hakkımı nasıl arayabilirim, yada arayabilirmiyim?

herkese selam...cumartesi günü karsiyakadan başlayarak motorumla yaklaşık 250-300 km izmir içinde yol yaptım.motorum 2024 Transalp..oldukça memnunum...offroad, köy yolları ,otoyol derken feribotla karşıyakaya geçmek için üçkuyular feribot iskelesine gideyim dedim...kredi kartıyla bilet almak için bilet gişesine doğru hızım 5-10 km arasında olacak şekilde ilerlerken , gişenin önünde durmamla dengemi kaybettim, motor sağa doğu meyillendi, sağ ayağımla denge kurmaya çalışırken ayağım da kaydı , teker de biraz daha kaydı ve motor üzerime düştü...stickerda hafif kalkmalar oldu ve fren manetinin ucu kırıldı, motorun altında olduğum için vucudum tampon gibi oldu..motoru kaldırdıktan sonra yere baktım ve bildiğin simsiyah, zift mi, yağ mı, mazot artıkları mı?...elimle yere dokundum kaygan ve yapış yapış...görevlileri çağırdım yeri ve durumu gösterdim hiçbir tepki vermediler...yurtdışında yaşayan kuzenlerime sordum, aynı durumda binlerce pound yada euro tazmninat alırsın burada dediler...acayip keyfim kaçtı, bilet gişelerinden hergün yüzlerce araba geçiyor ve bir şekilde kaygan, yapışkan atık bırakıyorlar...belediye olarak bu zift gibi siyahlık tehlike yaratır diye hiçkimsenin aklına gelmiyormu?...izmir belediyesinden zerre hazzetmem , hiç de beğenmem, çöpü, pisliği su kesintileri yetmez gibi bir de bu olay başıma geldi...bu durumda herhangi bir önerisi olan var mı?..en azında fren manet parası ve sticker için birşeyler yapabilirmiyim?

Motosikleti
Motoru satıldı...
herkese selam...cumartesi günü karsiyakadan başlayarak motorumla yaklaşık 250-300 km izmir içinde yol yaptım.motorum 2024 Transalp..oldukça memnunum...offroad, köy yolları ,otoyol derken feribotla karşıyakaya geçmek için üçkuyular feribot iskelesine gideyim dedim...kredi kartıyla bilet almak için bilet gişesine doğru hızım 5-10 km arasında olacak şekilde ilerlerken , gişenin önünde durmamla dengemi kaybettim, motor sağa doğu meyillendi, sağ ayağımla denge kurmaya çalışırken ayağım da kaydı , teker de biraz daha kaydı ve motor üzerime düştü...stickerda hafif kalkmalar oldu ve fren manetinin ucu kırıldı, motorun altında olduğum için vucudum tampon gibi oldu..motoru kaldırdıktan sonra yere baktım ve bildiğin simsiyah, zift mi, yağ mı, mazot artıkları mı?...elimle yere dokundum kaygan ve yapış yapış...görevlileri çağırdım yeri ve durumu gösterdim hiçbir tepki vermediler...yurtdışında yaşayan kuzenlerime sordum, aynı durumda binlerce pound yada euro tazmninat alırsın burada dediler...acayip keyfim kaçtı, bilet gişelerinden hergün yüzlerce araba geçiyor ve bir şekilde kaygan, yapışkan atık bırakıyorlar...belediye olarak bu zift gibi siyahlık tehlike yaratır diye hiçkimsenin aklına gelmiyormu?...izmir belediyesinden zerre hazzetmem , hiç de beğenmem, çöpü, pisliği su kesintileri yetmez gibi bir de bu olay başıma geldi...bu durumda herhangi bir önerisi olan var mı?..en azında fren manet parası ve sticker için birşeyler yapabilirmiyim?
Yanlış yönlendirmek gibi olmasın ancak benim duyduğum kadarıyla; sen bunları cebinden yaptırıp faturasını aldığın taktirde, yerin fotoğrafları gibi deliller var ise bu fatura ve deliller ile belediyeye dava açılması yönünde mahkemeye gidilebiliyor diye biliyorum.
(yanlışım varsa düzeltin ancak benim bildiğim bu)

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Buraya Silivri tehlikesi olmadan yazmak hayli zor, o nedenle diğer ülkeler ile karşılaştırma bölümünü ahirete bırakıyorum :) ama resmi olarak sorumluluk belediyede veya işletmeci kurumda diye özetleyeyim.

Bulunduğunuz yer eğer belediyeye bağlı ise kendilerine, Feribot işletici firmaya bağlı ise kendilerine, tabii evrak ve kanıtlar ile ulaşabilirsiniz, muhtemel mahkemeye taşınır olay, iyi bir avukatla kısa zamanda değilse de eninde sonunda alabilme ihtimaliniz yüksek zararınızı.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Türkiye koşullarında hak aramak meşakkatli iş...ama öyle diye bundan feragat etmeyi de hiç tasvip etmem. Bunu özellikle tüketici hakları konusunda oldukça sık vurgularım.

Sizin durumunuzda iş biraz daha sıkıntılı. Öncelikle olay anına ait güvenlik kamerası görüntüsü, fotoğraf, video kaydı vs. ile vakayı kanıtlamanız gerekecek. Bunun yanında motosikletinizde oluşan zararı da belgelemeniz gerek. Bunun için yetkili servisten alacağınız bir tamir teklifi veya sigortanız üzerinden yaptığınız masraf gibi dokümanlar gerekir. Daha sonra ilgili belediyeye dava açacaksınız. Mahkeme bilirkişi atayacak. Belediye itiraz edecek. Siz itiraz edeceksiniz. vs .vs. Süreç can sıkıcı olabilir. Sonuç istediğiniz gibi çıkmayabilir.

Benim önerim davayı açın. Hakkınızı arayın. Böyle böyle değişecek bir şeyler. Yoksa herkes kaderine razı olursa bir adım ilerleyemeyeceğiz...

o masraflarını karşılayabilmek için daha fazla masraf yapıp uğraşmanız gerekiyor maalesef. dava açmak para, bilirkişi tutmak para, mahkeme sürecinde sürekli para. en son karara çıktı onların tebligatları yine para. sonuçta alacağınız miktara bakınca attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmeyebilir. bu tarz durumlarda hakkını aramalı vatandaş ancak süreç maalesef pek iyi değil.

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
Bence, anca polis tutanağı tutulduysa ve kaskonuz varsa belediyenin sorumsuzluğuyla uğraşmak mantıklı.

Bu ikisinden biri bile olmazsa başınızı ağrıtır.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
izledim, gayet mantıklı anlatmış ama ben sinirden bastım gittim...
Kaskonuz olsaydı orada tutanak tutmuş olsaydınız kasko karşılardı, sonra kasko zararını tahsil etmek için o uğraşırdı kimden tahsil edilmesi gerekiyorsa.
böyle durumlarda birey olarak hak aramak meşakatli ama kasko firmaları zaten bir sürü avukatları falan var onlar uğraşıyorlar.

Kaskonuz olsaydı orada tutanak tutmuş olsaydınız kasko karşılardı, sonra kasko zararını tahsil etmek için o uğraşırdı kimden tahsil edilmesi gerekiyorsa.
böyle durumlarda birey olarak hak aramak meşakatli ama kasko firmaları zaten bir sürü avukatları falan var onlar uğraşıyorlar.
geçen sene motoru yeni aldığımda sigorta şirketi kasko için 60.000 istemişdi, yuh artık demişdim ve yaptırmamışdım...

Motosikleti
geçen sene motoru yeni aldığımda sigorta şirketi kasko için 60.000 istemişdi, yuh artık demişdim ve yaptırmamışdım...
motosiklet üzerine uzmanlaşmış sigorta acenteleri var onlarda makul fiyat çıkabiliyor, diğerlerinden hep yüksek fiyat çıkarıyorlar.
Ben en son bu haziran sonu yenilettim kaskomu, 13bin küsür lira çıkmıştı, 3 aylık yurtdışı klozu da ilave edilmiş fiyattı bu.

motosiklet üzerine uzmanlaşmış sigorta acenteleri var onlarda makul fiyat çıkabiliyor, diğerlerinden hep yüksek fiyat çıkarıyorlar.
Ben en son bu haziran sonu yenilettim kaskomu, 13bin küsür lira çıkmıştı, 3 aylık yurtdışı klozu da ilave edilmiş fiyattı bu.
allah allah, bu kadar fark olmaması lazım...hangi sigorta?

Motosikleti
allah allah, bu kadar fark olmaması lazım...hangi sigorta?
Kadıköy'deki MRT sigorta acentasıyla çalışıyorum ben 2016 yılı sonunda sıfır xmax aldığımda sigortayı onlardan yaptırmıştım hep oradan devam ettim. Ofislerini bile bilmiyorum, hep telefonla hallettim işimi. Trafik sigortalarını da kaskoları da onlardan yaptırdım. En son kaskom için Unico sigorta'dan yaptılar.

Motosikletim var ken bende orada yaptiriyordum. 2007 den 2015 e kadar orada yaptirdim. Mert Bey in kendiside motorcudur. Ama en son galiba denizlere de acilmaya basladi. Yanlis hatirlamiyorsam.

Kendisi ile telefon haricinde hic görüsmemiz, tanismamiz olmadi.

Kanıtları toplayın fotoğraf vs. Tarihi saati bildiğiniz için dilekçenizde emniyet güçleri tarafından güvenlik kameraları görüntülerinin alınıp incelenmesi diye belirtin. Lakin mahkeme niyete ve delillere bakar. Örneğin bu durumu istismar edip tazminat almaya çalışmadığınızı vb. kötü niyete yormadığınızı mağduriyetinizi açık delillerle görmek ister. Kuzenleriniz kısmen doğru söylemiş ama öyle düştüm hop aldım parayı olmaz orada da. Yine benzer süreçler kaygan maddeyi kim döktü kusur kimin art niyet var mı yoksa mağduriyet mi var, varsa sorumluları kim onun üzerine gider.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar