Hafif Siklet Çok Yönlü ADV Motosiklet Tavsiyesi

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Kardeşim kusura bakma, alınma ama belki kimse söyleyemiyordur eminim bir çok arkadaş benimle aynı fikirdedir sen şu Tiger 1200'ü aldıktan sonra sende bir kıroluk, bir görgüsüzlük, bir "ben ne oldumculuk" oluştu, topla kendini, daha geçen arkadaşını toprağa verdin, biraz dön bak kendine, neymiş 200 üstü gidon hafiflemişmiş. de ibrede 225 yazıyormuşmuş

Kendine dikkat et, ampır ampır tehlikeli işler yapma.
Ben konuştuğum herkese motorun ucuz olduğunu söylüyorum ama, hani sıfır R25 alan adam benden daha zengindir, ben bu motoru çok sevdim sadece ve şu anda isteyen herhangi bir insan bu motordan alabilir.

Ben insanlara takılmayı severim ve şaka amaçlı yaparım böyle şeyleri, instagram profilimde bir tane resim bile paylaşmadım, hatta forumda da birisi "şu hintli motorla çekindiğin resmi değiştir artık, yeni motorun la çekin" demişti ama ben malıyla gösteriş yapılmasına cahillik olarak bakarım. Yani ben gösteriş yapmaktan ziyade çok sevdiğim için dile getiriyorum sürekli.

Hatta benzinlikte adamın birisinin boyu baya kısa gelmişti ve adama "senin boyun yetmiyor depoyu görmeye" demiştim ve oda bana bakıp "sende Selvi boylu değilsin" demişti ve gülmüştük orada.

Ben şakalaşıyorum, takılıyorum millete.

Vefat eden arkadaş biraz tehlikeli sürüyordu ama işte bir şeyler bahane mi oldu yada kötü şans eseri mi vefat etti bilemiyorum. Ben kuzey Marmara yolunda yaptım o hızı, 140 dan yavaş süren yoktur orada.

Sen bana karşı böyle düşünüyorsan demek ki bir şeylerden dolayı bana gıcık olmuşsun, unuttun mu senle yavaş gitme konusunda ters düşmüştü, hımıl hımıl sürme deyip bana kızmıştın. Yani kuzey Marmara yolunda 400 yaparsın öyle bir yol, bilirsin sen zaten, tr de gezmedik yer bırakmamışsındır.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben konuştuğum herkese motorun ucuz olduğunu söylüyorum ama, hani sıfır R25 alan adam benden daha zengindir, ben bu motoru çok sevdim sadece ve şu anda isteyen herhangi bir insan bu motordan alabilir.

Ben insanlara takılmayı severim ve şaka amaçlı yaparım böyle şeyleri, instagram profilimde bir tane resim bile paylaşmadım, hatta forumda da birisi "şu hintli motorla çekindiğin resmi değiştir artık, yeni motorun la çekin" demişti ama ben malıyla gösteriş yapılmasına cahillik olarak bakarım. Yani ben gösteriş yapmaktan ziyade çok sevdiğim için dile getiriyorum sürekli.

Hatta benzinlikte adamın birisinin boyu baya kısa gelmişti ve adama "senin boyun yetmiyor depoyu görmeye" demiştim ve oda bana bakıp "sende Selvi boylu değilsin" demişti ve gülmüştük orada.

Ben şakalaşıyorum, takılıyorum millete.

Vefat eden arkadaş biraz tehlikeli sürüyordu ama işte bir şeyler bahane mi oldu yada kötü şans eseri mi vefat etti bilemiyorum. Ben kuzey Marmara yolunda yaptım o hızı, 140 dan yavaş süren yoktur orada.

Sen bana karşı böyle düşünüyorsan demek ki bir şeylerden dolayı bana gıcık olmuşsun, unuttun mu senle yavaş gitme konusunda ters düşmüştü, hımıl hımıl sürme deyip bana kızmıştın. Yani kuzey Marmara yolunda 400 yaparsın öyle bir yol, bilirsin sen zaten, tr de gezmedik yer bırakmamışsındır.
tommygun sana gıcık olsa öyle yazmaz. Seni sevdiğinden, başına bir şey gelirse üzüleceğimiz için öyle yazmış.
Yani sana "malınla gösteriş yapıyorsun" demek istememiş, dikkat sür, riskli sürüyorsun kendine dikkat et demek istemiş ki aynı uyarıyı ben de yapayım sana.
Tabi ki kuzey marmara otoyolu gibi bir yerde hımbıl hımbıl 110la git demeyeceğim sana ama riskini iyi hesap ederek git, tabi ki eğleneceksin, bu motorları eğlenmek için alıyoruz zaten ama daha uzun yıllar eğlenebil diye söylüyoruz.

Aslında geçen çok güzel eğitim fırsatı olmuştu, ben iş-güç evdeki durumlar derken başka şehirden gelip katılamadım ama keşke sen o eğitime katılmış olsaydın, o zaman bizim bu uyarılarımıza alınmazdın. Fırsat bulunca eğitim al, bunu demesi kolay biliyorum ama bak benim de tekrar eğitim almam lazım ben de fırsat bulamıyorum, ama anladın ne demek istediğimi.

Forumda gıcık olduğun, küs olduğun, gücendiğin kişiler olabilir, hepimizin var ama bize gücenme, biz sana sevdiğimizden güceniyoruz, amacımız rencide etmek değil. En azından bize karşı daha az alıngan ol.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Bu nasıl bir sevgi be adam? Her mesajda ortalık Triumph aşkıyla yanıp tutuşuyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ehh be birader sana neden gıcık olayım? Şurada zaten beş kişiyiz, beşimiz de birbirimizi biliriz. Sadece senin geçmiş mesajlarından hakkındaki izlenimim "mütevazi, çalışkan, iyi niyetli" diye oluşmuş. Bu pozitif kalıpların dışındaki mesajlarını görünce yadırgadım, sana yakıştıramadım. Ha sen de makara yapıyormuşsun, ben anlamamışım o zaman, sen de benim ihtiyarlığıma ver.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ehh be birader sana neden gıcık olayım? Şurada zaten beş kişiyiz, beşimiz de birbirimizi biliriz. Sadece senin geçmiş mesajlarından hakkındaki izlenimim "mütevazi, çalışkan, iyi niyetli" diye oluşmuş. Bu pozitif kalıpların dışındaki mesajlarını görünce yadırgadım, sana yakıştıramadım. Ha sen de makara yapıyormuşsun, ben anlamamışım o zaman, sen de benim ihtiyarlığıma ver.
yok bu sefer ihtiyarlıktan değil sen yazmadan önce ben de fark ettim motor aldıktan sonra ben oldum 250cc de motor mu çin malı hint malına motor mu diyorsunuz siz havalarına girildi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
yok bu sefer ihtiyarlıktan değil sen yazmadan önce ben de fark ettim motor aldıktan sonra ben oldum 250cc de motor mu çin malı hint malına motor mu diyorsunuz siz havalarına girildi
Boşver gardaş, takılmayalım bunlara. Sen ne yaptın motor işini?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Boşver gardaş, takılmayalım bunlara. Sen ne yaptın motor işini?
whatsapp grubu vesilesiyle bitane buldum ilanlarda da bitane var ikisinden birini cuma günü almayı düşünüyorum

gruptan bulduğum 13bin kmde sarı ve kaplaması var istediğim bütün offroad odaklı aksesuarları shad topcasei vs. var ama yan çantası quickshifter orta ayaklık yok

diğeri quickshifter orta ayaklığı topcase ve yan çantaları var hepsi de orijinal aprilianın ama 17bin kmde 20binde ağır bakıma giriyor bakımı da tuzlu aslfaltta kullanılmış belli çiziği bile yok daha temiz motor kırmızı istediğim renkte karar veremedim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
whatsapp grubu vesilesiyle bitane buldum ilanlarda da bitane var ikisinden birini cuma günü almayı düşünüyorum

gruptan bulduğum 13bin kmde sarı ve kaplaması var istediğim bütün offroad odaklı aksesuarları shad topcasei vs. var ama yan çantası quickshifter orta ayaklık yok

diğeri quickshifter orta ayaklığı topcase ve yan çantaları var hepsi de orijinal aprilianın ama 17bin kmde 20binde ağır bakıma giriyor bakımı da tuzlu aslfaltta kullanılmış belli çiziği bile yok daha temiz motor kırmızı istediğim renkte karar veremedim
Hadi bakalım hayırlı olsun ama zaten 2. el herhangi bir motor aldığımızda da benzer bakımları yapmak zorundayız ki kafamız rahat etsin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

Hayırlı olsun şimdiden.

Nacizane tavsiyem çok Km konusunda takıntı yaratma hocam kendine. Alınca zaten ilk bakıma kadar tereddütlü olacaksın, erkenden bakıma girecek olması da avantaj olur. Dolu motorun tadı daha güzeldir hem. Elektriğine ellenmemiş olması ve çok yatmamış olması önemli. Lastik konusunda 13K da zaten hangi lastik olsa tutuşu azalacak, 13-17K arasında fazla bir ömür farkı yok. Her iki halde de balayı dönemi çoktan bitmiş olacak :D.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hadi bakalım hayırlı olsun ama zaten 2. el herhangi bir motor aldığında da benzer bakımları yapmak zorundayız ki kafamız rahat etsin.
Hayırlı olsun şimdiden.

Nacizane tavsiyem çok Km konusunda takıntı yaratma hocam kendine. Alınca zaten ilk bakıma kadar tereddütlü olacaksın, erkenden bakıma girecek olması da avantaj olur. Dolu motorun tadı daha güzeldir hem. Elektriğine ellenmemiş olması ve çok yatmamış olması önemli. Lastik konusunda 13K da zaten hangi lastik olsa tutuşu azalacak, 13-17K arasında fazla bir ömür farkı yok. Her iki halde de balayı dönemi çoktan bitmiş olacak :D.
km takıntım hiç yok o kadar uzun zamandır takip ediyorum ömür konusunda bana kendini kanıtladı ama italyan aygırı beslemek de çok pahalı yav 20bin bakımı 25-30bin tl diye biliyorum yan çantalarını sonradan alayım desem orijinal çantaları 160bin tl shad vs alayım desem onlar da 50bin tl iki motorda da lastik masrafım olacak o sorun değil ama yan çantaya ihtiyacım olursa bir gün almak zor olacak

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
km takıntım hiç yok o kadar uzun zamandır takip ediyorum ömür konusunda bana kendini kanıtladı ama italyan aygırı beslemek de çok pahalı yav 20bin bakımı 25-30bin tl diye biliyorum yan çantalarını sonradan alayım desem orijinal çantaları 160bin tl shad vs alayım desem onlar da 50bin tl iki motorda da lastik masrafım olacak o sorun değil ama yan çantaya ihtiyacım olursa bir gün almak zor olacak
Bu fiyatlar ne ya.. Benim sarı kanaryayı öpücüklerle kullanacam artık.

Garantisi bittiyse özel servislerde yaptırabilirsin sanki. Suzuki'de mesela Suzuki Recep var Güngören'de. Kadıköy'de Delta'yı öneren çok var. Daha uyguna yapacaklarını düşünüyorum. Haziran'dan sonra Recep ustayı ziyaret etmeye başlayacam gibi gözüküyor benim de.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Garantisi bittiyse özel servislerde yaptırabilirsin sanki. Suzuki'de mesela Suzuki Recep var Güngören'de. Kadıköy'de Delta'yı öneren çok var. Daha uyguna yapacaklarını düşünüyorum. Haziran'dan sonra Recep ustayı ziyaret etmeye başlayacam gibi gözüküyor benim de.
az önce gördüm grupta birisi 20bin bakımını özel serviste yaptırmış bursada 15-17 sadece işçilik ödemiş :rolleyes:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Dostum benden hoşlanmak zorunda değilsin ama gelip burada çin mallarını övme, gösteriş merakı yüzünden tipi güzel Çinlilerin bela ettiniz ülkeye, hint malı motorlar fiyatını hak ediyor, dominar 400 güzel motor ve tiger alamayacak olsam dominar ile devam ederdim, dominar alamasaydım pulsar 200ns alırdım ama Çinli motor almazdım yine de.

Siz bir şeylerden dolayı ayar olmuşsunuz ve hakaret etmeye bahane arıyorsunuz.

Abi kusura bakmayında çin malını övenler süzme salaktır benim gözümde.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Dostum benden hoşlanmak zorunda değilsin ama gelip burada çin mallarını övme, gösteriş merakı yüzünden tipi güzel Çinlilerin bela ettiniz ülkeye, hint malı motorlar fiyatını hak ediyor, dominar 400 güzel motor ve tiger alamayacak olsam dominar ile devam ederdim, onu anlamasaydım pulsar 200ns alırdım.

Siz bir şeylerden dolayı ayar olmuşsunuz ve hakaret etmeye bahane arıyorsunuz.

Abi kusura bakmayınca çin malını övenler süzme salaktır benim gözümde.
çin vs hint ne alaka? hakaret nerede?

bana kalırsa da hint mallarını çin mallarından daha kaliteli sanan süzme salaktır iki motorlar da birbirinden boktan motorlar biri birinden iyi değil ikisinin de çözdüğü farklı problemler var birisi memlekette çok daha uzun süredir var yedek parça sorununu çözmüş diğeri daha modern daha güçlü daha yeni motorlar üretiyor biri birinden daha kaliteli motorlar üretmiyor sen bajaj sürdüğün için öyle diyebilirsin ben de derim ki memlekette tek yoğurdum ekşi diyemeyen sen değilsin

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

Ben çok gücendim, madem bu kadar rahatsızlık veriyorum o zaman burada yazmak yüzsüzlük olur.

Gitmeden önce son kez birilerine laf sokmak istiyorum da sana laf sokayım bari; habire Türkiye turuna çıkıyorsun, her Allahın günü köfte yiyorsun, ayı yogi gibi oldun bir aynaya bak, forum nikini Panda koysaydın daha uygun olurmuş... Evet son kez birine laf soktum bitti.

Ben matematikçi değilim, filozof yada psikolog yada özel biri değilim ve her insanda olduğu gibi bende paylaşım yapmayı severim ve doğal olacak ki bazıları benim görüşümü sevmemiş ve bazıları da mizacımdan rahatsız olmuş ama yine de bu kadar kırıcı hakareti hak edecek bir şey yapmadım ben. Bir çok forum üyesi de linçlemek için kıvılcım bekliyormuş meğer.

Benim motoruma bakkalcı çocuktan karşı evdeki emekli olmuş amcaya kadar herkes bindi, annemle pazar görmeye gidiyoruz bu motorla..

Rahmetli arkadaş geçen bayram tatilinde sürdü benim motoru ve devirdi, canı sağolsun demiştim ama artık oda hayatta değil. 32 gün oldu hayattan kopalı.

Ben arkadaş konusunda çok seçiciyim, yalnızlığı seviyorum ve bazen bu forumda takılmak hoşuma gidiyordu ama artık sadece okuyucu olarak devam ederim. Ben sandığınız gibi biri değilim ve hakaretler zoruma gitti ve birçok kişinin de bu hakaretleri desteklemesi acımasızca oldu.

Yine gelir başlıklara bakarım ama daha birilerine bir şeyler yazmanın anlamı yok.

Verdiğim rahatsızlık için üzgünüm, iyi forumlar diliyorum herkese.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Kırmızı olsu 10 kuruş fazla olsun derdim ben olsam. :)
quickshifter falan çok da gerekli değil ama çantalar önemli, ekstradan almaya kalksan iyi markalar dünya para. Temiz olanı al hem de kırmızıymış. zaten bakımlar hepsinde pahalı. aldığın gibi en azından yağını, filtrelerini değiştirip her yerini kontrolden geçirtmek lazım zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim 2015 DL650XT'nin 36bin ağır bakımı özel serviste yani buradaki ustada 22bin lira tutmuştu, 10bin'i de işçilik. Hem de geçen senenin fiyatları. sırf 4 tane buji 7bin lira. Usta gereken parçaları yetkili servisten almıştı parçalar 12bin tutmuştu.
Ama bu sezon başı artık yalnızca yağ ve filtre değişimi ile devam edeceğim. en az 2 yıl kafam rahat.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kırmızı olsu 10 kuruş fazla olsun derdim ben olsam. :)
quickshifter falan çok da gerekli değil ama çantalar önemli, ekstradan almaya kalksan iyi markalar dünya para. Temiz olanı al hem de kırmızıymış. zaten bakımlar hepsinde pahalı. aldığın gibi en azından yağını, filtrelerini değiştirip her yerini kontrolden geçirtmek lazım zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim 2015 DL650XT'nin 36bin ağır bakımı özel serviste yani buradaki ustada 22bin lira tutmuştu, 10bin'i de işçilik. Hem de geçen senenin fiyatları. sırf 4 tane buji 7bin lira. Usta gereken parçaları yetkili servisten almıştı parçalar 12bin tutmuştu.
Ama bu sezon başı artık yalnızca yağ ve filtre değişimi ile devam edeceğim. en az 2 yıl kafam rahat.
kırmızıdan vazgeçtim hem pahalıydı hem de sahibi bunak sarı olanla anlaştık perşembe alıyorum

Motosikleti
K 1600 GTL
Ben çok gücendim, madem bu kadar rahatsızlık veriyorum o zaman burada yazmak yüzsüzlük olur.

Gitmeden önce son kez birilerine laf sokmak istiyorum da sana laf sokayım bari; habire Türkiye turuna çıkıyorsun, her Allahın günü köfte yiyorsun, ayı yogi gibi oldun bir aynaya bak, forum nikini Panda koysaydın daha uygun olurmuş... Evet son kez birine laf soktum bitti.

Ben matematikçi değilim, filozof yada psikolog yada özel biri değilim ve her insanda olduğu gibi bende paylaşım yapmayı severim ve doğal olacak ki bazıları benim görüşümü sevmemiş ve bazıları da mizacımdan rahatsız olmuş ama yine de bu kadar kırıcı hakareti hak edecek bir şey yapmadım ben. Bir çok forum üyesi de linçlemek için kıvılcım bekliyormuş..
Bu nasıl veda sesli güldüm amk... 😂😂😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar