Hangi akaryakıt firmasını tercih ediyorsunuz

Tercih ettiğiniz akaryakıt firmasını işaretleyiniz

• Kullanılan toplam oy
    1,506
Türk şirketini tercih ediyorum. Hayatın tüm alanlarında olduğu gibi...
PO.

total benzinini bir kere deneyin. Ben çok memnunum. Hem daha az yakıt harcatiyor hem de motor daha sessiz. bir kereliğine deneyin. Ben şansa aldım şimdi çık seviyorum.

opet varken neden hala sehll anlamadım gitti yerli malı herdaim
anlayın şunu arkadaşlar

bu arada BP'nin her ne kadar benzinleri kaliteli de olsa, meksika körfezinde batırdıkları platform ve sebep oldukları çevre kirliliği ortada. tüketiciler ve çevreciler yurtdışında kendilerini yoğun biçimde protesto etmekte.
ülkemizde bu tarz büyük şirketlerin sebep olduğu böyle felaketler/ölümler başarılı halkla ilişkiler departmanları tarafınca kamuoyunun hafızasından silinmekte.
dolayısıyla firmaları ve ürünleri karşılaştırırken aynı zamanda firmaların çevreye ne kadar duyarlı olduklarını, insan ve çevre sağlığı için gerekli önlemleri almakta ne kadar sorumlu davrandıklarını her zaman göz önünde bulundurmalıyız diye düşünüyorum.

bu arada BP'nin her ne kadar benzinleri kaliteli de olsa, meksika körfezinde batırdıkları platform ve sebep oldukları çevre kirliliği ortada. tüketiciler ve çevreciler yurtdışında kendilerini yoğun biçimde protesto etmekte.
ülkemizde bu tarz büyük şirketlerin sebep olduğu böyle felaketler/ölümler başarılı halkla ilişkiler departmanları tarafınca kamuoyunun hafızasından silinmekte.
dolayısıyla firmaları ve ürünleri karşılaştırırken aynı zamanda firmaların çevreye ne kadar duyarlı olduklarını, insan ve çevre sağlığı için gerekli önlemleri almakta ne kadar sorumlu davrandıklarını her zaman göz önünde bulundurmalıyız diye düşünüyorum.

paarayı onalar kaldırıyooo timsah göz yaşı sömürücü onlar...:pr:

total çok fena total... içine ne katıyorlarsa benim motoruma hiç iyi gelmedi vuruntu yaptırdı tamırcım totalden mı alıyosun sen benzını dıye sormustu değistirmemi tavsiye etti sorun duzeldi.

:cat:
Totalden scooter kullanırken almıştım, motor 80i geçmedi, yığılma yapmaya başladı. Fullediğim depoyu Opette boşalttım tekrar doldurdum.
Bu arada Opetçiyim, kaskın vizörünü yıkamak için bile opette duruyorum, En hoşuma giden şey, her opette çay olması.

petrol ofisi çünkü positive kart ile öde geçi kullanıyorum bölece motordan inip kask,eldiven çıkarmadan direk benzini alıyorum ;) ayrıca azda olsa puan falanda birikiyor.

BP ve Shell en iyi akaryakıt firmalarıdır.Cünkü yurtdısından gemilerde tankerlerle gelen akaryakıtları alan ilk 2 firma bunlardır geriye kalan opet.petrolofisi vb.firmalar tankerlerde kalan en son akaryakıtları cektikleri icin tankerın dibinde kalan kimyasal maddeyide cekerler bu yuzden en saglıklı olanı bu 2 firmadır.

BP ve Shell en iyi akaryakıt firmalarıdır.Cünkü yurtdısından gemilerde tankerlerle gelen akaryakıtları alan ilk 2 firma bunlardır geriye kalan opet.petrolofisi vb.firmalar tankerlerde kalan en son akaryakıtları cektikleri icin tankerın dibinde kalan kimyasal maddeyide cekerler bu yuzden en saglıklı olanı bu 2 firmadır.

Bu bilgi bana pek sağlam gelmediği gibi mantıklı da gelmedi. Bilginin kaynağı nedir?

diyorsunuz ama bilmiyorsunuz ki GM araçları için Türkiye'de PO'yı öneriyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11040011.asp

bu söylediğiniz aynı şunun gibi "cep telefonlarını başaşağı tutarsak daha çabuk şarj oluyor" bi ara böyle bi hurafe dolanıyordu ortalıkta.

amacım burda reklam yapmak değil ama bu yanlış yorumunuzu düzeltmek istedim.

bildiğim kadarıyla her firma akaryakıt üretiminde kendi formulünü kullanıyor ve petrolü işleyerek bu akaryakıtları üretiyorlar. Eğer dediğiniz gibi bu üç firma aynı tankerden akaryakıt çekiyor olsaydı motorlu taşıt piyasasındaki bu üç firmanın sattığı ürünlerin birbirinden bir farkı kalmazdı.

Ayrıca Türkiye'ye gelen petrol ülkemizden geçen petrol boru hatları Türkiye'ye ulaşıyor ve burdan tankerlerle dağıtımı gerçekleştiriliyor.

http://www.alternaturk.org/turkiye-boru-hatlari.php

benim tercihim ise PO yada Opet. Shell'den yada BP'den aldığım yakıtın daha çabuk tükendiği kanısındayım. belki bana oyle geliyordur kesin bir şey söylemem mümkün değil.

Türk firması olmasından mada, Petrol Ofisi gibi anlı şanlı bir firmadan önce davranıp, ülkemize ilk EURO normundaki ÇEVRECİ yakıtları getirterek beni keyiflendirmiştir. Bravo Koç'a!..

Vestel nasıl savunma sanayimiz için uçak gibi stratejik yatırımlara imza atıp beni keyiflendiriyorsa, beni hem otomobilimde hem de motosikletimde yıllardır beni mağdur etmeyen yenilikçi bir firma olduğu için keyiflendiriyor.

hem dizel hem benzinli ve lpgli araçlarım olduğu için. Gözlemlerim şu şekilde,
gözlemlerim araçtan araçtan araca değişebilir.

Dizel:
1. opet
2. Petrol ofisi
3. Bp

Benzin:
1.shell
2.bp
3.po

Lpg:
1. milangaz
2.mogaz
3.bp gaz

su: Erikli:)
gazoz: tabiki uludağ:)
soda: Beypazarı:)
meyva suyu: DİMES ŞEftalili:)

BU İYİYMİŞ :) :queen::cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:20 ----------

ben de bi şikayetimi dile getireyim, cevizlibağda 2 tane po var karşılıklı, çapa istikametinde olan istasyonda çok iyi ilgileniyolar sabahları gazete veriyolar falan... ama incirliye giderken sağda kalan istasyona ne zaman gitsek mazot alamadan çıkmak zorunda kalıyoruz, bir keresinde girdik istasyona bi halk otobüsü arızalanmış bütüün pompacılar gitmiş otobüsü itmeye çalışıyolar..1 tane bile ilgilenen pompacı yok 2 3dk. bekledik gelen giden yok, bastık gittik... bi kaç gün sonra yine gittik bu seferr de koca istasyonda 2 tane eleman kalmış bize yine bakan yok yine bikaç dakika bekledik gelen giden yok mazot alamadan çıktık . . .ama karşısındaki petrol ofisinde bi problem olmadı şu ana kadar. . .

büyük dünya şirketlerinin karı düşük olsun. bunların baskısıyla vergiler düşsün diye yerli şirketlerden alıyorum. kendilerinin arasında fark gözetmiyorum. onun için ankete katılmadan yazıyorum.

Shell ve BP açık ara bence iyi yakıt satan firmalar, ancak Petrol Ofisi de bence onlara çok yakın kalitede yakıt satmaya başladı

ben turkiyede iken petrol ofisinden sadece bir kere benzin almistim lanet olasi karburator tikandi motoru eve kamyonetle getirip baya bir ugrastim problemi bulana kadar sonra karburatoru sokup temizledim camur cikti icinden.sonrada gittim benzin aldigim akaryakit istasyonunun market kapisinin onune isedim dedim sidigim sizin benzininizden daha kaliteli sonra bastim gaza kactim eve..cok tirsmistim az daha pompacilar pompalayacaktilar bana..

Motosikleti
Cbr 650F
arabada motorda hep opetten alırım

eskiden shelldi ama yakıt deposunda boya felan attı arkadaşın o da shellden alıyodu sonra değiştirdim gerçi her şubesi yapmaz ama opet daha iyi gelmeye başladı içine uçucu madde ay koyuyolar sanırım :)

Benzin fiyatı Po' da 3,7, Shell de 3,66 ancak podan 40 Tl lik yakıt alınca 350 km gidiyorum. Yine 40 Tl yakıt ile shell benzininde 300 km zor yapıyorum. Defalarca denedim test ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar