsün mazot bile koyarım :D

Şu benzin konusunu hep biz motorcular tartışıyoruz sanırım.
PO Shell Mhell ne farkediyor. Sonuçlar genelde psikolojik.
Markaya göre değil, benzinin alındığı istasyona göre bazı sonuçlar değişebiliyor o kadar.
Oktan ne olursa olsun bizim Çinli motorlarda farketmiyor zaten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de hep 95 alırım nedense önceleri alıyordum 97 benzin yetişmiyordu 95 daha geçerli bana göre.Benzin alma yeri ise bana göre en güzeli OPET.Hem babamların şirketi OPET'le anlaşmalı hem de biliyoruz ki benzini temiz ve kusursuz...

opete giderim doldur derim ne koyarsa walla :cherry:

arkadaslar 95 oktan ve 97 oktanı karıstırın mesela 20 tl lik 95 oktan 10 tl likte 97 attırın görün performansı bide yagı castrol 1040 4 zamanlı motor yagı var yarı sentetik onuda koydunuzmu ucuyonuz zaten

Petrol ofisinde dolduruyorum her zaman benzinimi.ilk başlarda bende afalladım oktan konusunda 95 oktan 97 oktan hatta bi aralar shell de 100 oktan bile vardı onu bile kullandım.aralarında fark yok dersem yalan olur mutlaka fark var ama ufak cc motorlarda yüksek oktanlı benzin pekte önerilmiyor.ama size önerim benzinizi gece yada sabaha karşı alın.o zamanlar benzin aldığınız depo da oluşan tortular dipe çöktüğü için dinlenmiş benzin almış oluyorsunuz ve daha temiz bi benzin alıyorsunuz.dinlenmiş benzin yani tortusuz benzin deneyin mutlaka farkını her türlü performans vs. göreceksiniz..

Aklı kelden Benzini Shell den al demişler.Cok söylendi bu laf ama benim bulunduğum yerde Opetten benzin alamıyorum motoruma yaramadı çünkü,aldığıma pişman ettiler.Petrol ofisi kullanıyordum baktım motor iyi gaz yemiyo,durmadan tekliyodu.Shell e geçtim,1-2 defa 10ar tl lik benzin aldım yavas yavas düzelmeye basladı.Şimdi shellden kullanıyorum.Tabi bu baska sehirlerde farklıdır,kimi yerde shell aracına zarar verir,opet zararsızdır mesela.İstasyona bağlı.Benzin yine aynı benzin ama arada az da olsa fark var yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar