hamster palas hotel :)

bendede iki capon var birinin adı Fatma diğerininde Gül :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:30 ----------

o sıçan yavrularının ısırdığı olur mu ???

fatma gül ün suçu ney diyorsun yani,,,:silent::silent:

sump için akvaryumu delmeye değermi ya
ayrıca çok su eksiliyor sumpta busefer taşma yapmıyor karışık iş
dış filtre tercihim olur eğer büyük bir akvaryuma geçersem

sol üst köşesinden bir delik vardı yanlış hatırlamıyorsam ve taşırma kabı mevcut zaten öle aşırı su eksilttiğide yok ya yalan olmasın ayda bi 4-5 lt civarı su ekliyor bizim kuzen belki biraz daha fazla olabilir ama gördüğüm kadarıyla bu sump olayı dış filtreden kat be kat iyi niye diye soracak olursan dış filtre kullanan arkadaşlarda maximum suyu ve filtresini ayda bir temizliyorlar biz ise 3-4 ayda bir keyfe keder bi temizlik yapıyoruz ve su sürekli berrak :)

akvaryumda bir süre insan bakıp sonra balığa mı çevirmiş noolmuş anlamadım ben şaka bir yana o akvaryuma ne motor dayanır ne su dayanır ne sehpa dayanır kardeş kaç litre alıyo bi tona yakındır heralde alttan yada üstten

aslında öle de oldu denebilir en son "olm bi yastık yorgan verelim sen orda yat kalk" hesabına döndü yapım aşamasında :mrgreen:

motor olarak çamaşır makinelerinin devir dayım motorlarından kullandık ama bi müddet sonra suya elektrik vermeye başlıyor dışındaki sır dan dolayı ama en ucuz yolu bu 12tl mi ne bu motorlar en son olarak çıkma bi bulaşık makinesi motoru taktı kocaman bişi :queen: oda çok fazla devirde çalıştığı için ara ara açıyoruz hoş bu ara açmıyoruz bile balıklar hasta olduğu için :) aynı görevi gören sadece bu tarz akvaryumlar için üretilmiş olan motorların fiyatları ise 100 küsür liradan başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

980 lt akvaryum sumpsuz zor temizlenir dış motor yetmeyebilir.

arkadaş çok haklı sump da çok daha kolay çalıştırdığınız anda fark hissediliyor. :)

O hamsterlardan birine talip olsam :D kafesim var sulugu var ama hamsterim yok içinde 1 senedir :salut::pr::pale: bembeyaz yada sapsarı :p

Kocaeli İl Temsilcisi
O hamsterlardan birine talip olsam :D kafesim var sulugu var ama hamsterim yok içinde 1 senedir :salut::pr::pale: bembeyaz yada sapsarı :p

tabiki arkadaşım başım üzerine şaka yapmıyorum bir değil 2 tane veririm sorun yok daha bu gün baktım 2 adet anne yavrulamış 8 tane birisi 6 tane daha kendisi yeni yavruluktan çıkmış bir anne içlerinden büyük ihtimal,
daha yeni yetişen yavrularda yavrulayacak ,böyle olmayacak bu iş önüne geçemiyorum :queen:

süt beyaz çıkacaktır bir tane sütbeyazım var oda favori erkek olduğu için onu veremem ama başka renklerden istiyorsan sorun olmaz inşallah bana uzak değilsindir...

ben kocaeli karamürseldeyim...:rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:01 ----------

İrfan ben simdi senden 1-2 tane istesem :cherry:

İstesem amaaa...

Bunlara birde kafes ayarlamam lazim dimi :silent:

gel valla sorun yok kafesle istiyosan gel beğen al götür..:)

şimdi yeni binalar hep pimapen oluyor o yüzden eski ağşap pencereleri insanlar çöpe atıyor , burada ben devreye giriyorum :queen:

o camları değerlendirip boylarına göre kesip biçip kafes yapıyorum, haaa akvaryum olurmu derseniz o ölçülerde ve capta kalınlıktaki camdan sağlıklı olmaz bende hamster kafesi yapıyorum ,

senin için bir tane daha yaparım sorun yok...:cat::rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:07 ----------

bendede iki capon var birinin adı Fatma diğerininde Gül :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:30 ----------

o sıçan yavrularının ısırdığı olur mu ???

:cherry::queen: beni hanımı kızımı ailecek ısırdılar tabi tutmasını bilmez çok sıkıp canını yakarsan :)

ancak binde bir rastlanan bir durum genelde çoğu ısırmaz ama ısırır gibi yaparlar ,

tabi sen şimdi eline alıp seveceğim dersen seni kesin ısırır:queen::cherry:

Kocaeli İl Temsilcisi
sol üst köşesinden bir delik vardı yanlış hatırlamıyorsam ve taşırma kabı mevcut zaten öle aşırı su eksilttiğide yok ya yalan olmasın ayda bi 4-5 lt civarı su ekliyor bizim kuzen belki biraz daha fazla olabilir ama gördüğüm kadarıyla bu sump olayı dış filtreden kat be kat iyi niye diye soracak olursan dış filtre kullanan arkadaşlarda maximum suyu ve filtresini ayda bir temizliyorlar biz ise 3-4 ayda bir keyfe keder bi temizlik yapıyoruz ve su sürekli berrak :)

aslında öle de oldu denebilir en son "olm bi yastık yorgan verelim sen orda yat kalk" hesabına döndü yapım aşamasında :mrgreen:

motor olarak çamaşır makinelerinin devir dayım motorlarından kullandık ama bi müddet sonra suya elektrik vermeye başlıyor dışındaki sır dan dolayı ama en ucuz yolu bu 12tl mi ne bu motorlar en son olarak çıkma bi bulaşık makinesi motoru taktı kocaman bişi :queen: oda çok fazla devirde çalıştığı için ara ara açıyoruz hoş bu ara açmıyoruz bile balıklar hasta olduğu için :) aynı görevi gören sadece bu tarz akvaryumlar için üretilmiş olan motorların fiyatları ise 100 küsür liradan başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

arkadaş çok haklı sump da çok daha kolay çalıştırdığınız anda fark hissediliyor. :)

arkadaş yaz günlerinde o akvaryumun içinde sende yüzüyormusun :queen:

onu nereye yaptınız merak ettim eve göre devasa boyutta bir akvaryum olmuş eline emeğine sağlık ..

cam kalınlık çapı zannederim en az 1 cm den aşşağı değildir zaten olamaz , boş olarak yerinden oynatabiliyormusunuz ,olaki icab etti :) fiyat olarak cam ne tuttu ben meraklıyımdır biraz sağım solum belli olmaz , benim akvaryum sızıntı yapmaya başladı belki bende yaparım ama fiyat önemli bilmem lazım ..

ayrıca buzdalabı çamaşır makinesi devirdaimleri ilk etapta mantıklı gibi gelsede dediğin gibi sonuçları tehlikeli olabilir allah muhafaza...

büyük bir dış filtre alman daha sağlıklı olur gerçiii sen daha iyi bilrisin işine karışmak gibi olmasın ..

bu benim dış filtrem bilgi babında ekliyorum resmi ,ama akvaryumumu göstermem:queen: saatte 1.5 ton suyu devirdaim ediyor 4 yıl önce 200 liraya almıştım hala daha çalışıyor senin akvaryuma bundan yada daha büyüğü gerek bence kolay gelsin ....:rendeer:

Balik dan tekrar hamster a donersek, benim hamster im gecen ay maalesef vefat etti.

Bazi malzemeleri ve 2-3 katli kafesi duruyor. Hamster bakmak isteyen olursa kafesi ve malzemeleri cok cok ucuz bir bedelle yollayabilirim. Istekli var ise ozelden mesaj atarsa iletisim kuralim.

benimde bir kaç sorum olucak irfan kardeşim

bu hamster koku yaparmı evde

ömürleri ne kadar

ne yer ne içerler

ilgi isterlermi sevgi isterlermi zekilermi yani komut falan anlarlarmı :p

tabiki arkadaşım başım üzerine şaka yapmıyorum bir değil 2 tane veririm sorun yok daha bu gün baktım 2 adet anne yavrulamış 8 tane birisi 6 tane daha kendisi yeni yavruluktan çıkmış bir anne içlerinden büyük ihtimal,
daha yeni yetişen yavrularda yavrulayacak ,böyle olmayacak bu iş önüne geçemiyorum :queen:

süt beyaz çıkacaktır bir tane sütbeyazım var oda favori erkek olduğu için onu veremem ama başka renklerden istiyorsan sorun olmaz inşallah bana uzak değilsindir...

ben kocaeli karamürseldeyim...:rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:01 ----------

antalyada yaşıyorum ben :pale:

arkadaş yaz günlerinde o akvaryumun içinde sende yüzüyormusun :queen:

onu nereye yaptınız merak ettim eve göre devasa boyutta bir akvaryum olmuş eline emeğine sağlık ..

cam kalınlık çapı zannederim en az 1 cm den aşşağı değildir zaten olamaz , boş olarak yerinden oynatabiliyormusunuz ,olaki icab etti :) fiyat olarak cam ne tuttu ben meraklıyımdır biraz sağım solum belli olmaz , benim akvaryum sızıntı yapmaya başladı belki bende yaparım ama fiyat önemli bilmem lazım ..

ayrıca buzdalabı çamaşır makinesi devirdaimleri ilk etapta mantıklı gibi gelsede dediğin gibi sonuçları tehlikeli olabilir allah muhafaza...

büyük bir dış filtre alman daha sağlıklı olur gerçiii sen daha iyi bilrisin işine karışmak gibi olmasın ..

bu benim dış filtrem bilgi babında ekliyorum resmi ,ama akvaryumumu göstermem:queen: saatte 1.5 ton suyu devirdaim ediyor 4 yıl önce 200 liraya almıştım hala daha çalışıyor senin akvaryuma bundan yada daha büyüğü gerek bence kolay gelsin ....:rendeer:

abi camın kalınlığı 1cm evet aslında tam boyutunu evde nasıl durduğunu gösterirdim ama resimler evdeki notebookda malesef :) camda yanılmıyorsam 300 küsür lira tutmuştu boş ağırlığı 150kg civarında dolusu da 1 tona yakın :queen:

Kocaeli İl Temsilcisi
benimde bir kaç sorum olucak irfan kardeşim

bu hamster koku yaparmı evde

ömürleri ne kadar

ne yer ne içerler

ilgi isterlermi sevgi isterlermi zekilermi yani komut falan anlarlarmı :p

şimdi bilgi amaçlı şöyle söyleyeyim 55 cm* 30*30 cm büyüklüğünde bir akvaryum kafesin içine ortalama 10 cm çapında talaş döşersek bir hamstera yaklaşık 15 gün gider
şöyleki hamster lar kafesin her yerine çişini yapmaz bir nokta belirlerler ve bir kafeste 20 tanede olsa hepsi aynı noktaya atış yaparlar :)

haa burada sen ne yapacaksın 1 hahta arayla o çişini yaptığı pislenmiş talaşı eldiven kullanarak oradan alacaksın ama sadece ıslak olan talaşları ben öyle yapıyorum...:)

koku yaparlarmı derken evet bu dediğim zamanı aşarsan temizliğini zamanında yapmazsan aynı imsan çişi gibi ağır kokar, ben o sorunuda hallettim hepsini kömürlüğe koydum kışın pek sorun olmuyor evde :)

yiyecek olarakta zahirecilerden , arpa,yulaf,mısır, buzağı yemi, ve bu tarz tohumgillerle beslenirler, havuç, haşlanmış yumurta ,yeşilliğe bayılırlar ama ıslak vermeyeceksin, birde turunçgiller, ve karpuz kavun gibi meyveler yaramıyor motorları bozuyorlar :queen:

eğitimine gelince :queen:

üzerine düşersen hamsterlar insanı şaşırtabilir fakat işlemci ve ram olarak düşük bir işletim sistemine sahip oldukları için benim gibi 60 hamstera eğitim vermeye kalkarsan sıçarsın onu söyleyeyim :)

ama benimkiler esas duruşta duruyorlar, sabah iştima veriyorlar , karınları acıkınca camları tırmalıyorlar ve aralarında acayip ısıranlar var

o konuda ısırma kabiliyetinide benim kız verdi hayvanlara sağolsun :p

yani bir tane alacaksın ve şansını deneyeceksin :cherry:

şaka bir yana olur tabiki kendi çaplarına ve genlerine göre oldukça akıllı hayvanlar ,internette de bir kaç video izlemiştim hamstera pilatform yapmışlar tüm engelleri harfiyen aşıyor filan ,

olur neden olmasın ama benim hamsterim konuşacak eğitilecek diye hamster alma sen yinede :p
ömürleri yaklaşık olarak 3.4 yıl kadardır ,bu zaman zarfında yüzlerce yavru yaparlar..
selametle...:cat::rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:46 ----------

niye sokaktami gezdirecen :p

:cherry::cherry::cherry::queen::queen:

alemsin alperim kopardın beni ülemmm:cherry::cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:52 ----------

Fotoğrafları görüp, daha önceki konulardan sonra bunun da etkisiyle heves edip bir sonraki İstanbul ziyaretinde ya da benim İzmit, Karamürsel tarafından geçişimde bir tanesine talip olmayı düşünürken; cichlid fotoğraflarını görüp bahsine şahit olunca tekrar akvaryum ve balık merağı ağır bastı, gecenin bu saatinde evdeki ekipmanı toparlayıp temizlemeye başladım bile:)

Sevimli kemirgenlerle başarılar ve mutluluklar dilerim:) Tabii, merak sarıp besleyecek olanlara da...

teşekkür ederim sevgili olcan şayet günün birinde hamster bakmaya karar verirsen ve başka bir yerde hamster ararda kardeşine haber vermezsen kızarım bak ona göre :):p

ayrıca hamster bahane düzenleyin artık bir gezi bu tarafa doğru, konuyu açmak size yaraşır şöyle 100-250 kişi kalabalık bir gurup gelsin , karamürsel gurup görsün :cherry:

:cat::rendeer: esenlikler ...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:43 ----------

Balik dan tekrar hamster a donersek, benim hamster im gecen ay maalesef vefat etti.

Bazi malzemeleri ve 2-3 katli kafesi duruyor. Hamster bakmak isteyen olursa kafesi ve malzemeleri cok cok ucuz bir bedelle yollayabilirim. Istekli var ise ozelden mesaj atarsa iletisim kuralim.

başın sağ olsun :salut: insanın bir tane hamsteri olupta öldüğünde üzülüyor insan ,

ayrıca hamster kafesine kafadan ben talip olabilirim benim işime yarayacaktır ancak fiyat konusunu buradan yazıp çingenelik yapmayacağım :)

kafes fiyatlarını çoğunu aşağı yukarı bilirim ona göre du bari özelden mesaj atayım ...:)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar