Hacizli motor kullanmak zorunda olmam

Merhaba, mayıs ayında bir rahatsızlığımdan şüphe edip hastaneye gitmemle kanser teşhisi konuldu ve apar topar birkaç gün içinde ameliyata alındım. Yaşım 21 ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayım, bu konuyu daha önce tecrübe etmiş insanlardan nasihat dinlemeye ihtiyacım var. Ameliyat sonrası süreçte esnaf kuryelik yaptığım için uzun bir süre çalışamadım ve annemle yalnız yaşıyorum. Yaklaşık 3 aylık bir toparlanmanın ardından mecburi olarak çalışmam gerektiği için motorumla çalışmaya devam ettim fakat İstanbul gibi bir yerde aylarca çalışmamanın bedelini maalesef misli ile karşılığını aldım ve çalıştığım motora haciz konuldu. Şu anda hacizli motorumla çalışıyorum zorunluluktan ötürü ancak bunu konuşabildiğim bir büyüğüm veya yakınım olmadı çok fazla stres ve bunalıma girdim. Sizce tam olarak ne yapmalıyım?

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Merhaba, mayıs ayında bir rahatsızlığımdan şüphe edip hastaneye gitmemle kanser teşhisi konuldu ve apar topar birkaç gün içinde ameliyata alındım. Yaşım 21 ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayım, bu konuyu daha önce tecrübe etmiş insanlardan nasihat dinlemeye ihtiyacım var. Ameliyat sonrası süreçte esnaf kuryelik yaptığım için uzun bir süre çalışamadım ve annemle yalnız yaşıyorum. Yaklaşık 3 aylık bir toparlanmanın ardından mecburi olarak çalışmam gerektiği için motorumla çalışmaya devam ettim fakat İstanbul gibi bir yerde aylarca çalışmamanın bedelini maalesef misli ile karşılığını aldım ve çalıştığım motora haciz konuldu. Şu anda hacizli motorumla çalışıyorum zorunluluktan ötürü ancak bunu konuşabildiğim bir büyüğüm veya yakınım olmadı çok fazla stres ve bunalıma girdim. Sizce tam olarak ne yapmalıyım?

Öncelikle geçmiş olsun. Yaşınız da genç, atlatırsınız zor günleri bir an evvel umarım. Haciz kaynağı nedir? Motosiklet kredisi mi? SGK borcumu? nedeni nedir?

Öncelikle geçmiş olsun. Yaşınız da genç, atlatırsınız zor günleri bir an evvel umarım. Haciz kaynağı nedir? Motosiklet kredisi mi? SGK borcumu? nedeni nedir?
Sağ olun teşekkürler. 2024 nisan'da taşınırken ihtiyaç kredisi çekmiştim, bundan kaynaklı bir borcum var.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Sağ olun teşekkürler. 2024 nisan'da taşınırken ihtiyaç kredisi çekmiştim, bundan kaynaklı bir borcum var.

Banka ile görüştünüz mü? Şu durumda bankadan yapılandırma talebinde bulunup haczi kaldırmalarını isteyebilirsiniz

Banka ile görüştünüz mü? Şu durumda bankadan yapılandırma talebinde bulunup haczi kaldırmalarını isteyebilirsiniz
Mesele bankalardan çıkmış durumda, direkt avukatlarla muhattabım. Hiçbir şekilde uzlaşmaya varılmıyor, taksitlendirme veya yapılandırma istediğimde bir yakınından borç alıp kapat ona ödersin borcunu diyor avukatlık bürosu. Borç konusunda ödemeye niyetim var onda sıkıntı yok, kendi motorumda haciz olması ilerleyen zamanlarda motorumun ilk trafik çevirmesinde yakalanıp bağlanacak. Araca haciz konulduğu zaman borç yapılandırılsa dahi haciz kaldırılmıyor.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Mesele bankalardan çıkmış durumda, direkt avukatlarla muhattabım. Hiçbir şekilde uzlaşmaya varılmıyor, taksitlendirme veya yapılandırma istediğimde bir yakınından borç alıp kapat ona ödersin borcunu diyor avukatlık bürosu. Borç konusunda ödemeye niyetim var onda sıkıntı yok, kendi motorumda haciz olması ilerleyen zamanlarda motorumun ilk trafik çevirmesinde yakalanıp bağlanacak. Araca haciz konulduğu zaman borç yapılandırılsa dahi haciz kaldırılmıyor.

Evet şu durumda pek seçenek kalmıyor gibi, elden ya da başka yerden borçlanılarak haciz kaldırılacak

Geçmiş olsun. Kanser hastalığı sonrası süreçler işin içine sosyal hayat zorluğu da girince iyice karmaşıklaşıyor maalesef. Bu sağlık durumu ile borç stresini bir arada yaşamak bünyeyi zayıflatıp sağlık sorununu ilerletebilir. Banka borcu uzatmaya gelmez. Yüksek faizler sebebi ile borç katlandıkça katlanır. Bugün bir motosikletken bir bakarsın borç iki motosiklet oluverir, geciktikçe iş içinden çıkılmaz bir hal alıverebilir. Borcu en erken dönemde kapatmak ardından motosikleti satıp eşin dostun borçlarını iade etmek en mantıklısı bence. Sonra geçim işleri için bir yolunu bulunur inşallah. Ancak mevcut durumda en mantıklısı ne yapıp edip banka borçlarını kapatmak olacaktır. Allah kolaylık versin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Allah yardımcın olsun. Şifalar diliyorum.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
çalıştığım motora haciz konuldu. Şu anda hacizli motorumla çalışıyorum zorunluluktan ötürü
Sadece HACİZ şerhi konulmuş ise sorgulamalarda ve çalışmanda sorun olmaz.
YAKALAMALI HACİZ şerhi konulmuş ise araç yakalandığında bağlanır.
e-devlet UYAP Vatandaş Girişi üzerinden dosyadaki evrakta ne istendiğini, ne şerh konulduğunu görebilirsin.

Geçmiş olsun.

Motosikleti
Dominar 250
Öncelikle geçmiş olsun, UYAP vatandaştan icra dosyani sorgulayarak son eklenen evraklarda yakalama talebi (ve tabi ki talebin kabulü )ve 21.500 TL'lik harç var mı günlük kontrol ederek motosikleti kullanabilirsin. Araç üstünde haciz olması farklı bir şey, yakalama koyulması farklı.

Geçmiş olsun . Allah acil şifa versin

Önce moralini bozma, moral en etkili ilaç. Zamanla hepsi yoluna girer..

Tam nasıl yapılıyor bilmiyorum ama mahkemeye gidip durumunun olmadığını ama ödemek istediğini belirtip taksitlendirebilirsin.

Hakimin takdirine kalmış çok cüzi bir rakamla taksitlendirip seni haciz baskısından kurtarabilir.

Not: Önce arabulucuya gider, karşı taraf kabul etmese hakim karar verir. Bence bu yolu dene, büyük bir ihtimalle çok cüzi bir taksit yaparlar.

Son düzenleme:
Kardeş yazdıklarından anladığım kadarıyla hayatını yanlış kurgulayan arkadaşlardan birisin.
Gerçi zamanın gençlerinin tamamı böyle ve içinde bulunduğu doğal karşılıyorlar.
21 yaşında bir adamın düştüğünde kolundan tutacak arkadaşı, dostu, yakını, kardeşi yoksa yaşam kurgumuzda ve stratejimizde büyük bir hata var demektir.
Doğru sosyal bağları kurmak para kazanmaktan daha önemlidir. Para kısa vadede problemleri çözer. Sosyal ilişki ve bağlar uzun vadede kazancını katlar ve bereketlendirir.

Öncelikle geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz o illet. Borcu fazla takma kafana millette ne borçlar var bilsen dudağın uçuklar. Bende de borç sıkıntı yaratıyor ama kafana takman borcu kapatmaz. Son olarak da kesinlikle profesyonel destek al, devlet hastanesinden de olsa psikolojik destek lazım sana.

madem esnaf kuryeliği gibi uzun süreli bağlayıcı bir iş değil daha ne bok yemeye insan istanbul gibi bi bok çukurunda yaşamaya inat eder? sessiz sakin ucuz bi kasabaya taşınsana?

Geçmiş olsun öncelikle.
En önemlisi sağlık gerisi hallolur.
Haciz işlemlerini kontrol et yakalamaya dönerse bağlanır satış için ihaleye çıkarılır.
Satılıp borcun neyse alınır.
Durumun olursa bankayla görüşüp kısmi ödeme yapmaya çalış.
Allah yardımcın olsun.

Öncelikle geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz o illet. Borcu fazla takma kafana millette ne borçlar var bilsen dudağın uçuklar. Bende de borç sıkıntı yaratıyor ama kafana takman borcu kapatmaz. Son olarak da kesinlikle profesyonel destek al, devlet hastanesinden de olsa psikolojik destek lazım sana.
Borç çok büyük değil, çalışıp kapatmama az kaldı. Bazı detayları paylaşmadım, buradaki soruma cevap veren herkes için teşekkür ederim. Psikoloji konusunda haklısın, yaşadığım ameliyat ve biyopsi + kemoterapi süreçleri hayatımın işleyişinin içine etti. Sağlıklı düşünemeyip kendime uzun süre gelemedim. Yakında psikolojik destek de almayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kardeş yazdıklarından anladığım kadarıyla hayatını yanlış kurgulayan arkadaşlardan birisin.
Gerçi zamanın gençlerinin tamamı böyle ve içinde bulunduğu doğal karşılıyorlar.
21 yaşında bir adamın düştüğünde kolundan tutacak arkadaşı, dostu, yakını, kardeşi yoksa yaşam kurgumuzda ve stratejimizde büyük bir hata var demektir.
Doğru sosyal bağları kurmak para kazanmaktan daha önemlidir. Para kısa vadede problemleri çözer. Sosyal ilişki ve bağlar uzun vadede kazancını katlar ve bereketlendirir.
Tabii ki yardım eden arkadaşlarım oldu, zaman ve şartlar farklı. Ben düzenli yaşamı olan biriydim, kimin ne zaman düşeceği belli olmuyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

madem esnaf kuryeliği gibi uzun süreli bağlayıcı bir iş değil daha ne bok yemeye insan istanbul gibi bi bok çukurunda yaşamaya inat eder? sessiz sakin ucuz bi kasabaya taşınsana?
Hocam tabii ki istanbuldan gitmeyi uzun bir süredir düşünüyorum, ben iki mahalle yana taşınırken bile ihtiyaç kredisi çekmek zorunda kaldım. Kim bilir istanbuldan gitmek istesem ne kadar zarar edeceğim.

Hocam tabii ki istanbuldan gitmeyi uzun bir süredir düşünüyorum, ben iki mahalle yana taşınırken bile ihtiyaç kredisi çekmek zorunda kaldım. Kim bilir istanbuldan gitmek istesem ne kadar zarar edeceğim.
yazılan bu yazıyı çokta kaale alma. Anlaşılan arkadaş bu devirde düzgün dostluğun ne kadar zor bulunduğunu bilmiyor. Bilmeyen birinin sözünü dinlemek boşa zaman kaybına yola açar.
Öncelikle Rabbim şifa sabır versin inşallah. Sen en azından çalışıp çabalıyosun, bu bile çok büyük bir adım ve başarı. Seni Tebrik ediyorum.
Para dediğin gelip geçicidir, bunu sakın kafana takma. Bizim bile düşüp kalktığımız oluyo. Sen kendi sağlığını ve Annenin sağlığını riske atma. Huzurla çalışıp borçlarını kapattıktan sonra taşınıp taşınmayacağına veyahut daha güzel bir işe gireceğine karar verirsin. Üzgün haldeyken hiç sağlıklı karar veremezsin.
Rabbim yolunu bahtını açık eylesin İnşAllah <3 Annemizin ellerinden öpüyorum .

yazılan bu yazıyı çokta kaale alma. Anlaşılan arkadaş bu devirde düzgün dostluğun ne kadar zor bulunduğunu bilmiyor. Bilmeyen birinin sözünü dinlemek boşa zaman kaybına yola açar.
Öncelikle Rabbim şifa sabır versin inşallah. Sen en azından çalışıp çabalıyosun, bu bile çok büyük bir adım ve başarı. Seni Tebrik ediyorum.
Para dediğin gelip geçicidir, bunu sakın kafana takma. Bizim bile düşüp kalktığımız oluyo. Sen kendi sağlığını ve Annenin sağlığını riske atma. Huzurla çalışıp borçlarını kapattıktan sonra taşınıp taşınmayacağına veyahut daha güzel bir işe gireceğine karar verirsin. Üzgün haldeyken hiç sağlıklı karar veremezsin.
Rabbim yolunu bahtını açık eylesin İnşAllah <3 Annemizin ellerinden öpüyorum .
borçlarını da dostları öder o zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar