benimde bir kaç sorum olucak irfan kardeşim
bu hamster koku yaparmı evde
ömürleri ne kadar
ne yer ne içerler
ilgi isterlermi sevgi isterlermi zekilermi yani komut falan anlarlarmı
şimdi bilgi amaçlı şöyle söyleyeyim 55 cm* 30*30 cm büyüklüğünde bir akvaryum kafesin içine ortalama 10 cm çapında talaş döşersek bir hamstera yaklaşık 15 gün gider
şöyleki hamster lar kafesin her yerine çişini yapmaz bir nokta belirlerler ve bir kafeste 20 tanede olsa hepsi aynı noktaya atış yaparlar
haa burada sen ne yapacaksın 1 hahta arayla o çişini yaptığı pislenmiş talaşı eldiven kullanarak oradan alacaksın ama sadece ıslak olan talaşları ben öyle yapıyorum...
koku yaparlarmı derken evet bu dediğim zamanı aşarsan temizliğini zamanında yapmazsan aynı imsan çişi gibi ağır kokar, ben o sorunuda hallettim hepsini kömürlüğe koydum kışın pek sorun olmuyor evde
yiyecek olarakta zahirecilerden , arpa,yulaf,mısır, buzağı yemi, ve bu tarz tohumgillerle beslenirler, havuç, haşlanmış yumurta ,yeşilliğe bayılırlar ama ıslak vermeyeceksin, birde turunçgiller, ve karpuz kavun gibi meyveler yaramıyor motorları bozuyorlar :queen:
eğitimine gelince :queen:
üzerine düşersen hamsterlar insanı şaşırtabilir fakat işlemci ve ram olarak düşük bir işletim sistemine sahip oldukları için benim gibi 60 hamstera eğitim vermeye kalkarsan sıçarsın onu söyleyeyim
ama benimkiler esas duruşta duruyorlar, sabah iştima veriyorlar , karınları acıkınca camları tırmalıyorlar ve aralarında acayip ısıranlar var
o konuda ısırma kabiliyetinide benim kız verdi hayvanlara sağolsun
yani bir tane alacaksın ve şansını deneyeceksin :cherry:
şaka bir yana olur tabiki kendi çaplarına ve genlerine göre oldukça akıllı hayvanlar ,internette de bir kaç video izlemiştim hamstera pilatform yapmışlar tüm engelleri harfiyen aşıyor filan ,
olur neden olmasın ama benim hamsterim konuşacak eğitilecek diye hamster alma sen yinede

ömürleri yaklaşık olarak 3.4 yıl kadardır ,bu zaman zarfında yüzlerce yavru yaparlar..
selametle...:cat::rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:46 ----------
niye sokaktami gezdirecen
:cherry::cherry::cherry::queen::queen:
alemsin alperim kopardın beni ülemmm:cherry::cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:52 ----------
Fotoğrafları görüp, daha önceki konulardan sonra bunun da etkisiyle heves edip bir sonraki İstanbul ziyaretinde ya da benim İzmit, Karamürsel tarafından geçişimde bir tanesine talip olmayı düşünürken; cichlid fotoğraflarını görüp bahsine şahit olunca tekrar akvaryum ve balık merağı ağır bastı, gecenin bu saatinde evdeki ekipmanı toparlayıp temizlemeye başladım bile
Sevimli kemirgenlerle başarılar ve mutluluklar dilerim

Tabii, merak sarıp besleyecek olanlara da...
teşekkür ederim sevgili olcan şayet günün birinde hamster bakmaya karar verirsen ve başka bir yerde hamster ararda kardeşine haber vermezsen kızarım bak ona göre

ayrıca hamster bahane düzenleyin artık bir gezi bu tarafa doğru, konuyu açmak size yaraşır şöyle 100-250 kişi kalabalık bir gurup gelsin , karamürsel gurup görsün :cherry:
:cat::rendeer: esenlikler ...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:43 ----------
Balik dan tekrar hamster a donersek, benim hamster im gecen ay maalesef vefat etti.
Bazi malzemeleri ve 2-3 katli kafesi duruyor. Hamster bakmak isteyen olursa kafesi ve malzemeleri cok cok ucuz bir bedelle yollayabilirim. Istekli var ise ozelden mesaj atarsa iletisim kuralim.
başın sağ olsun :salut: insanın bir tane hamsteri olupta öldüğünde üzülüyor insan ,
ayrıca hamster kafesine kafadan ben talip olabilirim benim işime yarayacaktır ancak fiyat konusunu buradan yazıp çingenelik yapmayacağım
kafes fiyatlarını çoğunu aşağı yukarı bilirim ona göre du bari özelden mesaj atayım ...